Design
Clasa energie
Specificatii
Functii
Nivel zgomot
User rating
Pros: Tehnologie Inverter Plus | Consum redus: clasa A+ pentru racire | Functii multiple | Al 6-lea simt
Cons: Lipsa unor functii smart

Cu siguranta anul 2014 poate fi denumit si anul aparatelor de aer conditionat premium, de la Samsung la Whirpool, de la Electrolux la LG, majoritatea producatorilor au inteles ca nu mai de ajuns ca un aparat de aer conditionat sa raceasca ci mai trebuie sa aibe un aspect placut, sa poate fi integrat cu usurinta in locuinta, sa dispune de functii cat mai multe si mai utile, sa faca economie cat mai mare la energie si nu in ultimul rand, sa aibe un nivel de zgomot redus.

Whirlpool Premium AMD 354 Inverter este un aparat ce se ridica la noile standarde impuse de utilizatori si de Uniunea Europeana pentru anul 2014. In momentul de fata pretul sau este mai atractiv datorita unei promotii limitate ce ii scade pretul cu 15%.

Design

Cu un design total schimbat fata de vechea generatie, cei de la Whirpool au reusit din cate se pare sa atraga atentia publicului si cel mai important, sa primeasca laude din partea utilizatorilor cu noul aspect al unitatii interioare. Prima modificare ce se poate fi observata este legata de culoarea aleasa pentru carcasa unitatii, defapt este o combinatie de doua culori, clasicul alb ce se regaseste in partea inferioara, sa spunem ca pe 20% din suprafata carcasei si nuanta de gri mat, premium as indrazni sa spun, ce se ragaseste in partea superioara a carcasei, de altfel cele doua culori sunt despartite elegant de afisajul LED de culoare neagra ce este amplasat in partea centrala a unitatii, deasupra acestuia se regaseste logo-ul companiei inscriptionat cu gri metalizat. Finisajele sunt de calitate superioara si acest lucru se observa cel mai clar in partile laterale ale unitatii.

Ceea ce imi place mie cel mai mult este aspectul slim ce ii confera un aer modern unitatii, dar si linia argintie din partea superioara a carcasei, linie ce atrage atentia intr-un mod discret de faptul ca avem de a face cu un aer conditionat premium.

whirpool

Specificatii tehnice

Capacitatea de racire a acestui model este de 9212 BTU, o capacitate care conform specialistilor din domeniu da un randament maxim pentru un spatiu echivalent unei garsoniere de marime medie sau pentru living-ul mai mare a unei locuinte ori de ce nu, pentru un birou cu o suprafata asemanatoare.

Eficienta tehnologiei Inverter Plus este dovedita si de clasa de eficienta energetica in care a fost inncadrat acest model, clasa A+, o clasa pe care un aer conditionat este clasificat destul de rar.

Un lucru foarte, foarte important pentru un aparat de aer conditionat este compresorul de care acesta dispune, iar cei de la Whirpool nu au vrut sa faca deloc rabat la calitate astfel ca au apelat la cea mai cunoscuta si mai apreciata companie producatoare de compresoare pentru aparate de aer conditionat din lume, montant pe Whirlpool Premium AMD 354 Inverter unul dintre cele mai bune compresoare disponibile la ora actuala.

Prin tehnologia noua Inverter Plus nu numai ca veti economisi energie ci veti avea parte de liniste totala deoarece aceasta tehnologie presupune si un nivel de zgomot mai redus pentru confortul dvs.

Cum probabil stiti deja de tehnologia exclusiva de care beneficiaza toate aparatele Whirpool, tehnologie denumita al 6-lea simt, aceasta este prezenta si pe acets model de aer conditionat, iar rolul ei este acela de a monitoriza si a combina cele mai importante functii ale aparatului astfel incat ambianta in incapere sa fie una perfecta.

Pe langa functiile principale ce sunt prezente pe majoritatea aparatelor de aer conditionat, Whirpool AMD 354 mai dispune si de:

  • auto-restart – pentru a se restarta singur in cazul unei pene de curent
  • functia Jet – pentru acele momente cand va doriti cu insistenta un val mai consistent de aer racoros
  • autocuratare – pentru ca aparatul sa se curete singur de ori cate ori este nevoie
  • sleep mode – ca somnul dvs. sa fie unul relaxant

Filtru este unul antibacterian, special creat pentru a impiedica alaturi de particulele de parf si microbii sua bacteriile sa intre in locuinta dvs.

Nivelul de zgomot al unitatii interioare este de 52 dB, insa acesta poate scadea in momentul in care setati al 6-lea simt sau modul sleep mode pana la 30-35 dB.

Concluzii si pareri

Aparatele de aer conditonat Whirpool au impresionat dintotdeauna, insa noile modele intrec orice asteptari, arata extraordinar de bine, sunt foarte dotate cu functii extrem de utile, dispune de compresoare de calitate superioara si de cele mai noi tehnologii din domeniu si nu in ultimul rand consuma extrem de putin. Per total avem un raport pret/calitate imbatabil in acest moment in care aparatul de fata este si la reducere.

Pareri clienti:

Marius: Am luat acest aparat si nu-mi pare rau de suma data pe el desi initial mi s-a parut cam mare. Functioneaza perfect, are atatea functii incat nici nu am invatat sa le folosesc pe toate. Consumul este extrem de mic fata de ce am avut inainte (un AUX), iar zgomotul la fel. In plus, imi place foarte mult cum arata, se potrivest eperfect cu camera unde l-am montat (am aparatura pe inox, deci gri si s eimbina perfect).