Ultima perioadă ne-a prins mai mult pe acasă, unde avem parte atât de momente de relaxare, dar unde am început să ne desfășurăm și activitatea profesională. Mai mult ca niciodată, ne-am dat seama cât de importante sunt condițiile în care ne desfășurăm munca și factorii care contribuie la buna funcționare a lucrurilor. Unul dintre cele mai importante aspecte în munca de acasă este o bună conexiune la internet, iar acest lucru este influențat de routerul wireless.

O tehnologie avansată a routerului îți va oferi condiții foarte bune pentru a-ți desfășura munca de la laptop, dar nu numai. Alegând un model la standarde înalte de calitate, te vei bucura de o conexiune foarte bună la internet și de pe restul device-urilor pe care le mai folosești. Atunci când îți dorești să ai propriul tău router wireless, este important să cunoști câteva aspecte pentru a lua cea mai bună decizie. Astfel, ți-am pregătit în continuare un ghid de achiziție care te va ajuta având în vedere numeroasele variante pe care le ai.

 

Cum alegi cel mai bun router wireless?

 

Standardul wireless: cu cât routerul are o tehnologie mai avansată, cu atât te vei bucura de o conexiune mai bună la internet. Standardul wireless îți oferă informații despre modul de funcționare, iar parametrii sunt de 802.11g, 802.11n, 802.11ac și 802.11ax. Unul dintre cele mai noi standarde apărute este Wi-Fi6, care se mai regăsește și sub numele de AX WiFi sau 802.11ax Wifi. Această nouă tehnologie îți oferă un acces la internet cu o viteză de până la 10 Gbps și îți permite să ai mai multe conexiuni simultane cu diverse echipamente.6e580d8831fe3d5a8c21b7a27bbda11b

Dacă alegi un router cu standardul de 802.11ac, trebuie să știi ca acesta suportă conexiuni fără fir de peste 1 Gigabit și este mult mai rapid decât un router cu un standard de 802.11n. Este o alegere potrivită și pentru o conexiune cu electronice mai vechi, care nu dispun de cele mai noi plăci de rețele.

Pentru a te asigura că faci alegerea potrivită în cadrul acestui aspect, orientează-te după un model care are standardul wireless AC sau AX.

Viteaza conexiunii routerului wireless: conexiunea wireless se regăsește între 350Mbps și 5400Mbps, însă trebuie să ții cont că anumiți factori pot influența viteza maximă care se poate atinge. Mai exact, viteza de funcționare a unui wireless depinde de distanța la care este amplasat față de device-ul conectat, cât și de obiectele care se află în jur. Tehnologiile la standard de 802.11ac sau 802.11ax nu ar trebui să întâmpine probleme când vine vorba de distanță, însă ar putea fi afectată viteza din cauza obstacolelor prezente în încăpere.

Securitatea: este esențial să acorzi o atenție mare în cazul acestui aspect, asta pentru că nu îți dorești ca oricine să îți poată accesa rețeaua sau, chiar mai rău, să îți acceseze device-urile conectate la rețea. Un router de calitate suportă minim standardul WPA2 din punct de vedere al securității. Aici trebuie să înțelegi că rețeaua ta este la fel de sigură ca cel mai slab dispozitiv conectat la ea. Standardul WPA este minimul de care ai nevoie, iar ceea ce este important este să nu faci rabat de la acest aspect.

Benzi de frecvență: majoritatea modelelor de pe piață îți oferă aici două opțiuni, fie un router wirelss care are două benzi de frecvență (dual band), fie trei benzi. Routerul cu două benzi presupune faptul că este compus cu două transmițătoare radio, ce funcționează pe frecvențe diferite. Asta înseamnă că routerul va împărți device-urile conectate pentru a nu exista o supraaglomerare pe o singură frecvență. Routerul tri-band are o conexiune extra de 5.0GHz, care îți oferă o mai bună funcționare și o mai bună împărțire a device-urilor conectate.

 

Top 5 cele mai recomandate routere wireless

 

1. Router wireless AX11 000 TP-Link  Gaming Router

router1este un produs ideal, care nu permite aglomerarea platformelor de joc. Are în componență Wi-Fi 6 și funcționează cu până la 10756 Mbps, cu gamă extinsă. Chiar dacă ai mai multe dispozitive conectate, acest router îți va oferi în continuare o performanță foarte ridicată.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

2. Router wirelss gaming ASUS ROG Rapture AX1 100

router gaming2TRI-Band, MU-MIMO, AiProtection Pro, iluminare Aura RGB, suport AiMesh, USB 3.0: acest model de router este printre cele mai performante, care are o acoperire pe distanțe foarte mari. Unul dintre avantaje este faptul că un canal poate fi utilizat pentru a transmite simultan date de la mai multe dispozitive, astfel încât eficiența este mai ridicată.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

3. Router wireless ASUS RT-AC66U Black Diamond

router3Dual-Band AC 1750, AiMesh Gigabit, IEEE 802.11 ac, IEEE 802.11 a/b/g/n: un model de router cu două benzi de frecvență, care are o viteză maximă de 1.75Gbps, care este oferită cu ajutorul unui controller Wi-Fi 802.11ac. Marele avantajul al benzii de 5 GHz este faptul că îți oferă o viteză mult mai mare, astfel încât tu să te bucuri de cea mai bună performanță.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

4. Router wireless Tenda AC10U

tendaGigabit, AC1200, Dual-band: acest router are o putere de procesare foarte mare și reduce în mod considerabil consumul de energie. Cele două benzi de frecvență îți asigură o viteză de până la 1167 Mbps, iar cele 4 antene din componență îți oferă un semnal puternic și o acoperire foarte mare. Se instalează rapid și simplu și îți facilitează o conexiune foarte bună la rețea.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

5. Router wireless TP-LINK Gigabit Archer C6

router5Dual-Band WiFi 5 – acest model are două benzi de frecvență, care funcționează pe 2.4 Ghz și 5 Ghz. Dacă îți doreai un router care să îți asigure eficiență, dar să nu aibă un preț de achiziție foarte mare, atunci acest model este alegerea ideală pentru tine.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

.