Proiectele de tip do it yourself au devenit tot mai preferate în zilele noastre, iar asta, din mai multe motive: datorită satisfacției de care te bucuri atunci când realizezi ceva cu propriile tale mâini, datorită procesului care poate reprezenta o activitate minunată alături de familie sau partenerul/ partenera ta, iar de cele mai multe ori, motivul principal poate fi și costul redus al produsului pe care îl obții, comparativ cu prețul lui în magazin. Oricum, ține cont de faptul că diferența de cost va fi plătită cu timpul tău, deci nu uita să te bucuri de fiecare moment.

În astfel de proiecte, unele mai simple, altele mai complexe, ai nevoie de diverse materiale și unelte de care să te ajuți. Unul dintre ele este și fierăstrăul de mână electric, cel alături de care te vei asigura că piesele tale sunt la dimensiunile perfecte. Iar, dacă nu știi despre ce este vorba și mai ales, despre cum să-l alegi pe cel mai bun, te invităm să citești în continuare ghidul nostru de achiziție.

 

Cum alegi cel mai bun fierăstrău de mână electric?

 

În general, un fierăstrău de mână este ușor de identificat în magazinele de specialitate: e de dimensiuni reduse, ideal pentru a fi folosit cu o singură mână, și este format dintr-un mâner și o pânză de tăiat. Dincolo de această descriere, dacă vrei să te asiguri că faci cea mai bună achiziție, este bine să ții cont de niște aspecte, pe care le vom detalia în continuare.

Tipul de fierăstrău: cel mai utilizat model este cel de tip coadă de vulpe. Lama acestora este mai lată în partea cu mânerul, și se îngustează pe măsură ce ajunge la vârf. În cazul acestui fierăstrău, dinții sunt îndreptați fie mai spre vârf, fie mai spre mâner, cu dimensiuni diferite ale lor.

Apoi, există fierăstraiele cu cadru, a cărei lamă este prinsă cu șuruburi în mâner pentru a evita riscul desprinderii. Cadrul poate fi de metal sau de lemn, iar cel mai mare avantaj ale acestui tip este faptul că pânza poate fi schimbată odată ce se uzează, nefiind necesar să înlocuiești întreaga unealtă cu una nouă.

Fierăstrăul japonez sau de slituit, așa cum se mai numește el, este un alt model cunoscut. Este dreptunghiular, cu o lamă ce se atașează pe un suport care se observă în spatele lamei. Are dinții mai fini și o lamă îngustă, este ideal pentru crearea de intrânduri și îmbinări de lemn.

Un alt fierăstrău utilizat des este cel de tip gaură de cheie, care ajută în situații speciale, precum perforarea unei suprafețe cu incizie circulară. Acesta are un vârf ascuțit și o lamă îngustă, ideal pentru astfel de contexte.

Pe lângă acestea, mai există bineînțeles, multe alte modele care îți pot fi de folos. Alege-l pe cel care întâmpină nevoile proiectului tău.

Tipul de pânză: orice pânză de fierăstrău este confecționată din oțel. Diferența între o pânză bună pentru tine și una nepotrivită se face în funcție de lungime, lățime, grosime dar și rigiditate. De exemplu, o pânză de fierăstrău subțire și îngustă se potrivește cu un fierăstrău arc sau cu cadru metalic, ce poate să mențină pânza în tensiune. Pe de altă parte, pânzele rigide și late se potrivesc cu fierăstraiele cu un singur mâner, deoarece își pot menține stabilitatea.

Numărul și forma dinților: cu cât are mai mulți dinți pe centimetru, cu atât va asigura o tăiere mai fină, definită de precizie. Astfel, pentru proiectele care necesită detalii bine puse la punct, alege o pânză cu cât mai mulți dinți, dar dacă ai nevoie să tai lemne în grădină sau să debitezi scânduri, atunci poți alege cu succes o pânză cu dinți mai puțini.

Acum că știi care sunt cele mai populare tipuri și cum să alegi pânza în funcție de nevoile tale, îți recomandăm și care sunt top 5 cele mai bune fierăstraie de mână electrice.

 

Cel mai bun fierăstrău de mână electric – Top 5 produse

 

1. Fierăstrău electric sabie Raider RDP-SRS20 Solo 

fierastrau raiderConform clienților, acest fierăstrău întrece orice așteptare. Are o lamă de 22 mm, funcție de pendulare și o greutate redusă de doar 1,33 kg. Capacitatea de tăiere în lemn este de 100 mm, în aluminiu de 20 mm, iar în oțel, de 6 mm. Poți schimba rapid lamele, atunci când ai nevoie să tai un alt material, este robust și rezistent, asigurând o tăiere rapidă și precisă.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

2. Fierastrau pendular Heinner VFEP001

FIERASTRAU heinnerUn fierăstrău pendular îți va ușura mult munca în ceea ce privește precizia, datorită plăcii de bază reglabile și a pânzei care se schimbă foarte ușor. Are un led incorporat care asigură iluminarea suprafeței de lucru, poate tăia în diferite unghiuri (0/15/30 și 45) și nu necesită chei pentru schimbarea pânzelor. Vine cu 2 lame, pentru lemn și metal, șină de ghidaj, cheie hexagonală pentru reglarea unghiului și cutie din plastic

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

3. Fierăstrău electric vertical, Bosch Professional GST 8000 E

fierastrau boschun alt model extrem de ușor de folosit, ideal pentru proiectele mici, casnice. Are un motor cu o putere de 710 W și este dotat cu sistem de prindere SDS. Poate fi utilizat pentru metale feroase și neferoase, lemn, materiale minerale, naturale și plastice. Lama se poate schimba cu o singură mână, și este ușor ca greutate, având 2,5 kg.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

4. Fierăstrău tip sabie Bosch PSA 700 E, 710 W, 20 mm 

Cel mai bun fierastrau de mana electricla un preț bun pe piață, acest fierăstrău îți va fi de folos în proiectele rapide, de mici dimensiuni, ce necesită o precizie sporită și o tăiere fină. Are doar 3 kg, un motor de 710 W și dispune de adâncire tăiere lemn de 150 mm, și tăiere oțel de 10 mm. Conform clienților, este una dintre cele mai bune alegeri în ceea ce privesc fierăstraiele electrice.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

5. Fierăstrău pendular Black&Decker, 3000 spm/rpm, 400W 

fierastrau black deckerdin nou, un model pendular care va fi foarte util în gospodăria ta. Are un design ergonomic și mâner cauciucat pentru un plus de confort. Realizează tăieri în lemn la adâncimi de 65 mm și în oțel de 5 mm. Are o putere de 400 de W, reglare unghi la 45 de grade și o turație de 3000 rpm. Ideal pentru proiectele mici, cu precizie mare.

Vezi detalii si pret