Design
Clasa energie
Specificatii
Functii
Nivel zgomot
User rating
Pros: Pret redus | Kit instalare inclus | tehnologia Inverter | Clasa A | Functii speciale utile
Cons: Aspect clasic | Nivel de zgomot ce poate fi uneori deranjant | Brand necunoscut

Alizee este un brand care comercializeaza aparate de aer conditionat in Romania si nu numai incepand cu anul 2008. Un brand a carui produse sunt fabricate in China ca 90% din toate aparatele de aer conditionat la ora actuala, mana de munca foarte ieftina isi spune cuvantul in orice industrie. Nu se stiu prea multe aspecte legate de brand-ul Alizee, insa ceea ce va pot spune este ca e similar cu alte branduri din aceeasi industri precum sunt Vortex, NEO, Midea, Northstar sau AUX si nu numai.

Modelul de fata, Alizee PLUS AHW12D este comercializat in momentul de fata la un pret excelent de bun (reducere de 400 lei) de cater Altex, iar garantia oferita este de 2 ani de zile.

Design

Multe persoane sunt de parere ca un produs ieftin nu este si un produs cu un aspect frumos, insa eu sunt de parere ca trebuie sa privesti dintr-un anume unghi ca sa vezi si frumusetea si nu numai unui astfel de produs. Ceea ce vreau sa spun este ca la un produs scump ai niste asteptari, iar la unul ieftin te gandesti deja ca e un produs cu un aspect urat, mai exact catalogam astfel de produse inainte de a le vedea pe viu si evident ca este mai dificil sa-ti schimbi o astfel de parere deja formata.

Modelul de fata surprinde prin eleganta clasica combinata cu un aer modern, dar fin. O linie argintie de 2 cm grosime ce traverseaza intreaga unitate interioara face ca aspectul aparatului sa se schimba radical. Afisajul este amplasat discret in coltul din dreapta, spliterul este pozitionat excelent pentru o inaltime normala, astfel ca aparatul sa”bata” pe intreaga suprafata a camerei.

Logo-ul aparatului este amplasat pe partea stanga, iar in dreapta avem o “bulina” ce ne aminteste ca aparatul beneficiaza de doi ani de garantie. Per total cred ca merita 3,5 stele din 5 la acest capitol.

alizee

Specificatii tehnice

Teoretic, un aparat de aer conditionat cu o capacitate de 12000 BTU este capabil sa raceasca o suprafata cuprinsa intre 28 si 40 mp, dar practic lucrurile stau un pic diferit pentru ca depinde foarte mult de locul unde va fi pozitionata unitatea interioara, la ce inaltime si daca sunt mai multe incaperi ce trebuie racite (precum un apartament sau casa). Intr-o locuinta este intotdeauna recomandat sa fie pozitionat pe hol sau in living daca acesta este zona unde sta mai mult pe timpul verii, iar in cazul in care acest aparat este singura sursa de racire din locuinta puteti sa lasati usile deschise catre celelelalte incaperi ca aerul rece sa ajunga si in ele.

alizee0

Chiar daca acest model este unul ieftin el surprinde extrem de placut prin faptul ca dispune de noua tehnologie Inverter ceea ce duce la o reducere a consumului de energie cu pana la 40%, obtinand astfel clasa de eficienta energetica A, atat pentru functia de racire cat si pentru cea de incalzire, un lucru de care ar trebui sa tineti cont atunci cand va veti decide ce aparat veti cumpara.

Un aspect important ce merita specificat este si faptul ca ventilatorul interior de care dispune aparatul are 4 trepte de racire fata de alte aparate asemanatoare cu doar 2 sau 3 trepte, acest lucru se traduce prin faptul ca aparatul poate fi controlat mai bine si mai eficient, in final ducand tot la o reducere a cheltuielilor si la o economie in buzunarul dvs.

Ca orice tip de aparat ce se respecta si Alizee PLUS AHW12D dispune de filtru antibacterian si nu doar de unul ci chiar de doua filtre, ambele sunt detasabile si pot fi spalate cu usurinte si repuse in functiune cat ai clipi.

alizee1

Pentru mine personal de departe se distanteaza la capitolul avantaje functiile suplimentare de care acest model dispune:

  • dezumidificare – excelent pentru atunci cand vaporii de apa va dau batai de cap
  • purificare – atunci cand simtiti ca aerul este unul “greu” cu un miros neplacut
  • sleep mode – pentru un somn linistit alaturi de familie
  • turbo – pentru atunci cand simtiti ca nu mai suportati canicula si aveti nevoie rapid de aer racoros
  • auto-restart – functie ce reporneste aparatul si salveaza setariile dupa o pana de curent

In ceea ce priveste nivelul de zgomot pe care acest model il produce chiar adac pe site nu este precizat se pare ca acesta variaza in limitele normale, ba chiar e acceptabil, intre 40 dB si 50 dB pentru unitatea interioara (in functie de diferenta de temperatura caruia trebuie sa-i faca fata).

Concluzii si pareri

Daca esti ca si mine in cautarea unui aparat de aer conditionat pentru o locuinta cu pana in 40-45 mp, atunci acest model este exact ceea ce cauti, asta daca nu cumva iti doresti un produs premium. Are cam tot ce ai nevoie de la un aparat de aer conditionat in ziua de azi, de la tehnologia Inverter, la clasa de eficienta energetica, la functiile speciale sau la kitul de instalare inclus.

Pareri clienti:

Un model ce nu prezinta prea mari garantii pentru ca nu est eprodus de o firma cunoscuta, dar care pana acum functioneaza foarte bine. Nu stiu ce sa va spun despre el, are multe functii, nu arata extraordinar precum modelele de la Samsung sau Whirpool, dar la pretul asta e pomana curata. Daca dupa 2 ani se strica imi iau altul si nu-mi pare rau de bani. Zgomot face cam mare daca il fortezi un pic,  dar sa zicem ca e acceptabil.