Design
Clasa energie
Specificatii
Functii
Nivel zgomot
User rating
Pros: Clasa A+ |Tehnologia Inverter | Functii multiple | Pret Redus | Kit de instalare inclus
Cons: -

Brand-ul Techno nu este unul cunoscut pe piata si acest lucru se intampla dintr-un motiv simplu. Fiecare companie ce doreste sa comercializeze produse sub nume propriu o poate face extrem de usor in zilele nostra, nu trebuie decat sa comande > 1.000 de produse si sa dea un nume de brand pentru acele produse. Ca exemplu va dau: Allview, UTOK, Heinner, Serioux, Evolio si lista poate continua pana ajungem si la Techno, un brand al celor de la SensoDays (ex Koyos), brand specific aparatelor de aer conditionat cu Inverter ieftine. Ceea ce nu intelege multa lume este faptul ca aceste produse nu sunt produse proaste, ci produse cu un raport calitate/pret foarte bun. La aparatele de aer conditionat se procedeaza astfeld e ani de zile cu mult inaintea telefoanelor mobile sau a tabletelor. Brand-uri ca Vortex, Nordstar, Alizee, Technolux , Heinner si altele asemanatoare sunt de ani buni pe piata, produsele sunt bune si chiar de multe ori recomandate pentru cei care nu vor sa plateasca dublu sau chiar triplu pentru un produs similar al unei companii cu renume. De retinut ca unele dintre aceste produse cu brand-uri OEM au in componenta piese de calitate precum compresoare Toshiba, Matsushitu sau Mitsubishi, deci e foarte probabil sa fie mai rentabile pe termen lung fata de multe alte produse asemanatoare mai scumpe.

Techno TWH 09D este un model cu o capacitate de 9000 BTU, cu tehnologia Inverter si ca majoritatea aparatelor din categoria sa, vine la pachet cu kit-ul de instalare inclus. Pretul sau actual este redus cu 271 de lei, fapt ce il face destul de atractiv in acest moment.

aparat_de_aer_conditionat_techno_twh_a_1

Capacitatea de care dispune este suficienta chiar si pentru un apartament cu doua camere, ce-i drept mai mici, altfel face fata cu brio unei garsoniere confort 1 sau a unui spatiu de birouri.

Tinand cont ca dispune de a doua generatie de compresoare cu Inverter, clasa de eficienta energetica este A+, consumul sau anual calculat in medie este de aproximativ 171 Kw, cu mult mai putin fata de alte aparate similare fara Inverter care ajung sa consume cel putin dublu fata de acesta.

Daca va numarati printre persoanele care cauta de ceva timp un aparat de aer conditionat probabil o sa recunoasteti design-ul similar cu alte aparate, dar cum am spus acest lucru nu este o problema ba chiar un avantaj (de aici e si pretul redus). Unitatea interioara cantareste 11 kg, culoarea este albul clasic, insa avem prezenta si o linie subtire argintie ce strabate unitatea, ii confera un aer elegant, iar ceea ce m-a surprins pe mine cel mai mult este legat de dimensiunile unitatii interioare (77 x 28.1 x 20.1 cm), deci doar 20 de cm adancime ceea ce o face o unitate SLIM.

In anul 2014 nu mai este indeajuns ca un aparat de aer conditionat sa functioneze doar pentru functiile principale de racire si incalzire ci de mult mai mult, astfel ca nici Techno TWH 09D este dotat cu mai multe functii dintre care amintesc pe:

  • W StandBy – reduce consumul in standby de la 5W la 1W
  • Cold Air Prevention – va protejeaza impotriva aerului rece atunci cand functioneaza pe functia de incalzire
  • Auto Restart – repornire automata in cazul unei pene de curent
  • Self Diagnosis – diagnosticare automata
  • Turbo – functia prin care puteti mari puterea de raciore pentru o perioada de timp

Nivelul de zgomot se incadreaza in parametrii normali indicat de catre C.E., ba chiar unitatea inetrioara am putea spune ca este destul de silentioasa la cei 41 dB pe care ii poate produce (maximul).

Concluzii si pareri

Daca sunteti in cautare de un aparat de aer conditionat pentru suprafete mici sau medii, ieftin si bun cu un raport calitate/pret foarte bun si cu functii destul de bine optimizate atunci Techno TWH-09D vi se potriveste de minune. Clasa A+ si tehnologia Inverter sunt doua avantaje greu de egealt de alte modele in ceea ce priveste bugetul.