Viața fără un congelator nu și-o poate imagina nimeni, căci există numeroase alimente pe care le achiziționăm cu gândul de a le conserva și de a le consuma în timp. În casele noastre, cel mai frecvent regăsim congelatorul aflat la baza sau deasupra frigiderului, care de altfel, nu oferă un spațiu prea mare de depozitare, însă poate fi suficient pentru o familie mică.

Totuși, sunt momente în care acest congelator nu face față nevoilor tale. Știi și tu cum e. Vii de la bunica, și de drag, te încarcă cu numeroase legume și diverse tipuri de carne bio, de la țară, pe care nu ai cum să le refuzi, nici de vrei. Sau, poate că într-o sesiune de shopping ai găsit super oferte, și profiți de prețul bun să îți faci un mic stoc de alimente. În aceste situații, există o soluție ușoară și relativ la îndemână pentru oricine, lada frigorifică.

Pe piață există acum multe tipuri și modele, cu diverse funcții, oferite de diferite branduri. Dacă vrei să alegi cea mai bună ladă frigorifică, citește în continuare articolul nostru și cumpără informat.

Ghidul cumpărătorului pentru cea mai bună ladă frigorifică

Sunt multe criterii de care trebuie să ții cont atunci când alegi cea mai bună ladă frigorifică pentru tine, de la dimensiuni, la soluții de compartimentare, mentenanță, preț și așa mai departe. Vestea bună este că opțiunile sunt numeroase, iar noi te vom ajuta să știi la ce detalii trebuie să fii atent în achiziție.

Tipul de ladă frigorifică

Există două tipuri de lăzi frigorifice destul de diferite:

Ladă frigorifică orizontală, tip cufăr, pentru uz casnic: acest tip este asemănător cu vitrinele din supermarket-uri, însă vine la dimensiuni optime pentru casa ta. Aici poți depozita un număr suficient de mare de alimente, în funcție de dimensiunea produsului ales.

Ladă frigorifică portabilă: aici se deosebesc alte câteva tipuri, cele mai frecvente fiind cele pentru transportul alimentelor în cazul drumurilor mai lungi, lăzi care pot fi alimentate prin port sau la priza de baterie, sau pot fi izolate termic.

În continuarea articolului vom discuta mai mult despre lada frigorifică orizontală, deoarece aceasta este soluția optimă pentru un plus de spațiu de depozitare a alimentelor congelate în casa ta.

 

Dimensiuni și capacitate

 

Un criteriu extrem de important, deoarece se alege în funcție de spațiul pe care îl ai tu disponibil în interiorul locuinței. Capacitatea lăzii depinde în mod direct de dimensiune, așadar, pe lângă spațiul disponibil, ia în considerare și stilul de viață alimentar al familiei tale.

Dacă sunteți genul de persoane care preferă să aibă stocuri mari și să limiteze ieșirile la magazin, atunci aveți nevoie de o capacitate mai mare. Sau, poate aveți rude/părinți în zone rurale care vă aprovizionează frecvent cu o cantitate mare de alimente care urmează a fi conservate în congelator.

În funcție de acești indicatori, vei știi cu rapiditate care este dimensiunea și capacitatea unei lăzi frigorifice care ți se potrivește perfect. O capacitate medie este perfectă pentru majoritatea oamenilor, asta însemnând aproximativ 150-300 l.

Eficiența energetică

Lada frigorifică va funcționa cel mai probabil în fiecare zi alături de celelalte electrocasnice din casa ta, așa că noi îți recomandăm să alegi un produs încadrat cel puțin în clasa energetică A, ideal fiind clasa A++, pentru a resimți cât mai puțin prezența acestui aparat la factura de energie electrică.

Funcții importante

În funcție de tehnologia care este prezentă în diferite produse, lăzile frigorifice pot avea anumite funcții care îți pot fi de un real folos:

Auto Dezghețare – un proces pe care trebuie să îl aplici din când în când, dar în cazul anumitor produse, acesta se produce singur
Controlul temperaturii – lăzile frigorifice sunt setate de regulă pe o temperatură de -18 grade celsius, dar aceasta ar trebui să poată fi modificată după bunul tău plac.
Sistem de răcire static – acesta reduce riscul de ardere al alimentelor, în cazul unei defecțiuni
Alarmă de temperatură – se întâmplă să uiți ușa deschisă sau să stai prea mult pe gânduri lângă lada frigorifică, astfel, un sunet te va avertiza atunci când temperatura începe să fie afectată
Înghețare rapidă – atunci când ai nevoie să aduci alimentele la o temperatură mică într-un timp scurt, această funcție este esențială
Un alt aspect important ar mai fi compartimentarea, însă acesta este un element destul de subiectiv, ținând cont și de gusturile personale. Pentru un plus de versatilitate, îți recomandăm totuși să te orientezi spre acele lăzi frigorifice care îți pun la dispoziție diferite rafturi și coșuri pentru compartimentare, astfel încât proviziile tale să fie cât mai ușor de așezat.

Cu toate aceste informații alături de tine, acum poți începe căutarea și alegerea celei mai bune lăzi frigorifice. Și pentru un plus de ajutor, în continuare îți recomandăm și un top al celor mai bune lăzi frigorifice de pe piață la momentul actual.

 

Top 5 cele mai bune lăzi frigorifice

 

1. Ladă frigorifică Arctic O23++ 

ladanr1această ladă frigorifică este extrem de apreciată de către clienți, fiind catalogată drept una dintre cele mai bune alegeri, în raport calitate-preț. Are un volum net total de 230 l, fiind foarte spațioasă, are zgomot redus de 44 de decibeli și este încadrată în clasa energetică A++, fiind o opțiune foarte economă. Ca dimensiuni, este medie, de 110 x 86 x 72,5 cm. Compartimentarea interioară este ajustată prin două coșuri, făcând amenajarea alimentelor foarte ușoară.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

2. Ladă frigorifică Candy CHAE 2032F

lada2o ladă frigorifică excelentă, încadrată în clasa de energie A+. Are un volum disponibil de 198 l, perfect pentru tine și familia ta, are luminare interioară, iar zgomotul este redus, de 40 decibeli. Este compartimentată în interior astfel încât să poți amenaja alimentele cât mai bine, are funcție de fast freezing și termostat reglabil pentru temperatură. Dimensiunile acestei lăzi sunt de 84,5 x 94 x 55 cm, perfectă pentru spațiile ușor mai restrânse.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Ladă frigorifică MIDEA HS-185CEN 

mideao ladă frigorifică ideale pentru locuințele restrânse, care nu pot oferi un spațiu prea mare acestui produs. Este de dimensiuni restrânse, 73 x 85 x 52,3 cm, este încadrată în clasa energetică A+ și are un volum generos de 142 l. Are termostat ajustabil, are un nivel de zgomot redus de doar 40 de decibeli, astfel că nu are nevoie de un spațiu izolat, unde să nu deranjeze.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Ladă frigorifică Star-Light CFM-249AP 

ladastaraceastă ladă frigorifică este foarte potrivită pentru familiile numeroase, sau, pentru cei care preferă să conserve un număr mai mare de alimente. Are o capacitate de 249 l, un consum energetic încadrat în clasa F, cu 20 % mai puțină energie consumată față de modelele anterioare, are dimensiuni medii de 98,5 x 85 x 60 cm și este dotată cu roți pentru transport, fiind foarte ușor de manevrat și de mutat. În plus, această ladă frigorifică are și un sistem antibacterian, care păstrează alimentele sănătoase, într-un mediu curat.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

5. Ladă frigorifică Albatros LA277A+ 

lada albatrosaceastă ladă frigorifică poate funcționa și ca frigider, și congelator. Un minus este încadrarea în clasa energetică F, ceea ce înseamnă că nu va fi cea mai prietenoasă cu factura de electricitate. Are o capacitate netă de 246 litri, termostat reglabil, panou de control electronic, funcție fast freeze, interior de aluminiu și o capacitate de congelare de 12 kg/24 h. Lada este prevăzută cu roți pentru o manevrare facilă, însă procesul de dezghețare se face manual. Ca dimensiuni, este de 990 x 640 x 885 mm.

Vezi detalii si pret

 

 

.