Design
Clasa energie
Specificatii
Pret
Nivel zgomot
User rating
Pros: Probabil cel mai silentios aparat de aer conditionat. Design premium, clasa A+, Inverter, pret bun. Kit de instalare inclus.
Cons: Functii prea putine.

Aparatele de aer conditionat Osaka au devenit destul de cautate in ultima perioada si acets lucru se datoreaza in primul rand preturilor scazute pe care acestea le au acum fata de anii anteriori, iar daca prindeti si o oferta promotionala e posibil sa gasiti preturi chiar mai mici fata de modelele no name de pe piata.

Modelul Osaka Inverter OHW09S4 este unul ce se claseaza undeva intre categoria premium si low-end, pe la mijloc, avand caracteristici din ambele clase. Pretul sau este unul foarte bun in acest moment si trebuie specificat tot la acets capitol si faptul ca acest model are kit-ul de instalare inclus in pachet ceea ce aduce suplimentar o reducere a costurilor cu aproximativ 100 de lei (Vezi pretul special AICI).

Design

Spuneam mai sus ca acest model are caracteristici din ambele clase, iar acest lucru se observa cel mai clar la design-ul aparatului, unitatea interioara are un aspect premium, cu detalii bine definite, logo amplasat elegant sub afisajul rotund din partea dreapta, liniile foarte putin rotunjite, nuantele de culori imbinate placut. Pe cand unitatea exterioara este clasica, patratoas. Telecomanda este aproape la fel ca si cea a modelelor low-end (tip Vortex, Alizee, etc.).

res_95c3c6c86b3e2086b02fd6460f9c86d8

Specificatii tehnice

Capacitatea de care dispuen este de 9000 BTU pentru functia de racire si un pic mai mult, mai exact 9383 pentru cea de incalzire. Tehnologia Inverter este prezenta, fapt ce a dus la obtinerea clasei A+ pentru eficienta energetica.

Calitatea acestui produs o da compresorul marca GREE (cel mai mare brand de compresoare din lume). Pe langa functiile normale de ventilare sau dezumidificare mai gasim functia de purificare (ce se foloseste de filtru antibacterian si anti praf din dotare), functia night mode pentru un nivel de zgomot mai redus pe timpul noptii si functia de auto restart cu ajutorul careia aparatul poate memora setariile si reporni din momentul lasat in cazul unei pene de curent.

Nivelul de zgomot specificat de producator pentru unitatea interioara este cuprins intre 28 dB si 38 dB, de departe cel mai scazut nivel pe care l-am intalnit la un aparat de aer conditionat de 9000 BTU si nu numai. Pe scurt, cred ca avem de a face cu cel mai silentios aparat de aer conditionat de pe piata la ora actuala.

Concluzii

Un model ce imbina utilul cu placutul la un pret rezonabil. Design premium la interior, consum redus de energie, pret bun si probabil cel mai silentios aparat de aer conditionat de pe piata, acestea sunt marile avantaje de care dispune si care il recomanda pe Osaka Inverter OHW09S4.

Acest aparat este la promotie AZIVezi pretul special AICI