Design
Clasa energie
Specificatii
Pret
Nivel zgomot
User rating
Pros: Calitate germana la pret de Romania. Nivel foarte redus de zgomot, piese de calitate, compresor Rotary, functii speciale. Clasa A la consum de energie.
Cons: Nu are inverter.

Pentru cei ce n-au auzit de compania Blaupunkt pana in prezent o sa incerc sa fac un mic rezumat despre aceasta. Blaupunkt a fost infiintata in anul 1923 la Berlin (da, e o companie 100% nemteasca) care s-a remarcat in special pentru productia de echipamente audio pentru masini, dar produce si echipamente electronice pentru casa. Mai multe detalii despre companie gasiti pe pagina acesteia pe Wikipedia.

Aparatele de aer conditionat produse de Blaupunkt viin dotate cu coompresoare Rotary si sunt construite sa indeplineasca standardele actuale de mediu.

Aparatul de aer conditionat Blaupunkt BAC-WM-H1009-A01X dispune de o capacitate de 9000 BTU si face parte din seria Nitro de la Blaupunkt. Din pacate acest model nu dispune de tehnologia Inverter si de aceea e posibil sa fie ocolit de multa lume, insa trebuie sa remarc faptul ca nici pretul sau nu este mare deloc (Verifica AICI pretul special) tinand cont ca vorbim de un produs de calitate germana, iar diferenta la consum nu cred ca este una semnificativa la o asemenea capacitate tinand cont ca si acets model dispune de clasa A pentru ambele functii (racire si incalzire).

Design

Unitatea interioara este foarte rotunjita in capete, in contrast total cu cea exterioara patratoasa. Logo-ul companiei este amplasat pe partea stanga-jos, culoarea intregii unitati este alba cu exceptia dungii de culoare albastra din partea dreapta unde este amplasat afisajul LCD. Unitatea interioara este una slim avand dimensiuni mai reduse fata de alte modele lansate in 2015 din aceeasi categorie: 74,5 cm lungime, doar 25 adancime(latime) si 19,5 inaltime. Avantajul ce survine acestui lucru e faptul ca poate fi amplasata si in locuri mai inguste sau mai mici.

blau1

Specificatii tehnice

Cu un compresor Rotary “sub capota” si o capacitate reala de 9212 BTU (la racire), acest model poate face fata cu brio temperaturilor caniculare din vara lui 2015 si celor ce vor urma. Clasa de eficienta energetica la care a fost clasificat este A pentru ambele functii (racire + incalzire). Ventilatorul dispune de 3 trepte de ventilare iar ca functii suplimentare, acest model vine cu:

  • auto restart – functia prin care aparatul reporneste in cazul unei pene de curent
  • dezghetare automata – in cazul in care pe timpul iernii ingheata si apoi vreti sa-l porniti, mai intai intra aceasta functi speciala care are ca scop dezghetarea aparatului pentru a pute fi utilizat in conditii optime
  • dezumidificare – o functie deja standard care elimina vaporii de apa din locuinta
  • sleep mode – functia prin care aparatul functioneaza extrem de silentios

Totusi, de departe cel mai de apreciat lucru la acest model este faptul ca este un model extrem de silentios, unitatea interioara dezvolta doar 39 dB. Ca o comparatie, un model de la Vortex sau Osaka ating 59-60 dB la interior.

Concluzii

Cine cauta calitate in loc de cantitate poate gasi in acest model de la Blaupunkt aparatul de aer conditionat perfect pentru el. Nu consuma foarte mult desi nu are inverter, insa compenseaza cu un nivel de zgomot extrem de redus si prin calitatea componentelor de la interior ce fac din el un produs de calitate superioara.

Acest aparat este la promotie AZI – Vezi oferta speciala AICI!