Design
Clasa energie
Specificatii
Pret
Nivel zgomot
User rating
Pros: Clasa A+, Inverter, functii multiple speciale, nivel redus de zgomot
Cons: Design invechit

Aparatele de aer conditionat Daikin se numara printre cele mai apreciate din intreaga lume, producatorul numarandu-se in top 3 companii producatoare de AC-uri la nivel mondial. Calitate si fiabilitate, doua caracteristici prin care se identifica marca Daikin.

Aparatul Daikin FTXV35AB-RXV35AB este un model cu o capacitate de 12000 BTU ce dispune de tehnologia Inverter si care in acest moment are un pret extrem de mic datorita reducerii mari de care beneficiaza (Vezi pretul special si oferta AICI).

Design & specificatii tehnice

Spre deosebire de alte companii, Daikin nu au pus niciodata mare pret pe aspectul aparatelor si acets lucru poate fi remarcat cu usurinta si la acets model care desi este unul slim, foarte ingust, are linii drepte si o nuanta de gri murdar ce nu atrage priviri. E drept, poate fi si un avantaj aceasta nuanta aleasa, dar la fel de bine poate fi considerata un impediment, aici tine de aprecierea fiecaruia.

daikin1

Capacitatea de care dispune este 12000 BTU, datorita tehnologiei Inverter aparatul a obtinut clasa A+ pentru eficienta energetica. Functiile de care dispune sunt destul de numeroasa si folositoare, dintre acestea amintesc: auto-restart, sleep mode, modul auto – functia care face ca aparatul sa aleaga singur temperatura care trebuie sa fie in incapere si sa o mentina, purificare – functia speciala prin care aparatul purifica suplimentar aerul din incapere, dezumidificare – functia prin care se elimina surplusul de apa din aer. La toate acestea se mai adauga si modul Putere, denumit astfel datorita faptului ca odata apasat butonul specific aparatul va functiona la capacitate maxima pentru a raci intr-un timp extrem de scurt – aceasta functie este recomandata sa fie actionata in zilele caniculare cand aveti nevoie de o racire imediata a locuintei.

Un avantaj major al acestui model de aparat este nivelul redus de zgomot pe care il produce la interior, un maxim de 42 dB in conditiile in care aparate similare ating si 60 dB.

Concluzii

Ca orice aparat electrocasnic si Daikin FTXV35AB-RXV35AB prezinta avantaje si dezavantaje. Spre deosebire de alte modele, dezavantajul major pe care il are este legat doar de aspect, pe cand avantajele sunt legate in principal de functionare si de fiabilitatea sa. Un model ce ofera un consum redus de energie, fucntii special multiple si un pret foarte bun in aceasta perioada. La toate acestea se adauga renumele Daikin, companie aflata pe piata de mai bine de 90 de ani.