Visul oricărei bucătărese pasionate este acela de a se înconjura de aparaturi și accesorii care să-i facă munca mai ușoară și mai rapidă în bucătărie. Mixerul cu bol este unul dintre acele produse, care nu doar că ajută la pregătirea unor numeroase rețete în bucătărie, dar care în mare parte, face treaba singur, nesolicitând mult efort din partea celor care gătesc.

Utilitatea celui mai bun mixer cu bol o vei resimți, desigur, în preajma sărbătorilor, atunci când prăjiturile, cozonacii, dar și alte preparate așteaptă la rând pentru a fi gătite și savurate de musafiri. Iar cum noi, românii, facem din orice zi un prilej de sărbătoare, înțelegi deja importanța unui mixer cu bol.

Ghidul cumpărătorului – cel mai bun mixer cu bol

Ca orice alt electrocasnic, cel mai bun mixer cu bol are diverse specificații care îl fac mai potrivit sau mai puțin potrivit pentru nevoile tale. Aici vorbim despre capacitate, putere, accesorii, dar bineînțeles, și despre preț. Existând o diversitate atât de largă de mixere cu bol din care poți alege, decizia de a-l achiziționa pe unul sau pe altul, poate fi una destul de dificilă. Tocmai de aceea, în ghidul ce urmează, îți vom povesti despre cele mai importante caracteristici ale unui mixer cu bol, astfel încât tu să poți face cea mai bună alegere pentru tine.

Putere și capacitate – în ceea ce privesc mixerele cu bol, aceste două caracteristici sunt destul de importante, așa că ar fi bine să le iei în considerare la momentul achiziției. Capacitatea ne indică în mod clar cantitatea de produs pe care o putem obține în interiorul bolului, cu ajutorul mixerului, iar puterea, de cele mai multe ori, reprezintă factorul decisiv în ochii bucătarilor.

De regulă, un mixer cu bol va avea o putere cuprinsă între 0.15 kW și 2.5 kW, așa că în funcție de buget și de nevoi, alege un mixer cu o putere cât mai mare.

Trepte de viteză – un alt aspect important sunt treptele de viteză, la fel ca la mixerele clasice. Cele mai multe modele de mixer cu bol dispun de trepte cuprinse între 3 și 12. Probabil că 12 sunt destul de multe încât să ai nevoie de ele, însă un mixer cu 5-7 trepte poate fi exact ce ai nevoie.

Este bine să ai o treaptă lentă care să te ajute să omogenizezi produsele fără împrăștiere, iar apoi, o treaptă destul de rapidă care să asigure un mix cât mai uniform, într-un timp relativ scurt.

Greutate – aici putem cădea ușor în capcană, pentru că în ziua de azi, cei mai mulți dintre noi căutăm produse ușoare și robuste, care să nu ocupe mult spațiu în bucătărie și să ocupe un spațiu cât mai mic de depozitare. Totuși, în ceea ce privește mixerul cu bol, specialiștii ne spun că greutatea celui mai bun produs ar trebui să fie de minim 5-7 kg, astfel încât să asigure stabilitate pe blatul din bucătărie și să nu facă un zgomot exagerat de puternic în momentul utilizării, datorat mișcărilor rapide.

Material și accesorii – cel mai bun mixer cu bol este acela confecționat integral din inox, însă există și modele extrem de calitative care îmbină acest metal, inoxul, cu zone de plastic, acolo unde mixerul nu este solicitat foarte mult.

În ceea ce privesc accesoriile, aici asigură-te că beneficiezi în primul rând de cele de bază: cârligul pentru învârtit aluatul, un tel și o paletă. Bineînțeles, cu cât este mai performant, cu atât vei putea beneficia de mai multe accesorii precum un cuțit pentru feliat, cap de măcinat, storcător de fructe și așa mai departe.

Nivel de zgomot și dimensiuni – bineînțeles că atunci când utilizezi mixerul, nu vrei să pară că spargi un perete în casă. Așadar, este important să fii atent și la acest criteriu. Majoritatea produselor de acest gen se încadrează între 80 și 95 de decibeli, indicând un nivel destul de ridicat de zgomot, însă orice mixer presupune un oarecare deranj sonor.

Acum că am trecut prin cele mai importante specificații ale celui mai bun mixer cu bol, venim în ajutorul tău și cu cele mai bune recomandări de produse.

 

Top 5 cele mai bune mixere cu bol

 

1. Mixer cu bol din inox Biovita MB-1300PRO

mixer cu bol biovitaacesta este unul dintre cele mai bune mixere cu bol, în raport calitate-preț, conform recenziilor oferite de clienți. Are o putere de 1400 W, cu 6 trepte de viteză, funcție Pulse, bol de inox și 4 accesorii de bază incluse, teflonate. Este un produs foarte calitativ, cu o greutate medie și cu sistem anti-alunecare, astfel încât să nu îți dea bătăi de cap în bucătărie.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Mixer Compact cu Bol Rotativ, Delimano Delimano Joy

mixer cu bol delimanoacest produs este extrem de accesibil la preț și vine la pachet cu numeroase avantaje pentru orice gospodină. Mixerul poate fi utilizat atât de mână cât și atașat bolului, are 5 trepte de viteză și o putere de 300 de W. Este confecționat din plastic și bol din oțel inoxidabil, vine cu 2 accesorii la pachet, este de dimensiuni mici și nu aduce dificultate în ceea ce privește depozitarea lui.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Mixer cu bol Daewoo DHM150Y

mixer cu bol daewooun alt produs ce promite un raport calitate-preț excelent, fiind printre mixerele cu bol preferate de consumatori. Are o putere mare, de 1600 W, vine într-o gamă largă de culori și 10 trepte de viteză, pentru o preparare facilă a tuturor amestecurilor tale. Capacitatea bolului este de 4.5 l și conține tel, cârlig de frământare și palete de amestecare.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Mixer cu bol Heinner Master Collection HPM-1500XMC

mixer cu bol heinnerHeinner este un brand din ce în ce mai popular și mai ales de consumatori în ceea ce privesc produsele casnice. La fel este și acest mixer cu bol extrem de calitativ din inox, care vine la un preț mai ridicat, dar cu numeroase beneficii la pachet. Are o putere ridicată de 1500 W, 6 trepte de viteză, funcție de mișcare eliptică, sistem anti-alunecare, sistem de blocare și numeroase accesorii care să-ți fie de folos în bucătărie.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

5. Mixer cu bol Electrolux ESM3300 – bol rotativ din inox

mixer cu bol electroluxEelctrolux este fara doar si poate unul dintre cele mai apreciate branduri de electrocasnice din lume si era normal ca sa oferim o recomandare de la ei. Astfel, mixerul cu bol ESM3300 poate fi o alegere perfecta.

Vezi detalii si pret