Design
Clasa energie
Specificatii
Pret
Nivel zgomot
User rating
Pros: Clasa A+, Inverter, 9000 btu, kit de instalare inclus, pret redus
Cons: Design clasic, dimensiuni mai mari fata de un AC normal

Nordstar se numara printre cele mai cunoscute branduri de aparate de aer conditionat. Daca nu ma inseala memoria cred ca si primul aparat de aer conditionat pe care l-am vazut in viata mea a fost unul produs de Nordstar. Corect este si faptul ca acesta este un brand si nu o firma cu linie de productie proprie (care sunt foarte putine la ora actuala in lume). Ce este cel mai important din punctul meu de vedere este faptul ca brand-ul Nordstar au apelat pentru productie si pentru piesele de pe aparatele lor de aer conditionat la companii celebre precum Panasonic. In fapt, modelul Nordstar CS-25V3A-MB137AY4T dispune de compresor Panasonic si de alte piese produse de ei.

Pretul acestui model este acum redus cu nu mai putin de 22% (Vezi pretul special AICI). Daca sunteti nehotarati va invit sa cititi acest review si parerile despre acest produs in randurile de mai jos.

Design

Aparatele de aer conditionat Nordstar nu se remarca la acest capitol, combinand totusi intr-un mod placut liniile clasice cu cele moderne rezultand un design simplu, dar elegant si potrivit pentru orice tip de locuinte. Contrastul dintre negru si alb, culori utilizate pentru a defini unitatea interioara parca ar indica faptul ca acest model are si plusuri si minusuri ca orice alt aparat de aer conditionat ieftin existand in momentul acesta pe piata.

Dimensiunile unitatilor acestui aparat sunt un pic mai mare fata de alte modele (unitatea interiioara este cu 2,5 cm mai lunga fata de unitatile standard, iar cea exterioara cu vreo 3 cm).

Per total as putea spune ca nu cred ca deranjeaza pe cineva nici faptul ca ar fi mai mari, dar nici nuantele sau combinatia de linii de design clasice cu cele moderne, cel putin eu sunt de parere ca atata timp cat un aparat isi face treaba corespunzator si nu ma deranjeaza vizual sau la nivel de zgomot, e perfect.

split_nordstar_inverter_cs

Specificatii tehnice

Avantajul major ce trebuie specificat inca de la inceput este faptul ca acest model dispune de kit-ul de instalare inclus in pret, ceea ce aduce o economie suplimentara. Aparatul are o capacitate de 9000 BTU, suficient pentru o garsoniera sau pentru spatii de birouri.

Datorita tehnologiei Inverter de care dispune a fost clasificat cu clasa A+ de eficienta energetica. Ca sa va faceti o idee mai buna despre consumul acestui model de AC producatorul informeaza ca acesta are o putere medie consumata de 775 W (pe an) la functia de racire, ceea ce este foarte putin fata de AC-urile clasice ce aveau si pana la 2000 W puterea consumata anual.

Aparatul dispune de filtru anti-praf si anti-microbi, de cateva functii ce sunt un “must” in anul 2015 precum deumidificarea, dezghetare automata, auto-restart, timer, sleep mode si ventilare.

Nivelul de zgomot produs de unitatea interioara a unui aparat de aer conditionat este un reper ce nu trebuie neglijat la aparatele de AC care sunt amplasate in camerele unde se sta cel mai mult, acest model este insa unul destul de silentios (sub media AC-urilor de 9000 BTU) cu doar 40 dB.

Concluzii

Aparatele de aer conditionat Nordstar sunt cunoscute pe plan local de ani de zile, service-ul este asigurat de companii locale, piesele sunt fiabile, reamintesc faptul ca sunt utilizate piese produse de Panasonic, iar per total la un AC recomand sa se ia in calcul 3 factori majori: compresorul, clasa de eficienta energetica si fucntiile speciale. Acets model primeste din partea mea la toate aceste 3 categorii note mari la care adaug si un bonus pentru kitul de instalare inclus in pret. Minusul il primeste pentru design nu foarte atragator.

Acest aparat este la promotie AZIVezi pretul special AICI