Design
Functii
Clasa energie
Pret
Nivel zgomot
User rating
Pros: Design premium, clasa A++, Inverter, nivel de zgomot redus, pret redus si functii speciale
Cons: Lipsa kitului de instalare

Daewoo este o companie de care orice roman stie, in principal datorita masinilor fabricate de sud-coreeni ce au avut mare succes in anii ’90 in Romania. Daca ne uitam cu atentie pe strazi cu siguranta mai gasim cate o masina produsa de Daewoo, ba un Cielo, ba o Nubira, un Matiz, etc. In acest rastimp insa compania a produs si a vandut pe piata din Romania si electrocasnice si electronice, de la televizoare la masini de spalat si pana la aparate de aer conditionat. Anul 2014 a fost unul foarte bun pentru Daewoo pe piata din Romania mai ales ca in vara anului trecut modelele cu Inverter lansate de sud-coreeni au prins la clienti vandu-se in mii de exemplare, iar anul acesta noile modele imbunatatite promit vanzari la fel de mari ca cele de anul trecut mai ales ca preturile sunt foarte ok, iar consumul anula al fiecarui model a scazut extrem de mult obtinand pentru multe dintre ele clasa A++ la functia de racire. Un astfel de model este si Daewoo DSB-F1283ELH-V a caruit pret este redus in acest moment (Vezi pretul special si oferta AICI).

Design

Un capitol la care daewoo a excelat anul trecut si la care exceleaza si in 2015. Practic, la pret de aer conditionat ieftin iti cumperi un aer conditionat cu design premium. Linii conturate frumos, nuante premium, finisaje delicate, afisaj incoporat central care poate fi observat doar cand aparatul este in functiune, logo amplasat sub afisaj, dar discret, toate acestea reflecta atentia celor de la Daewoo pentru calitate si pentru satisfacerea cumparatorilor. Pana si unitatea exterioara putem spune ca arata mai bine fata de alte modele din gama sa, iar despre telecomanda la fel, am numai cuvinte de lauda, simpla, intuitiva si cu o dimensiune perfecta pentru a fi manevrata cu o singura mana.

Autodesk VRED Design 2015 SP1

Specificatii tehnice

Spun din start ca acest model ma face sa regret ca nu a aparut in 2014 ca sa il pot achizitiona si eu. Capacitatea sa totala este de 12000 BTU, suficienta pentru un spatiu cuprins intre 30 si 49 m2. Dupa cum am precizat si mai sus, consumul de energie este extrem de redus, in primu, rand avem tehnologia Inverter de ultima clasa care a facut ca acest model sa fie clasificat cu clasa A++ la consumul de energie pe functia de racire si A+ la incalzire. In al doilea rand avem functia de Stand By care face ca aparatul sa nu consume mai mult de 1W atunci cand este in priza si nu functioneaza, deci cu de 5X mai putin fata de un aparat clasic.

Ceea ce pe multi ii intereseaza la un aparat de aer conditionat sau cel putin ar trebui, este marca compresorului, ei bine Daewoo inca de anul trecut au mers pe mana celor de la GMCC (cel mai mare producator de compresoare pentru aere conditionate din lume).

Legat de functiile speciale, Daewoo au introdus cateva noi care nu apar decat pe modelele din 2015. Dintre acestea enumar functia I Feel care presupune:Telecomanda aerului conditionat Daewoo este prevazuta cu un sezor care determina si transmite nivelul temperaturii din jurul ei catre unitatea interioara.  Cu ajutorul acestei functii, veti putea beneficia de o temperatura precisa si confortabila in incapere.”

sau Self Diagnose o functie ce permite autodiagnosticare prin afisarea unui numar de eroare in cazul in care aparatul nu functioneaza in parametrii normali (Vezi AICI mai multe functii speciale).

Nivelul de zgomot beneficiaza de o reducere cu ajutorul functiei Low noise, astfel in cazul in care observati un zgomot prea mare la unitatea interioara nu trebuie decat sa activati functia speciala.

Concluzii

Daca va intereseaza un aparat de aer conditionat cu aspect premium, specificatii de top si functii speciale, toate acestea la un pret excelent, cu siguranta Daewoo DSB-F1283ELH-V  poate fi solutia optima pentru dvs. Nu trebuie sa uitam nici de consumul extrem de mic pe care il are acets model si care aduce economii chiar si dupa achizitie.

Acest aparat este la promotie AZI Vezi pretul special AICI