Design
Clasa energie
Specificatii
Functii
Nivel zgomot
User rating
Pros: Clasa A++ | Tehnologie Inverter Plus | Nivel zgomot redus | Functii multiple | Pret redus
Cons: Nimic

Whirpool a inceput tare de tot sezonul de vara 2014 lansand pe piata din Romania cele mai mai noi modele ale sale din clasa Premium. Modele cu un design schimbat si diferentiat pe clasa din care fac parte. Startul in forta le-au adus si primele vanzari si aprecieri din partea utilizatorilor. Schimbarea de directie se pare ca este una de bun augur tinand cont ca pe categoria Premium nu se aflau decat cei de la Samsung cu cateva modele ce poti fi considerate deja invechite din punct de vedere a clasei de eficienta (au in chimb un avantaj ce consta in functiile smart), lansarea noilor modele precum Whirlpool Slim AMD 055 Inverter Plus nu potae fi primita decat cu aplauze pentru ca stiim cu totii, concurenta e benefica in primul rand pentru noi toti, utilizatorii acestor produse.

Modelul Slim AMD 055 Inverter Plus este considerat cel mai economic aparat de aer conditionat de 12000 BTU la ora actuala si cred ca doar acest lucru ar trebui sa va puna pe ganduri, iar daca mai adaugam si faptul ca acest super model beneficiaza chiar acum de o reducere de 400 de lei, am putea spune ca este o ocazie unica de a face o investitie de calitate pe termen lung.

Design

Din start aflam ca acets model are o forma moderna, SLIM, ceea ce face ca unitatea interioara sa arata foarte bine pe orice tip de perete, in orice tip de suprafata, fie ca vorbim de un living modern, de un hol traditional sau un spatiu de birou. Cu o adancime(grosime in termeni uzuali) de doar 15,9 cm, acest model nu mai iese asa mult in evidenta precum o fac alte modele din clasa sa si se pliaza mai bine pe orice tip de suprafata. Tendinta worldwide pentru noile tipuri de produse este una SLIM (amintesc de smartphone-uri, de televizoare, de masini de spalat sau chiar de aparate foto) si era oarecum de preconizat ca o sa avem parte si de asemenea aparate de aer conditionat, iar cei de la Whirpool au fost primii din 2014 ce au lansat asa ceva.

Forma unitatii interioara este una un pic conica, culoarea este cea clasica ce da foarte bine in contrast cu afisajul (imens, de altfel) al aparatului ce este de culoare neagra. Finisajele carcasei sunt de calitate superioara, materialele utilizate sunt de cea mai buna calitate, iar pentru a-i oferi un aer premium cei de la Whirpool au pus dunga argintie de 2-3 cm ce strabate partea superioara a unitatii, aceeasi dunga ce ofera eleganta si celorlalte modele din clasa Premium de la Whirpool.

Aer_Conditionat_Whirlpool_Super_Slim_Inverter_AMD_054_055_xauq-29

Specificatii tehnice

Capacitatea efectiva de care dispune acest model este de 11942 BTU pentru functia de racire si respectiv 12966 BTU pentru functia de incalzire. O capacitate suficienta pentru un spatiu de birou mic spre mediu, o garsoniera confort I, un aparatment mediu cu 2 camere sau chiar si unul mai mic cu 3 camere. De asemenea poate fi utilizat foarte bine si intr-un living, ins adaca aveti de racit un spatiu mai mare decat cele enumerate va recomand sa cautati un model mai puternic pentru ca niciodata nu este bine sa fortati un aer conditionat chiar daca acesta consuma extrem de putin cum este modelul in cauza ce a fost clasificat cu CLASA A++ pentru functia de racire, o premiera in industria aparatelor de aer conditionat. Practic acest model consuma extrem de putin (cu pana la 70% mai putin fata de predecesoarele sale).

Si daca tot este vorba de eficienta trebuie specificat si faptul ca acets model dispune de o noua configurare a admisiei aerului prin patru puncte distincte, doua laterale, unul in spate si unul in fata. Rezultatul acestei noi configurari face ca acest model sa devina cu pana la 35% mai eficient.

O alta premiera consta si in numarul de trepte de care dispuneti pentru reglarea ventilatorului, daca la celelalte modele acestea erau de 3, maxim 4, la acest model aveti 7 trepte cu ajutorul carora veti putea regla in amanunt viteza la care ruleaza ventilatorul.

Cea mai importanta piesa a unui aparat de aer conditionat nu se afla in unitatea interioara ci in cea exterioara si de aceasta piesa depinde cate de eficient si de fiabil este un asemenea model, iar cei de la Whirpool au inteles ca tocmai aici nu ar trebui sa fac arabat de la calitate astfel ca au optat pentru un compresor (caci despre aceasta piesa este vorba) marca GREE. Aceasta companie este cea mai mare producatoare de compresoare de aer conditionat din lume si este extre, de apreciata in intreaga lume capatand respectul cuvenit din partea clientilor, atat persoane fizice cat si companii precum Whirpool.

Compresorul dispune de cea mai noua tehnologie Inverter Plus ce vine in plus (cum era si de asteptat) cu clasa de eficienta energetica specificata mai sus, dar si cu un nivel de zgomot mult mai redus fata de majoritatea aparatelor cu aceasta capacitate, doar 33 dB, ceea ce inseamna practic un nivel de zgomot mai redus cu 50% fata de alte aparate similare.

Numarul de functii este de 13 si printre aceste cele mai importante se numara: functia Super Silent (reducere suplimentara a zgomotului pe anumite perioade de timp), auto-restart, al 6-lea simt si functia de autocuratare.

Filtrul antibacterian ofera o filtrare in 4 pasi care duc la un aer foarte curat si fara virusi, microbi sau alergeni.

Concluzii si pareri

Un aer conditionat de cea mai buna calitate, foarte aratos, foarte economic, extrem de silentios, pe scurt, un model ce exceleaza din toate punctele de vedere si care are inca un avantaj de moment, este mai ieftin cu 400 de lei ceea ce ar putea fi tradus si cu o instalare gratuita tinand cont ca costul instalarii este similar.

Pareri clienti:

Sergiu: Un aer conditionat excelent. Raceste rapid, consumul este exact cum scrie in cartea tehnice, functii extrem de utile. Nu am nimic de reprosat.