Atunci când deții un autoturism, cel mai probabil ești și tu conștient de incidentele neprevăzute care se pot întâmpla. Atunci când locuiești într-un oraș aglomerat, traficul poate să fie infernal, însă nu doar din cauza faptul că stai bară la bară, ci și din cauza faptului că se întâmplă fecvent accidente. Pentru a te proteja pe tine, cât și mașina pe care o ai, o cameră auto reprezintă o investiție foarte bună. Prin intermediul acestui dispozitiv, vei putea înregistra în timp real situația exactă în trafic astfel că, dacă vei avea parte de neplăceri, vei avea întotdeauna o dovadă.

Este important să ții cont că nu toți oamenii sunt corecți și există cazuri în care cei care au produs incidentul, nu vor recunoaște. Dacă nu sunt martori sau camere video în zonă, cel mai probabil vei rămâne cu dauna. O cameră auto te va scuti de orice stres într-o astfel de situație. Pe lângă asta, o vei mai putea folosi să înregistrezi peisajele atunci când pornești în călătorie cu mașina. Dacă ești la prima achiziție de acest gen, ți-am pregătit câteva informații folositoare pentru alegerea modelul ideal pentru tine.

 

Cum alegi cea mai bună cameră auto – Ghidul achiziției ideale

 

În funcție de bugetul de care dispui, vei putea alege într-o cameră auto mai performantă, sau una care are mai puține funcționalități. Există o varietate de modele, însă este important să știi după ce caracteristici să te uiti pentru a o alege pe cea potrivită.camera auto buna 2022

Calitatea imaginii

Este unul dintre cei mai importanți factori deoarece în așa fel vei reuși să capturezi cele mai bune imagini, la calitate înaltă. În acest sens, senzorii HD fac de regulă diferența și ideal ar fi să te orientezi după acest aspect. Pentru a-ți da seama, imaginea va fi calitativă atunci când o cameră are o rezoluție de cel puțin 720p, astfel vei putea observa pe înregistrări chiar și cele mai mici detalii. O rezoluție de 480p este prea mică pentru o imagine clară, așa că ia ca punct de reper o rezoluție de 720p sau 1080p, Full HD. Ține cont că vei utiliza camera și noaptea și ar trebui să te poți bucura de aceleași beneficii ca ziua.

Alimentarea

Aici ai posibilitatea să alegi între două opțiuni. Dacă bugetul îți permite, atunci alege o cameră auto pe care o poți încărca la priză de 12V. Dacă îți dorești un produs la un preț mai mic, atunci poți opta pentru o cameră auto cu acumulatori.

Funcții de înregistrare

Cel mai bun model de cameră auto este cel care înregistrează în baza unui card SD și care stochează clipurile în sistem ciclic. Adică, acest tip de cameră va stoca noile filmulețe peste cele deja existente, în ordine cronologică, stergându-se astfel cele vechi. În cazul în care ai câteva materiale pe care nu dorești să le ștergi, le poți selecta astfel încât să nu treacă prin acest proces de ștergere automată.

Dacă nu dorești să lași dispozitivul mereu pornit în timp ce conduci, trebuie să știi că există modele care au în componență senzori de impact și de mișcare astfel, aparatul se va porni automat. Acesta va înregistra impactul și va continua să înregistreze în continuare, astfel încât tu să ai dovezile de la locul faptei.

Funcții extra

Dacă dispui de un buget mai mare, îți vei putea alege o cameră auto care să aibă mai multe funcții. De exemplu, poți alege un model care să aibă incorporat și funcția de GPS care te va ghida în locația setată de tine. Pe lângă asta, funcția va înregistra întreg traseul și îți va oferi imagini video, cât și informații referitoare la viteză. Poți chiar salva rutele pe care le faci frecvent și îți va fi mult mai ușor în acest fel, când pornești la drum.

De asemenea, poți opta pentru un model de cameră auto care se pornește concomitent cu motorul, astfel încât nu trebuie să îți reamintești de fiecare dată să îi dai drumul. Aceasta se închide automat când oprești motorul.

Majoritatea camerelor auto se fixează pe parbriz, așa că mai ai nevoie și de ventuze, cablu de alimentar, adaptor și un cablu de transfer. Există unele modele care vin la pachet cu aceste accesorii, însă dacă nu dispun de ele, va trebui să le achiziționezi tu.

Având în vedere de ce situații te poate scuti o astfel de cameră, investiția este cât se poate de rentabilă. Chiar dacă ai un buget mai mic, cu siguranță vei găsi o cameră auto care să se încadreze. Funcțiile mai avansate vor crește bugetul, însă doar tu poți știi care îți sunt nevoile atunci când pornești la drum.

 

Top 5 cele mai recomandate camere auto

 

 

1. Cameră auto Xiaomi 70mai 1S

camera auto 1ultracompactă, Full-HD 1080P, Sony IMX307, Wifi, comenzi vocale, model 2019: avantajul acestei camere este faptul că dispune de un unghi foarte larg, de 130 de grade, iar acest lucru înseamnă că va cuprinde 3 benzi. Datorită funcției HD 1080P, această cameră este o alegere ideală chiar și pe întuneric.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

2. Cameră video Auto Techstar T616

cameraauto2Display 3 ” FullHD 1080P: acest model are un unghi de 140 de grade și lentile ultra wide. Se montează foarte simplu și vine la pachet cu toate accesoriile de care ai nevoie. Are funcție de pornire automată și realizează chiar și fotografii. Prețul este foarte avantajos pentru buzunarul tău, fiind o alegere ideală atunci când vrei să te plimbi cu mașini fără griji.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

3. Cameră auto DVR Smailo RideX

cameraauto3Full HD, unghi de filmare 140 grade, senzor G, negru: acest model este mai performant, cu funcții mai avansate, care îți oferă oportunitatea de a surprinde foarte clar imaginile. Senzorul G are funcția de a reacționa la șocuri, astfel că va salva automat înregistrarea video în momentul producerii accidentului.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

4. Cameră auto dublă oglindă DVR Loosafe™ RoadTeam H19

camera auto dubla emag10 inch touch, cameră marsarier, Full HD 30fps, night vision, unghi de filmare 170 grade, senzor G, detectare mișcare, lentile Sony, negru: dacă dispui de un buget mai mare, atunci acest model reprezintă o alegere ideală. Are un ecran de 10 inch, un unghi de 170 de grade atât pe față, cât și pe spate și funcția de strong night vision.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

5. Cameră video Auto DVR oglindă L802 discretă

camera auto oglindadisplay 4.3 inch, filmare FullHD, universală: este compatibilă cu orice model de autoturism și se atașează direct pe oglindă. Are doar 8.9 mm grosime și are un spațiu de stocare de 32 GB.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

.