Design
Dotari
Pret
Nivel zgomot
Functii
User rating
Pros: Avantajele majore ale acestui aparat sunt determinate de tehnologia inverter, consumul redus de energie si instalarea gratuita in maxim 5 zile.
Cons: Singurul dezavantaj pe care l-am observat este legat de nivelul de zgomot un pic cam maricel pentru un aparat de 9000 BTU.

De vreo doua zile caldura de afara a inceput sa-si faca simtita prezenta si la mine in locuinta desi as putea spune ca este oarecum ferita de razele directe ale soarelui. Daca afara termometrul indica la amiaza 33 de grade Celsius, la mine in casa, mai exact in living temperatura ajunge pana la 28-29 de grade, problema insa va veni daca aceste temperaturi se patreaza cateva zile pentru ca va fi cald si seara, iar atunci nu se va mai putea raci peretii casei si nici acoperisul, iar casa temperaturile vor creste, lucru ce imi va provoca un disconfort.

Cu siguranta ca si in casele multora dintre voi se intampla acelasi lucru, iar daca nu aveti un aparat de aer conditionat oricat de micut ar fi el, cu siguranta va veti dori unul exact cum imi doresc eu acum.

Daca aveti tentatia de a cumpara primul aer conditionat pe care il vedeti in magazin, fie el online sau offline va spun c veti face o mare greseala. Aparatele de aer conditionat de tip vechi ce inca se mai comercializeaza, dar pentru o scurta perioada de timp, sunt foarte mari consumatoare de energie electrica si in consecinta chiar daca va ganditi ca dati mai putin acum pe el (1.100-1.300 lei) cu timpul veti realiza ca ati facut o mar egreseala, defapt cred ca acest lucru il veti realiza atunci cand va veni prima factura de curent.

Un astfel de aparat este si Beko Inverter 9000 BTU, aparat care desi are un pret care poate ar parea mare, tinand cont de cateva aspecte: transport gratuit, kit de instalare inclus si instalare gratuita standard in maxim 5 zile de la anuntarea echipei de service + consumul de energie mai mic cu pana la 50% cred ca nu are un pret deloc mare. Acesta se comercializeaz ain momentul de fata cu 2.199 lei ().

Design

Aparatul de aer conditionat Beko de 9000 BTU si cu Inverter are un aspect placut, imbina doua culori clasice (albul care predomina si negrul ce intretaie infinitul alb la jumate). Afisajul LCD este pozitionat central pe culoarea neagra, iar acesta utilizeaza la randul sau alte doua culori foarte la moda in zilele noastre: verde si albsatru.

Liniile sunt drepte in anumite locuri si curbate in celelalte, iar la capitolul finisaje se observa clar calitatea unui aparat din clasa premium.

Beko_prestigie_line

Specificatii tehnice

Acest model de aparat are o capacitate de 9000 BTU pentru functia de racire si 9386 pentru functia de incalzire. Datorita tehnologiei Inverter el a obtinut clasa A pentru consumul de energie atat pentru functia de racire cat si pentru cea de incalzire. Suprafata pe care o poate acoperi acest aparat este cuprinsa intre 20 si 35 de mp, adica pentru un living sau pentru o garsoniera ori un spatiu de birou.

Aparatul dispune de foarte multe functii, dar si de un filtru foarte apreciat datorita faptului ca are capacitatea de a retine atat particulele de praf si microbii din aer, dar si un filtru dezodorizant.

Printre functiile cele mai importante le amintesc pe AutoRestart, HotStart, Sleep Mode, Ventilare si Dezumidificare.

Nivelul de zgomot al unitatii interioare cat si a unitatii exterioare este unul in limite, 49 dB, respectiv 55 dB.

Concluzii si pareri

acbeko-11

Modelul Beko Inverter 9000 BTU este unul dintre modelele noi de aere conditionate, dispune de foarte multe functii interesante si utile, dar cel mai mare avantaj al sau este consumul foarte mic de energie. Faptul ca cei de la Beko au hotarat sa includa kit-ul de instalre in pretul aparatului, dar si sa ofere instalare gratuita in maxim 5 zile de la solicitarea ei reprezinta profesionalismul de care acestia dau dovada:

AC Beko se instalazea gratuit in toata tara (in limita traseului frigorific specificat pentru fiecare produs in parte) de catre Service Arctic, in maxim 5 zile lucratoare de la momentul inregistrarii solicitarii clientului final la Call Center Arctic/Beko ; datele de contact Call Center se regasesc in certificatul de garantie al produsului (aflat in ambalajul produsului).