Design
Clasa energie
Specificatii
Pret
Nivel zgomot
User rating
Pros: Pretul redus, compresor Panasonic - renumit, functii combinate
Cons: Fara inverter, design clasic, nivel de zgomot un pic cam mare pentru 9000 btu in 2015

Desi nu foarte multa lume stie, Panasonic fabrica de mult timp aparate de aer conditionat, dar si mai uimitor probabil este faptul ca nu le fabrica doar cu numele ci chiar produc piese precum compresoarele. Unele modele de compresoare le produc si le comercializeaza catre alti producatori de AC-uri, deci putem spune ca cei de la Panasonic cunosc la fel de bine taramul climatizarii precum si cel al electronicelor.

Aparatul de aer conditionat Panasonic CS-PW09GKX se numara printre modelele de aere conditionate simple ce nu stralucesc prin specificatii de top, insa fac exact ceea ce le ceri sa faca.

Pretul sau este un avantaj pentru clienti in aceasta perioada datorita reducerii sale (Vezi pretul special si oferta AICI).

Design

Tinand cont ca nu face parte din gama premium ci mai degraba din cea low-cost putem spune ca stilul clasic ales de Panasonic pentru acest model se potriveste de minune. Unitatea interioara este complet alba, liniile trasate nu par a fi finisate prea mult, in partea de mijloc avem si mici striatii care incearca din rasputeri sa compenseze lipsa de imaginatie a designerului, insa fara succes din punctul meu de vedere.

Afisajul LCD este ascuns foarte bine si nu se observa daca aparatul este stins, logo-ul companiei este pus destul de discret in zona centrala a unitatii si este “imbracat” in argintiu.

ac pana

Specificatii tehnice

Aparatul dispune de o capacitate totala de racire de 9042 BTU, clasa de eficienta energetica este clasa A, atat pentru functia de racire cat si pentru cea de incalzire. Din pacate acest model desi consuma foarte putin fata de alte aparate clasice, nu dispune si de inverter ceea ce ii aduce un dezavantaj major in fata altor modele mai noi, insa sa nu uitam ca vorbim de un compresor Panasonic care detine clasa A la energie de mult timp. Functiile de care dispune le putem numi o combinatie placuta si utila intre clasic si modern. Astfel, avem:

  • Timer
  • Dezghetare automata
  • Ventilare
  • Sleep mode
  • Dezumidificare – 1,9l/ora
  • Autorestart

Filtru de particule este si el catalogat drept unul normal, nu permite microbiilor si nici particulelor de praf sa intre in locuinta. Cantitatea de freon de care trebuie sa dispuna acest model este de 980 g, iar nivelul de zgomot la interior il consider un pic cam ridicat fata de alte modele actuale, insa normal pentru perioada in care a fost lansat, undeva la 50 dB, acest nivel poate scadea odata ce aparatul atinge temperatura setata.

Concluzii

Un model de AC ce apartine unei companii de renume pe partea de piese (compresoare), insa care nu exceleaza cu nimic in afar de fiabilitate, ins adaca esti in cautarea unui astfel de model, consider ca merita luat in considerare si acest aparat. Pretul este de asemenea un avantaj ce merita luat in seama.