Design
Clasa energie
Specificatii
Pret
Nivel zgomot
User rating
Pros: Calitate germana. Compresor Rotary. Clasa A (consum redus de energie chiar si fara inverter), nivel extrem de scazut al zgomotului - foarte silentios
Cons: Design nu foarte actual, fara inverter.

Despre primul model de aer conditionat Blaupunkt am scris in acest review (modelul cu 9000 BTU), tot acolo am specificat cateva date despre compania nemteasca Blaupunkt cu sediul la Berlin ce produce electronice si electrocasnice.

Azi va voi prezenta modelul cu 12000 BTU, mai exact Blaupunkt BAC-WM-H1211-A01X, acesta face parte tot din seria Nitro si are un pret foarte bun (Vezi pretul special si oferta AICI).

Design

Cum am specificat si in review-ul anterior, modelele Blaupunkt nu sunt unele care sa se remarce prin design ci prin calitate. Unitatea interioara insa are cateva caracteristici ce merita remarcate. In primul rand dimensiunile sunt mult mai mici fata de cele ale unor modele clasice, colturile aparatului sunt rotunjite destul de mult oferind o nota de eleganta. Culoarea este cea clasica de alb, ins ain partea lateral-stanga avem o dunga albastra (culoare ce face parte si din logo-ul companiei) ce delimiteaza afisajul LCD de restul aparatului. Logo-ul se afla amplasat in partea stanga-jos.

res_8634e53fff5f50adb6e39dc2846f03c3

Specificatii tehnice

Capacitatea reala de care dispune acest model pentru a raci este 11.000 BTU, iar pentru functia de incalzire de 12.795 BTU. Clasa de eficienta energetica pe care a obtinut-o este A pentru ambele functii si asta in conditiile in care acets model nu este unul cu Inverter, insa compenseaza prin calitatea pieselor ce se afla “sub capota” si aici trebuie sa mentionez in primul rand de compresorul Rotary de calitate superioare care ofera un randament foarte bun. La capitoolul functii speciale acets model este dotat cu: auto restart, timer, dezghetarea automata (funbctia care permite pe timp de iarna ca aparatuls a functioneze in parametrii normali chiar daca a inghetat), dezumidificare si night mode.

Un alt avantaj major al acestui model este nivelul de zgomot foarte redus pe care il are, doar 40 dB, in conditiile in care majoritatea aparatelor aring deseori 60-65 dB.

Concluzii

Daca sunteti in cautarea unui model de aer conditionat fiabil, de calitate, cu un consum redus (chiar si fara Inverter) si nu in ultimul rand extrem de silentios indiferent daca functioneaza sau nu la capacitate maxima, atunci va recomand cu incredere modelul Blaupunkt BAC-WM-H1211-A01X.

Acest aparat se afla azi la promotie – Vezi pretul special AICI