Pentru a avea într-un final parte de cele mai savuroase momente acasă, bucătăria noastră trece uneori prin acțiuni care o pot lăsa cu adevărate amprente. Gătitul este pentru mulți dintre noi o adevărată plăcere și fiindcă iubim atât de mult bucătăria, este important să luăm în considerare câteva aspecte pe care le putem pune în practică și care vor asigura ca spațiul să se păstreze cât mai bine.

Aburii și grăsimile emanate fac parte din procesul gătirii, însă pot afecta aspectul bucătăriei într-un mod semnificativ. Aceștia, în timp, se depun pe tavan, iar acest lucru nu doar că va avea un impact vizual puternic, ci se vor forma diverse mirosuri neplăcute. În acest fel, se poate chiar dezvolta un mediu în care să apară bacteriile. Pentru a rezolva această problemă, poți achiziționa o hotă cu recirculare, care te va ajuta să gătești în cele mai bune condiții și să păstrezi încăperea îngrijită.

 

Cum alegi cea mai bună hotă cu recirculare – Ghidul achiziției ideale

 

Tipul hotei

Există mai multe modele, care se diferențiază prin modul în care funcționează.recirculare

Hotă cu recirculare: dacă nu vrei să ai mari bătăi de cap cu instalarea, atunci hota cu recirculare este o alegere inspirată, deoarece nu necesită alte modificări în încăpere pentru a putea fi montată. Astfel, poate fi poziționată exact acolo unde vrei.

Dacă nu vrei să cheltui o sumă considerabilă, aceste modele le vei găsi la prețuri foarte accesibile, însă dacă îți dorești un design mai inedit, prețul va crește.

Hota cu evacuare: are nevoie de un burlan sau de o conductă, prin care aerul extras va fi eliminat în exterior. Pentru instalarea acestui model, trebuie realizată o gură de aer pe un perete exterior. Un avantaj al acestui model este faptul că au puterea de a reduce nivelul de umiditate din încăpere în momentul gătitului.

Filtrele hotei

Fiecare model de hotă vine la pachet cu un filtru de degresare. Ceea ce este de menționat aici este materialul din care acesta este confecționat.

Dacă alegi un model cu aluminiu sau oțel inoxidabil, acestea vor fi foarte ușor de curățat și întreținut. Pe de cealaltă parte, filtrele de unică folosință, realizate din carbon, poliester, hârtie sau material nețesut, trebuie înlocuite destul de des deoarece se formează depuneri mari de grăsimi și murdărie.

Funcțiile hotei

Este important să alegi o hotă care să facă o diferență în bucătăria ta. O hotă cu recirculare ar trebui să aibă puterea de a absorbi aerul poluat și de a opri depunerile. Pentru a te asigura că vei face cea mai bună alegere, ține cont de suprafața pe care gătești, astfel încât să acoperi întreaga rază. Nu în ultimul rând, fii atent și la nivelul zgomotului pe care îl produce hota, astfel încât acesta să nu fie deranjant.hota recirculare

Puterea de absorbție

Dacă te vei orienta după parametrii cei mai de bază, o hotă cu recirculare ar trebui să aibă puterea de a absorbi 250-300 mc/oră. Hotele mai performante pot absorbi chiar și 1000 mc/oră. Fiind vorba de o investiție pe care o faci o dată la câțiva ani, alege un model potrivit pentru bucătăria ta. Adică, dacă știi că gătești mult, atunci orientează-te după un model cu o putere de absorbție mai mare.

Garanția

Fiind vorba de un produs care se poate avaria, este important să te interesezi și de garanția acestuia. Cei mai mulți producători oferă o garanție de minim 2 ani, iar noi îți recomandăm să nu alegi un produs care nu are cel puțin o astfel de garanție.

 

Top cele mai bune hote recirculare

 

1. Hota incorporabilă Bosch DHL555BL

hotarec1putere de absorbție 681 mc/h, Iluminare LED, Clasa C, 50 cm, argintiu: avantajul acestui model este faptul că poate fi montat chiar și într-un dulap de perete sau deasupra unei insule de gătit. Are o capacitate de evacuare de 618 m3/h, ceea ce înseamnă că aerul din încăpere va fi foarte repede împrospătat. Are o treaptă intensivă, care va accelera procesul de purificare a aerului.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

2. Hote KÜGERR D 100 – 60cm

hotarec2decorative, silențioase, puternice, de perete, putere absorbție 983 mc/h, inox – aspirator: acestea este unul dintre cele mai silențioase modele de hote recirculare, care au un efect puternic când vine vorba de purificarea aerului. Are o putere mare de absorbție, de 983 m3/h și funcționează în 5 niveluri de viteză.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

3. Hota tradițională Pyramis SILVER SHELF

hotarec3putere de absorbție 366mc/h, 2 motoare, 60cm, inox: această hotă se diferențiază printr-un design inedit și o performanță ridicată. Deține filtre cu cărbune activ, care ajută la reținerea oricăror substanțe înainte ca aerul să fie recirculat. Are 3 trepte de putere și este ideală în orice bucătărie.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

4. Hotă decorativă Studio Casa Onda Beige Retro

hotarec4crem cu finisaje bronz antichizat: cu 3 trepte de viteză, acest model de hotă are două filtre de aluminiu și o iluminare care se face prin intermediul unui bec de 40 W. Dacă îți doreai eficiență bună la un preț accesibil, atunci acest model este o variantă bună pentru tine.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

5. Hotă incorporabilă telescopică Star-Light HAT-260SS

hotarec5putere de absorbție 329 mc/h, 2 motoare, 60 cm, inox și metal vopsit: dacă nu dispui de mult spațiu, acest model de hotă are un design compact. Pe lângă asta, este foarte eficient datorită celor două motoare puternice.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

.