Design
Clasa energie
Specificatii
Functii
Nivel zgomot
User rating
Pros: Clasa A+ | Digital Inverter | Control Wi-Fi | Aplicatie smartphone | Depanare inteligenta | Design unic, modern
Cons: Aplicatia nu functioneaza pe smartphone-uri mai ieftine (de tip allview 3 connect)

Samsung au fost si vor fi intotdeauna o companie ce inoveaza, fie ca este vorba de produse din categoria IT&C, electronice sau electrocasnice, de la smartphone-uri, tablete, masini de spalat sau aparate de aer conditionat. Cel mai nou produs din ultima categorie ce pare a fi un produs interesant este Samsung AR12HSFSAWKNZE Digital Inverter. Acesta a fost lansat de curand si face parte din noua gama de aparate de aer conditionat marca Samsung pentru sezonul de vara 2014.

Design

Cel mai interesant lucru la acest model este din punctul meu de vedere aspectul sau neobisnuit in forma de triunghi. Cei de la Samsung au ales sa-i dea aceasta forma datorita faptului ca astfel au reusit sa monteze in unitatea interioara un ventilator mai mare care sporeste eficienta aparatului la racire si la incalzire.

Tot la capitolul aspect veti observa ca filtrele antibacteriene sunt amplasate la exterior, mai exact in partea superioara a unitatii fapt ce le face mai accesibile pentru a putea fi inlaturate si spalate, un avantaj ce sporeste de asemenea confortul dvs.

Revenind la design, cei de la Samsung se lauda cu un model de design unic, modern, usor curbat cu finisaje premium Crystal Glass ce face ca acest model sa se potriveasca de minune intr-un spatiu modern.

big_A3050_GOOD_3_-crop

Specificatii tehnice

Cand vine vorba de tehnologie la un aparat de aer conditionat ma gandesc instinctiv la Samsung pentru ca ei au fost primii care au inteles ca nu doar telefoanele sau televizoarele trebuie sa fie inteligente ci chiar si electrocasnicele, in special aparatele de aer conditionat astfel ca azi putem vorbi de a doua generatie de aere conditionate SMART de la Samsung.

Capacitatea de racire a acestui model este de 11942 BTU, capacitate mai mult decat suficienta pentru un apartament cu doua camere ba chiar se spune ca ar face fata cu brio si unuia cu 3 camere. De asemenea poate fi utilizat la birou sau intr-o vila (aici ar putea asigura racirea parterului sa a unuia dintre etaje).

Trecand de la capacitate catre consumul de energie nu ne suprinde deloc faptul ca acest model ce dispune de cea mai noua tehnologie Digital Inverter consuma foarte putin obtinand clasa de eficienta energetica A+ atat pentru functia de racire cat si pentru functia de incalzire, ceea ce este chiar remarcabil.

Revenim pentru scurt timp la aspectul in forma de triunghi a unitatii interioare, aceasta foarma ajuta indirect si la o mai buna si mai eficienta circulare a aerului (de la admisie la fluxul acestuia si pana la evacuare), acest aspect ajuta de asemenea ca aparatul sa poata raci intr-un timp mult mai rapid fata de alte aparate similare.

Filtrul pe care acest model de aparat de aer conditionat il are este unul special denumit Full HD 60, filtru antibacterian cu proprietati de tip antivirus. Acest filtru este mai dens si reuseste sa tina departe de locuinta dvs. virusii, bacteriile si praful din exterior.

Legat de functiile acestuia fara indoiala cea mai importanta functie de care dispune este cea de Control prin Wi-Fi sau Smart Control cum a mai fost denumita. Practic aveti nevoie de o conexiune Wi-Fi in casa, conectati aparatul la aceasta conexiune si apoi de pe smartphone-ul dvs. descarcati aplicatia dedicata pentru aparatele de aer conditionat Smart de la Samsung (aplicatie disponibila pe Android si pe iOS). Cu ajutorul acestei aplicatii veti putea controla de la distanta aparatul dvs. de aer conditionat, fie ca veti dori sa-l porniti, sa il programati la o anumita temperatura sau sa efectueze o anumita functie ori sa-l opriti, totul veti putea face de oriunde v-ati afla daca aveti o conexiune Wi-Fi sau internet mobil pe smartphone.

smarte

Un lucru uimitor (cel putin pentru mine) este legat de functia prin care puteti verifica daca aparatul a fost montat corespunzator de catre echipa de montare, pur si simplu apasati pe buton si aparatul ruleaza o verificare ce va indica eventualele probleme ce ar putea aparea si ofera un rezultat corect pentru instalare, pe scurt puteti afla daca echipa de instalare a facut o treaba buna sau nu.

Functiile cu care se mai lauda Samsung AR12HSFSAWKNZE Digital Inverter sunt:

  • auto restart – aparatul reporneste singur in cazul unei pene de curent
  • dezumidificare – elimina apa in exces din incapere
  • autocuratare – functia prin care aparatul isi face singur o curatare interna
  • sleep mode – modalitate prin care puteti reduce semnificativ zgomotul produs

Si daca la ultima functie am adus aminte de zgomot, in urma testelor efectuate acest aparat se pare ca produce pana la 56 dB la interior si pana la 62 dB la exterior incadrandu-se in normele europene a nivelului de dB.

Un ultim avantaj despre care trebuie neaparat sa va informez este legat tot de partea de SMART a aparatului si este legata in principal de depanarea inteligenta a aparatului in caz de probleme in functionarea acestuia aparatul va afisa cate un cod de eroare ce v-a indica exact ce trebuie sa faceti pentru ca aparatul sa functioneze din nou la parametrii normali.

Concluzii si pareri

Daca aveti de gand sa va achizitionati un aparat de aer conditionat si vreti unul modern, atat ca design cat si ca tehnologie, atunci un aer conditionat marca Samsung din a doua generatie de AC-uri SMART este raspunsul chiar daca acesta are un pret un pic mai mare fata de alte modele similare, avantajele cu care vine la pachet sunt incontestabile si sporesc confortul dvs.

Pareri clienti:

Mihai – Arata si functioneaza bine. Super si functia de auto-test la instalare.
Pro: Are Wifi, este silentios desi nu se lauda in mod special cu asta ca alte marci, firma de instalare a venit a doua zi dupa ce am facut programarea(talon de instalare comandat de pe emag, si sunt din Bacau)
Contra: M-am chinuit putin pana am conectat-o la router, si a functionat abia dupa ce am folosit metoda wifi protected setup. Aplicatia Samsung Smart air conditioner e compatibila cu putine modele de telefoane/tablete. Cu un sony U din fericire pt mine e compatibila. Nu merge pe un lenovo yoga, sau allview 3 connect(cosmote my tab)