Design
Clasa energie
Specificatii
Functii
Nivel zgomot
User rating
Pros: Aspect premium | Clasa A | Functii multiple si foarte utile
Cons: Lipsa kit-ului de instalare

Samsung este la ora actuala probabil cea mai apreciata si mai cunoscuta companie producatoare de electronice, electrocasnice si produse IT din lume, de la celebra serie de smartphone-uri si tablete Galaxy la super Smart TV-urile 3D sau Ultra HD la combinele frigorifice No Frost la camerele de fotografiat si pana la aparatele de aer conditionat din seria Boracay, cu totii stiim ca sunt de calitate ridicata, majoritatea din aceste produse fac parte din categoria premium si de aceea avem incredere in ele. Unul dintre aceste produse este si aparatul de aer conditionat Samsung Boracay AR18TJWQ Inverter, un model extraordinar din toate punctele de vedere si care in acest moment este si la reducere cu 360 de lei, ceea ce face pretul sau un pic mai atractiv ca pana acum.

Design

Pentru un model de aer conditionat din categoria premium conteaza foarte mult aspectul pe care il are unitatea interioara, aceasta este prima componente cu care dam ochii si cea pe care o vom vedea probabil zi de zi, de aceea este important ca ea sa arata ca un produs premium, cu finisaje de calitate superioara si nu numai, iar cei de la Samsung au inteles inca de la inceput acest lucru si de aceea unitatea arata perfect, carcasa este construita dintr-un policarbonat fin, culoarea aleasa este perfecta pentru a crea un aspect premium, vorbesc de alb perlat sau alb ca de perla cum se mai spune, o culoare ce nu a mai fost intalnita la nici un aparat de aer conditionat si care face ca unitatea interioara sa arate foarte bine. Forma aleasa pentru carcasa este un rotunjita, logo-ul Samsung este inscriptionat discret (ca la orice produs premium ce se respecta) in mijlocul aparatului, deasupra spliterului. In ceea ce priveste dimensiunile acestea sunt 1065 x 298 x 222.

SAMSUNG_BORACAY

Specificatii tehnice

Ceea ce putina lume stie despre aparatele de aer conditionat este informatia legata de capacitatea de racire si suprafata pentru care poate face fata. Este bine de stiut ca nu este deloc ok sa fortezi un aparat de aer conditionat fie el si cu Inverter deoarece consumul creste destul de mult, la fel se intampla si cu zgomotul si cu uzarea unitatii exterioare, de aceea este recomandat ca pentru un apartament mai mare sa utilizati un aer conditionat de 18000 BTU in loc de unul de 12000 BTU care sa fie fortat in anumite momente.

Samsung Boracay AR18TJWQ Inverter este un model lansat in 2013, deci se numara printre primele modele de aere conditionate ce au imbratisat tehnologia Inverter obtinand clasa A pentru eficienta energetica atat pentru functia de racire cat si pentru cea de incalzire, iar acest lucru este o performanta demna de luat in seama la un asemenea model.

Consumul a fost practic redus cu pana la 40%, in functie de diferenta de temperatura caruia trebuie sa-i faca fata si bineinteles ca acest lucru depinde foarte mult si de modul in care a fost izolata locuinta sau locul unde este amplasata unitatea interioara.

Functiile unui aparat de aer conditionat premium sunt cele care fac diferenta dintre acesta si un aer conditionat normal. Cele mai utile pe care cei de la Samsung le-au montat pe acest model sunt:

  • dezumidificare – functia ce face ca aparatul sa elimine surplusul de vapori de apa
  • auto – functie ce permite aparatului sa reia setarile in cazul unei pene de curent
  • sleep mode- functie ce face ca aparatul sa functioneze mai silentios
  • smart saver – functia prin care aparatul economiseste suplimentar energie
  • timer – functie prin care puteti seta ca aparatul sa porneasca la o anumita ora

Pe langa aceste functii utile, aparatul mai dispune si de un filtru antibacterian performant, dens, denumit  sugestiv Auto Clean pentru ca nu necesita curatare, se curata singur eliminand bacteriile si praful prin furtunul de evacuare ce duce in afara locuintei.

sa

Zgomotul produs de un aer conditionat era o problema in urma cu cativa ani insa tehnologia a evoluta destul de mult, astfel ca acest model in mod normal produce pana la 65 dB la interior, dar aveti la dispozitie oricand o alta functie speciala denumita la fel de sugestiv “Mod Silentios“, odata setata aparatul reduce cu pana la 50% zgomotul produs la interior.

Concluzii si pareri

Samsung Boracay AR18TJWQ Inverter este un model premium destinat utilizatorilor care pun pret pe aspectul unui produs chiar daca acesta este un aer conditionat, care inteleg ca cateva functii utile in plus costa si ca datorita acestora experienta devine una mai confortabila. Il recomand acum si prin prisma faptului ca are un pret mai mic fata de obicei, insa nu este un criteriu pe care ar trebui sa va bazati, Samsung au facut dintotdeauna produse de calitate orientate spre satisfacerea totala a clientilor.

Pareri clienti:

Cristian:

Excelent podus…recomand cu incredere
Pro: Excelent produs…recomand cu incredere. Contra: nimic