Design
Dotari
Pret
Racire
Benchmark
User rating
Pros: + pretul foarte bun, suporta DirectX 11, Open GL 3.2 si Pixel Shader 5.0, are o memorie video de 1 GB
Cons: - racire pasiva, performante limitate

Sapphire Radeon HD 5450 - frontsideDaca esti in cautarea unei placi video ieftine pentru a o inlocui pe cea integrata sau poate una mai veche, atunci cu siguranta ar trebui sa iei in considerare placa video Sapphire ATI Radeon HD 5450. Principalul ei atu este dupa cum probabil ti-ai dat deja seama, pretul foarte mic ().

Desi nu dispune de racire activa ci este dotata doar cu un radiator nu trebuie sa va faceti griji decat in cazul in care aveti de gand sa jucati jocuri puternice pentru o perioada mai lunga de timp, in acest caz sfatul direct ar fi sa luati o placa video adaptata nevoilor voastre sau cel putin sa montati un ventilator peste acest radiator.

Procesorul video al acestei placi este AMD Radeon HD5450, acesta ruleaza la o frecventa 650 MHz, iar rezolutia pe care o ofera este de 2560 x 1600 pixeli. Placa video este construita pentru slot PCI Express 2.0 X 16 si trebuie sa tineti cont de acets aspect daca va hotarati sa o cumparati.

Modelul de fata dispune de o memorie video cu o capacitate de 1 GDDR3 , frecventa acesteia find de 1334 MHz, iar bus-ul de memorie este de 64 biti. Tehnologia de fabricatie a acestei placi este de 40 nanometri, astfel Radeon HD 5450 dispune de Pixel Shader 5.0, Directx 11 si ofera suport pentru OpenGL 3.2.

Conectivitatea acestei placi video consta intr-un port VGA, HDMI si unul DVI. Ca orice alta placa video de generatie mai noua si Saphire ATI Radeon HD 5450 dispune de tehnologii noi precum sunt: AMD CrossFireX, AMD Avivo HD, Dolby TrueHD si DTS-HD.

In ceea ce priveste performantele sale in jocuri va pot spune ca a obtinut intre 12,5 si 15,8 fps in Call of Duty 4 si intre 5,4 si 6,5 fps in jocul Crysis. In testul de benchmark 3D Mark Vantage a reusit sa obtina 628 de puncte, rezonabil pentru o placa video ieftina.