Pe măsură ce zilele trec și clima evoluează, ne dăm seama că a avea un aparat de aer condiționat acasă nu mai este un moft, ci a devenit o reală necesitate. În zilele toride de vară, mai ales în timpul săptămânii atunci când suntem nevoiți să lucrăm și nu ne putem răcori la piscină, trebuie să avem o soluție prin care să optimizăm temperaturile din interiorul casei astfel încât să ne bucurăm de un confort absolut.

aer conditionat cu wifi

Deși există multe soluții de răcire a aerului, pe departe cea mai bună variantă este aerul condiționat. Este foarte fiabil și prietenos cu spațiul tău, deoarece majoritatea se montează pe perete și nu ”fură” astfel din spațiul util. În plus, cele mai performante aere condiționate de 12000 BTU au funcții de răcire rapidă, adică îți asigură temperaturi mai scăzute într-o scurtă perioadă de timp.

Totuși, există multe tipuri și variante pentru cele mai bune aere condiționate de 12000 BTU, cum știi să-l alegi pe cel mai bun? Citește în continuare Ghidul Cumpărătorului și află tot ceea ce trebuie să știi.

Ghidul cumpărătorului – cum alegi cel mai bun aer condiționat de 12000 BTU?

Unii verifică brandul, alții verifică versatilitatea controlului de la distanță, alții pun preț pe clasa energetică și așa mai departe. Prioritățile sunt diferite pentru fiecare om în parte, însă vei vedea că poți găsi un aer condiționat de 12000 BTU care să includă toate caracteristicile esențiale.

Capacitatea de răcire

Un aparat de aer condiționat potrivit se alege în primul rând în conformitate cu dimensiunea camerei unde va urma instalarea acestuia. În principiu, se recomandă ca aparatul să aibă minim 100 BTU/ oră/ mp, așadar, un aparat de 12000 BTU este potrivit pentru încăperi de până la 25 mp. Adică, este ideal pentru livingul tău, sau chiar pentru dormitor.

Compresorul

Reprezintă și piesa de bază din compoziția oricărui aparat de aer condiționat. În funcție de tehnologia compresorului, ne vom bucura și de un consum mic de energie, dar și de o funcționare silențioasă. Pentru a dobândi aceste beneficii, recomandăm să alegi un compresor cu spirală, care este și cea mai bună alegere dacă vrei o viață lungă pentru produsul tău.

Alte două variante sunt cu piston, de regulă folosite la autoturisme, și cu rotative, care sunt mai silențioase, dar nu atât de bune precum cele cu spirală.

Clasa energetică

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii evită să-și facă viața mai confortabilă achiziționând un aer condiționat, este acela că acest aparat consumă multă energie și deci, facturile la electricitate vor exploda. Probabil, pentru modelele și tehnologiile vechi este un punct de vedere oportun, însă noile produse prezente pe piață sunt încadrate în clasa A++ și mai mult, sunt dotate cu diferite funcții de economisire.

Așadar, alege cu mare atenție aerul condiționat în funcție de clasa energetică, da și în funcție de diferite tehnologii care pot economisi și mai multă energie.

Calitatea aerului – Filtre

Un alt motiv pentru care majoritatea oamenilor se fereau până nu demult de aerul condiționat, este reprezentat de calitatea aerului emanat. Impresia generală era că în aerul emanat de acest aparat există surse de microbi și praf, astfel încât exista riscul de a dobândi afecțiuni respiratorii.

Ei bine, pe măsură ce tehnologia avansează, acum sunt prezente pe piață o diversitate mare de filtre care ajută aerul în acest sens. Există filtre electrostatice, care sunt optime împotriva alergenilor, filtre de ionizare care rețin praful și germenii dăunători din aer și filtre anti-fungus care omoară bacteriile din circuitul aparatului.

Detalii importante

În funcție de utilizator, există diferite funcții care pot fi de un real folos. Acestea ar fi controlul de la distanță, chiar prin wi-fi, programarea funcționării, modul sleep, funcția de ventilație, dar și funcția de încălzire care este optimă pentru anotimpul rece.

Atunci când alegi cel mai bun aer condiționat de 12000 BTU, îți recomandăm să ai în vedere și dimensiunea aparatului, pentru a se integra bine pe perete, dar și designul, care să fie în armonie cu decorul din casa ta.

Cu aceste informații la îndemână, acum poți alege cu ușurință cel mai bun aer condiționat pentru locuința ta. Și pentru a face această misiune și mai ușoară pentru tine, în continuare îți vom recomanda 5 produse excelente, aflate într-un raport calitate-preț optim.

 

Top 5 cele mai bune aere condiționate de 12000 BTU

 

1. Aparat de aer condiționat TESLA, 12000 BTU, Clasa A++

teslaAcest aparat este foarte prietenos cu locuința și familia ta. Are un sistem de auto-curățare, ceea ce aduce un plus de confort în viața ta. În plus, la consum de energie se încadrează în clasa A++ și funcționează cu tehnologia inverter. Printre alte beneficii se numără funcția turbo, controlul de la distanță prin telecomandă, temporizator, carcasa anti-rugină și filtru lavabil.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

2. Aparat de aer condiționat Star-Light ACT-12WIFI

aer conditionat star light emagAcest aer condiționat este extrem de econom, încadrat în clasa energetică A++. Compresorul este rotativ, iar filtrul de aer este lavabil. Nivelul decibelilor este de 60, deci este un produs destul de silențios, poate fi controlat de la distanță prin wi-fi, are funcție de auto-diagnosticare, timer, funcție sleep și turbo, ceea ce clasifică produsul ca fiind perfect pentru zilele caniculare de vară.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

3. Aparat de aer condiționat Heinner Obsidian 12000 BTU Wi-Fi

aer conditionat heinnerAcest aparat impresionează printr-un design minimalist, elegant, care se integrează minunat în orice locuință modernă. Mai mult, are și o performanță aparte, având numeroase funcții extra pentru un plus de confort: auto-curățare, funcție eco, control la distanță prin wi-fi, ionizare, filtru cu densitate ridicată, operare silențioasă și multe altele.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

4. Aparat de aer condiționat Daikin Sensira Bluevolution FTXC35B-RXC35B

cel mai bun aer conditionat daikinDacă îți dorești un aer condiționat smart, pe care să îl poți controla distanță de pe telefon, acesta este modelul optim pentru tine. În plus, este econom, extrem de silențios și oferă o calitate foarte bună a aerului prin filtrele din dotare. Ca design este simplu și minimalist, integrându-se cu ușurință în orice locuință.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

5. Aparat de aer condiționat Midea Blanc R32, 12000 BTU

cel mai bun aer conditionat mideaEste probabil unul dintre cele mai bune aere condiționate, având o mulțime de caracteristici speciale menite să-ți asigure un confort sporit și o viață mai ușoară. Acest aparat este încadrat în clasa A++ de energie, nivelul de zgomot este de 56 de decibeli, adică este suficient de silențios. Are filtre foarte calitative și dense, oferind un aer proaspăt și răcoritor pe timpul verii.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

.