Design
Clasa energie
Specificatii
Pret
Functii
User rating
Pros: Smart Inverter, clasa A+ pentru consum, consum zero in standby, functii speciale, design premium.
Cons: Nivelul de zgomot poate atinge uneori si 58dB

Daca nu ma insel, Samsung este compania care s-a adaptat cel mai repede la noile reguli impuse de Uniunea Europeana cu privire la consumul de energie al aparatelor de aer conditionat, venind pe piata cu produse de inalta clasa, ce aveau la bord cele mai noi tehnologii capabile sa reduca consumul cu pana la 50% fata de aparatele clasice.

Un astfel de model este si aparatul Samsung AR12JSFPEWQNZE care se deosebeste de alte modele prin cea mai noua tehnologie Digital Inverter ce i-a adus clasa A+ pentru eficienta energetica si eset campion absolut la categoria consum in standby – consum zero. Pretul sau este unul bun in raport cu specificatiile pe care acest model le ofera (Vezi pretul special si oferta AICI).

Design

Samsung are o echipa specializata si inspirata pe partea de design si acest lucru se vede in orice produse lansat pe piata, de la combine frigorifice pana la aparatele de aer conditionat. Unitatea interioara a lui AR12JSFPEWQNZE are un design modern, carcasa este acoperita cu un strat subtire de plastic lucios ce-i ofera un plus de eleganta pentru care primeste statutul de design premium. Unitatea are dimensiuni mai reduse, este slim (adica mai ingusta), are linii foarte frumos trasate, finisaje premium ce se pot observa cu ochiul liber chiar si de la distanta. Afisajul digital este amplasat in partea dreapta jos, pe centru avem discret trasat logo-ul companiei, iar splitul este amplasat un pic mai jos fata de ce gasim la un AC normal.

samsung ac

Specificatii tehnice

Capacitate de care dispune este de 12000 BTU (mai exact in acte scrie 11942 BTU pentru racire si 13648 pentru incalzire), suficient pentru o locuinta cu 2 camere sau un living mai generos. Legat de consum am precizat mai sus ca este unul extrem de scazut obtinand clasa A+ cu ajutorul tehnologiei Digital Inverter, iar pentru consumul in standby a obtinut locul 1 pentru ca acesta nu exista, este trecut 0, ca o idee aparatele clasice aveau un consum de pana la 6-7W/ora in standby.

Un aspect important pe care probabil unii uita sa-l specifice este faptul ca acest model dispune de 4 trepte la ventilator, lucru ce se traduce intr-o viteza mai mare prin care poate raci mult mai repede incaperea in care este instalat, un fel de mod turbo normal.

Sud-coreenii de la Samsung au stiut intotdeauna ca sanatatea clientilor si familiilor lor e foarte importanta, de aceea si pe acest model gasim un filtru de particule performant denumit filtru FullHD. Acest filtru este special conceput sa inlature bacteriile ce ar putea intra in locuinta avand un invelis antibacterian ce ofera o protectie completa rezultand un aer mult mai poaspat si mai curat in locuinta dvs.

Tipul compresorului disponibil pe acets model este unulspecial creat pentru Samsung, poarta numele de BLDC si este extrem de fiabil, lucru demonstrat in timp.

Functiile speciale de care dispune acest model sunt printre cele mai apreciate la ora actuala:

  • Smart Inverter
  • Auto clean
  • Turbo Cooling
  • Dezumidificare
  • Auto-restart

Nivelul de zgomot este un pic cam mare la unitatea interioara insa doar uenori cand trebuie sa compenseze o diferenta majora de temperatura, atunci atinge 58 dB, dar acest lucru nu este in totalitate un inconvenient deoarece poate fi ajustat prin functia Sleep Mode ce reduce zgomotul cu pana la 40%, in restul timpului poate fi considerat chiar un AC silentios.

Concluzii

Avem de a face cu un model de aer conditionat ce se remarca printr-un design premium, specificatii tehnice demne de un aparat de aer conditionat din categoria sa si cu functii speciale foarte utile. Nu in ultimul rand trebuie sa specific inca odata faptul ca este un AC cu un consum extrem de redus de energie. Clientii au o parere extrem de buna despre el pe care va invit sa o cititi dand click pe link-ul de mai jos.