Design
Siguranta
Specificatii
Pret
Cuptor
User rating
Pros: Aragaz ieftin (pret bun) | Dimensiuni mici (forma patrata 50 x 50 cm) | Siguranta flacara
Cons: Marcajele butoanelor greu vizibile | Cuptorul cu o dimensiune mai mic fata de cele standard

Aragazul UAM4S este un model de generatie noua, fabricat in 2014 si care inlocuieste pe mai vechiul AMN4S, un aragaz extrem de fiabil si de rezistent pe care l-am detinut si eu pentru o perioada de timp.

Acest model se remarca in primul si in primul rand prin pretul mic pe care il are, dar si prin dimensiunile sale pentru ca se numara printre putinele modele ce au doar 50 de cm latime si 50 cm adancime, ceea ce il face usor de amplasta intr-o bucatarie mai mica.

Partea de design as putea spune ca nu a fost imbunatatita foarte mult fata de modelele anterioare, dar se vede ca au mai lucrat un pic la finisaje, acest model este putin mai rotunjit si are o forma mai ingusta, slim.

Alimentarea este pe gaz, inauntru veti gasi si duzele pentru butelie, in cazul in care aveti nevoie sa conectati aragazul la ea, trebuie sa tineti cont ca acestea ar trebui schimbate de o persoana autorizata, de regula se apeleaza la cei de la service-ul Arctic din zona dvs.

Plita dispune de 4 arzatoare, toate 4 cu siguranta a flacarii (in cazul in care gazul e pornit si nu exista flacara se opreste automat gazul). Cei de la Arctic au gandit foarte bine acest model oferind clientilor 4 arzatoare de toate marimile: unul mare, unul mic si doua normale, eu personal pe cel mic il folosesc doar pentru a face cafeaua la ibric cand am chef de una, iar cel mare cand gatesc ceva la oala precum un gulas sau o supa de pui.

Dupa cum probabil v-ati dat seama, cuptorul este un pic mai mic fata de unul normal datorita dimensiunile reduse, insa nu trebuie privit ca un mare dezavantaj deoarece majoritatea tavilor sau a vaselor in care gatiti la cuptor vor incapea perfect si in acest cuptor. In plus, aveti la dispozitie inca de la achizitie o tava si in gratar pentru a pune cuptorul la treaba din prima zi.

Concluzii si pareri

Opiniea mea este ca daca nu aveti nevoie de altceva mai bun ci doar un aragaz basic, simplu, fara prea multe accesorii, Arctic UAM4S este un aragaz ok, insa daca vreti sa dispuneti si de alte specificatii va trebui sa va indreptati spre un alt model mai scump.

Opinia clientilor:

Marilena –Pro: Preț convenabil
Ușa cuptorului mai ușor de curățat.
Siguranțe
Funcționează bine.
Tavă pentru foi și produse de patiserie
Contra: Schimbarea duzelor este cruntă față de modelele anterioare: dacă vă scapă duza cuptorului în spate este imposibil de recuperat, duze similare nu găsiți pe piață.