Design
Clasa energie
Specificatii
Functii
Nivel zgomot
User rating
Pros: Pret foarte bun. Tehnologia inverte + compresor de calitate = consuma de clasa A+ | Nivel de zgomot redus
Cons: Facilitati putine si lipsa functiilor speciale

Daewoo este una dintre cele mai mari companii de electronice din lume la ora actuala. Infiintata in anul 1971 compania-mama Daewoo Industrials a fost desfiintata de guvernul coreean in anul 1999, insa inainte de acest lucru din ea s-a desprins compania Daewoo Electronics, a treia companie din Coreea de Sud dupa Samsung si LG.

Brand-ul Daewoo este cunoscut la noi cu precadere datorita masinilor importate de romani la sfarsitul anilor ’90, Tico, Matiz, Nubira sau Cielo, insa dupa aceea am invatat ca Daewoo produce mult mai mult decat masini, astfel am dat peste televizoare, casetofoane, frigidere sau mai nou aparate de aer conditionat. Cele din urma au avut o crestere semnificativa de vanzari in ultimi ani si acest lucru se datoreaza in special colaborarii cu GMCC, cea mai mare companie producatoare de compresoare pentru aparatele de aer conditionat din lume.

Recent si magazinele online din Romania au inceput sa comercializeze noua linie de aere conditionate Daewoo cu tehnologia DC Inverter, iar primul model despre care voi discuta este Daewoo DSB-F0977LH-NV.

Un prim lucru pe care ar trebuie sa-l stiti despre acest aparat este ca se afla la reducere in cadrul unei promotii, reducerea consta in 200 de lei, astfel ca pretul sau il face si mai atractic acum ().

Design

Daca pana nu demult nu aveam mari pretentii de la aspectul unui aparat de aer codnitionat atata timp cat isi facea treaba, de la o vreme acordam atentie cu totii si la modul in care se prezinta un astfel de aparat sau cel putin cum se prezinta unitatea sa interioara pentru ca in functie de cum arata aceasta ne gandim daca se potriveste sau nu cu decorul locuintei noastre. Ei bine, designerii de la Daewoo s-au intrecut la acest capitol lansand o serie de aparate cu un design spectaculos, modern, elegant, demn pentru anul 2014, iar acest lucru trebuie laudat pentru ca si ceilalti producatori, fie ei mai mici sau mai mari sa ia aminte.

Imi place totul la aspectul unitatii interioare, simt ca se poate protrivi oricarei locuinte, pare a fi o piesa universala, moderna, perfecta pentru orice tip de perete, insa cel mai important e faptul ca avem de a face cu o unitate slim, ingusta care nu ocupa spatiu si nu iese prea mult in evidenta, se “aseaza” linistita acolo unde o pui.

Despre unitatea exterioara nu sunt prea multe de spus ci doar ca este una slim si faciliteaza montarea, dar si faptul ca est emai usoara face ca peretii sa nu mai fie gauriti prea mult, deci mai putina mizerie.

daewoo

 

Specificatii tehnice

Ca la orice model de aparat de aer conditionat trebuie sa tineti cont de puterea acestuia si de ceea ce aveti dvs nevoie, de exemplu mie personal imi trebui exact un model de 9000 BTU cu Inverter, cu alte cuvinte exista o mare probabilitate ca sa-l achizitionez in viitorul apropiat pentru ca se potriveste de minune locuintei mele actuale ce nu depaseste 35 mp, insa daca aveti o locuinta mai mare pe care vreti sa o deserveasca va spun ca nu se poate ci va trebui sa optati pentru un model de 12 ori chiar de 18.000 BTU, infunctie de suprafata.

Tinand cont ca este vorba de un aparat de aer modern, nou lansat pe piata este si normal sa regasim la el tehnologia DC Inverter alaturi de un compresor foarte bun marca GMCC. Consumul de energie este foarte redus si de aceea acest model este clasificat cu clasa A+ la acest capitol. Pentru functia de incalzire consumul este un pic mai ridicat, insa se claseaza la clasa A, ceea ce inseamna un consum bun chiar si pe perioada de toamna-iarna sau iarna-primavara.

Ceea ce mai trebuie sa stiti la acest capitol este si faptul ca exista si functia de autocuratare, ceea ce inseamna ca unitatea interioara se curata singura de bacteriile daunatoare.

Legat de functii trebuie sa precizez si de functia de stand by ce ajuta de asemenea la economia energiei, dar si de lamele zimtate ale ventilatorului in 3 trepte ce reduc zgomotul produs rezultand un aparat de aer conditionat cu un nivel de zgomot mai mult decat comod.

Concluzii si pareri

La pretul pe care il afiseaza in acest moment si la caracteristicile atat cele vizuale legate de aspect cat si la cele tehnice legate de putere, economia energiei sau nivel de zgomot, Daewoo DSB-F0977LH-NV reprezinta o alegere inteleapta pentru cei ce isi dorecs un aparat de aer conditionat bun si ieftin.