Copiii se află într-o continuă dezvoltare și creștere, de aceea este esențial să le oferi un cadru ideal în care aceste lucruri să se întâmple. Activitățile la care iau parte zi de zi, care îi ajută în acest sens, sunt la fel de importante ca somnul de care se bucură seara. Aceștia petrec de la 10 ore în sus în pat, ceea ce înseamnă că au nevoie de un suport care să le asigure cel mai sănătos și confortabil somn.

Unul dinte aspectele de la care trebuie să pornești atunci când vrei să îi oferi celui mic un somn ideal, trebuie să fie salteaua. Atunci când alegi o saltea de calitate, care să răspundă nevoilor pe care le are copilul tău, îi vei oferi prilejul de a profita din plin de perioada pe care o petrece în pat, care îl va ajuta în dezvoltare. La fel ca pentru adulți, și pentru cei mici există o gamă destul de variată din care poți lua cea mai bună decizie, așa că în continuare am pregătit un ghid care să ofere toate informațiile la care trebuie să fii atent în procesul de achiziționare pentru cea mai buna saltea pentru copii.

 

Cum alegi cea mai bună saltea pentru copilul tău?

 

Tipul saltelei

caracteristica de bază a oricărei saltele este tipul și materialul din care este realizată. În funcție de ceea ce dorești să îi oferi copilului tău, poți alege din mai multe variante, fiecare venind la pachet cu o serie de avantaje.

Saltea pe arcuri – chiar dacă de multe ori avem tentația să ne gândim la acele saltele vechi, din arcuri, trebuie să știi că noile modele apărute pe piață îndeplinesc cu succes cele mai bune caracteristici. Este una dintre cele mai alese variante de către părinți deoarece, datorită arcurilor, care ar fi ideal să fie din oțel, oferă o fermitate potrivită. La fel de important este și numărul de arcuri de care dispune salteaua, care ar trebui să fie de minim 150 pentru a asigura o suprafață netedă de somn. La fel, cu cât greutatea saltelei este mai mare, cu atât aceasta este mai calitativă.

Saltea din spumă cu memorie – dacă înclini spre a alege o saltea din spumă cu memorie, atunci trebuie să ai grijă la opțiuni, deoarece materialul folosit în crearea acestora poate elimina compuși volatilici chimici, pe care îi poți recunoaște după miros. În general, sunt o opțiune ideală pentru copiii care, de obicei, se trezesc din cauza zgomotului pe care îl fac atunci când se mișcă în pat. Este un produs care oferă rezistență în timp, însă sunt recomandate pentru cei mici doar dacă au un certificat care atestă că degajă puțin miros.

Saltea din latex – chiar dacă este o alegere care presupune un cost mai mare de achiziție, aceste tipuri de saltele sunt preferate deoarece au în compoziție un material organic, care este obținut din arborele de cauciuc. Este o saltea care nu încurajează formarea unui mediu bacterian și, de asemenea, are un sistem foarte bun de ventilație.

Saltea din fibră de nucă de cocos – este un tip de saltea care are în compoziție un strat de fibră de cocos, care este solidificat printr-o îmbinare a cauciucului cu rășină. Este o saltea din ce în ce mai recomandată de cei care lucrează în sistemul medical datorită beneficiilor pe care le aduce, printre cele mai importante fiind faptul că oferă o rezistență în fața bacteriilor în proporție de 99% și nu sunt afectate de umezeală.

Fermitatea saltelei

O altă caracteristică esențială în alegerea celei mai bune saltele este oferită de fermitatea acesteia. Un somn confortabil nu înseamnă, de cele mai multe ori, un somn sănătos. Având în vedere numărul de ore ridicat pe care copilul le petrece în pat, este esențial să te gândești că are nevoie de o poziție corectă.

Există saltele cu un grad de fermitate mai ridicat sau mai scăzut. Pentru a lua decizia corectă, trebuie să iei în considerare greutatea pe care o are copilul. În cazul în care acesta are sub 50 de kg, atunci o saltea cu un grad de fermitate mai slab, spre mediu, este varianta potrivită pentru acesta. Dacă greutatea este mai mare, atunci și gradul de fermitate trebuie să fie mai ridicat.

Dimensiunea saltelei

Chiar dacă aici tentația este de a alege o saltea care să fie potrivită pentru copil în prezent, poți să te orientezi spre o saltea de dimensiuni mai mari, astfel încât să nu trebuiască schimbată foarte des. Copiii cresc și se dezvoltă rapid, așa că noi te sfătuim să alegi o variantă cu dimensiuni mai mari.

Saltelele pentru copii încep de la dimensiuni de 90 x 190 cm și ajung până la dimensiuni de 140 x 190 cm. Pentru cei mici, acestea sunt dimensiunile ideale.

Grosimea saltelei

Aici trebuie să ții cont și de înălțimea copilului, astfel încât să îi fie ușor să se urce singur în pat. O variantă ideală este cea în care salteaua se încadrează între 15 cm și 30 cm din punct de vedere al grosimii.

 

Top 5 saltele recomandate pentru copii

 

1. Saltea Bamboo Adaptive Memory

Cea mai buna saltea pentru copiiacest produs îți garantează o alegere excelentă pentru copilul tău. Este o saltea hipoalergenică, rezistentă la bacterii, reglează temperatura corpului și oferă protecție pentru pielea sensibilă. Se mulează după forma corpului și eliberează tensiunea din mușchi și din coloana vertebrală.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

2. Saltea Baby Dormeo Aloe Vera

saltea pentru copii dormeoeste un model ideal pentru un somn confortabil, dar si sănătos din punct de vedere al poziției corpului, realizat din spumă profilată cu 5 zone. Este o saltea hipoalegenică, care ajută la susținerea fermă a corpului și distribuie greutatea acestuia pe întreaga suprafață.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

3. Saltea pentru copii Hubners Cocos Confort II

Saltea hubners copiiOferă o poziție firească a corpului, astfel încât să nu existe presiune pe coloană. Are un grad de fermitatea mediu și îți oferă un raport calitatea – preț foarte bun. Poate fi folosită și ca saltea suplimentară.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

4. Saltea pentru copii Bio Cocos Small, 10 cm

Saltea de copii cu cocos Ortopedicusun produs realizat din materiale naturale, care are o suprafață fermă, ceea ce înseamnă un mediu optim pentru somnul copilului tău. Husa care acoperă salteaua, confecționată din bumbac organic, îți oferă siguranța că mediul de acarieni nu se va dezvolta.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

5. Saltea pentru copii Green Future Premier Mezoni

saltea copii mezonieste un tip de saltea care are o fermitate mai ridicată, o caracteristică importantă pentru un somn ideal. Are și un model jucăuș, iar prețul acesteia este în avantajul bugetului tău.

Vezi detalii si pret