Design
Clasa energie
Specificatii
Functii
Nivel zgomot
User rating
Pros: Design modern, premium | Clasa A pentru 24000 BTU | Tehnologia Inverter | Functii SMART
Cons: Lipsa kit-ului de instalare | Nivel zgomot maricel

Seria de aparate de aer conditionat Boracay lansata in anul 2013 de catre Samsung s-a numarat printre primele care au adoptat tehnologia Inverter, iar acest lucru le-a adus renumele de care se bucara si in ziua de azi. Noua tehnologie de economisire adoptata de Samsung a facut ca pana si un model precum e  Samsung Boracay AR24TJWQ Inverter sa fie clasificat cu clasa A la eficienta energetica, model ce dispune de nici mai mult si nici mai putin de 24000 BTU atat pentru functia de incalzire cat si pentru cea de racire. Acest model se bucura in momentul de fata si de o reducere consistenta de pret echivalenta a 10% din pret, ceea ce il face mai atractiv ca niciodata.

Design

Tendintele pentru aspectul unui aparat de aer conditionat, mai exact a unitatii interioare, a trecut de la stadiul de “nu conteaza cum arata” la stadiul de “aspect premium, chiar de lux“, iar acest lucru se datoreaza faptului ca utilizatorii iau contact zi de zi cu produse ce au un design, nou, deosebit, de la autoturismele ce le observa pe strada sau le conduc la smartphone-uri, tablete, televizoare sau chiar electrocasnicele de bucatarie, de aceea a fost necesar un pas in fata si in ceea ce priveste aspectul unui aer conditionat, pas anticipat de cei de la Samsung care au dat dovada de intuitie si inspiratie cat au conceput design-ul seriei Boracay. Modelul de fata este construit din policarbonat alb finisat foarte bine, as spune ca mai mult decat premium, iar la suprafata s-a aplicat un strat de luciu ce ofera nuanta denumita alb perlat sau alb ca de perla, o nuanta noua ce a fost foarte bine primita de catre public. Faptul ca avem parte de o unitate interioara cu aspect lucios ofera si un plus de eleganta.

Logo-ul Samsung este amplasat in centru, insa discret cu o nuanta mai stearsa de gri, afisajul LED este amplasat in partea dreapta jos.

IF

Specificatii tehnice

Cu o putere de 24000 BTU considerata cea mai mare pentru un aparat de aer conditionat comercial cu siguranta acest model poate face fata unei locuinte de dimensiuni mari precum ar fi un aparatment de 3 sau 4 camere, o vila sau un spatiu de birouri. Pentru astfel de locuinte este si recomandat utilizarea unui asemenea tip de aparate pentru ca astfel consumul nu este foarte mare, ati putea spune ca este o greseala, insa daca va ganditi la faptul ca un aparat mai mic va functiona la putere maxima, astfel consumand mai multa energie, acest model va functiona normal sau chiar sub-turat si va consuma mai putin. Si daca tot am adus vorba de consum, modelul de fata este clasificat cu clasa A de eficienta energetica in principal datorita tehnologiei Inverter de care dispune compresorul sau de calitate superioara.

Ceea ce este si mai important si trebuie neaparat specificat e si faptul ca acets model NU consuma delco energie atunci cand sta in standby, iar pentru aceasta “gaselnita” a ingineriilor de la Samsung compania a primit si numeroase premii din domeniu.

Ramanem tot in preajma economiei de energie pentru ca acest aparat mai are un as in maneca cand vine vorba de economie, anume functia Smart Saver cu ajutorul careia veti putea economisi suplimentar.

boracay

O alta functie foarte importanta este si functia de autocuratare. Aceasta functie este foarte importanta din perspectiva faptului ca si un aparat de aer conditionat poate sa faca mucegai la interior (pe filtre si nu numai), de asemenea poate deveni o sursa de microbi in acelasi timp, insa cu ajutoul acestei functii puteti sta linistiti deoarece aparatul ruleaza singur o curatare automata a sistemului pentru ca aparatul dvs. sa fie unul curat.

Filtru impotriva bacteriilor si a prafului se numeste Auto Clean si este un filtru dens care este curatat automat cu ajutorul functiei despre care v-am povestit mai sus, acesta are ca rol sa imbunatateasca calitatea aerului pentru ca dvs sa va puteti bucura de un aer curat si cat mai proaspat.

Alte functii importante sunt si:

  • dezumidificare – functie pentru a elimina surrplusul vaporilor de apa
  • mod silentios – ca somnul dvs sa fie unul linistit
  • timer – pentru a seta cu usurinta cand sa porneasca aerul
  • mod turbo – pentru o racire mai accentuata pe o perioada mai scurta de timp

Nivelul de zgomot este unul mai maricel, insa trebuie sa tinem cont aici de doua aspecte: 1. avem de a face cu un aparat de 24000 BTU, adica foarte puternic si 2. avem la dispozitie 2 functii pentru a da acest aparat pe silent (sleep mode si mod silentios), astfel cei 67 dB vor deveni maximum pe care acest aparat ii va produce.

Concluzii si pareri

Aparatele de aer conditionat cu o asemenea putere sunt printre cele mai cautate in zilele de azi deoarece consumul lor a scazut cu pana la 50% ceea ce inseamna ca au devenit rentabile si in consecinta cei care pana nu demult raceau doar o incapere sau maxim doua din apartamentele mari sau din vile pot opta acum pentru racirea completa a locuintei la aceleasi costuri sau chiar si mai mici. Acest model ne surprinde prin un design modern, premium, prin o putere foarte mare de racire si prin functii utile care te ajuta sa economisesti sa ai parte de o experienta cat mai placuta.

Pareri clienti:

Un produs de calitate ca majoritatea produselor marca Samsung. Functioneaza perfect, exact cum ma asteptam. Nu am nimic de reprosat, poate doar de faptul ca nu vien cu kit de instalare, dar am inteles ca la mai toate aerelor mai scumpe e asa, deci nu poate fi chiar un minus.