Design
Specificatii
Ecran
Dotari
Pret
User rating
Pros: Design modern, slim | Porturi USB 3.0 si HDMI | Placa video destul de buna | Pret foarte bun
Cons: Prea putine porturi USB | Memorie RAM cam mica

 

In momentul de fata Asus X551CA-SX022D este cel mai ieftin laptop marca Asus de pe piata din Romania. Un laptop ce candideaza in fiecare luna la categoria “cel mai ieftin laptop” si nu de putine ori chiar a fost in aceasta postura mai ales in perioadele de reduceri.

Asus este o companie privita foarte bine de catre utilizatori, a fost la un moment dat si numarul 1 mondial ca producator de laptopuri si acest lucru spune multe despre increderea pe care a castigat-o. Personal am detinut de-alungul anilor 2 laptopuri Asus si nu m-au dezamagit deloc, sunt fiabile, rezistente si au avut un pret excelent. Daca ar fi sa recomand cuiva un laptop cu siguranta i-as preciza si un model de la Asus, iar daca m-ar intreba cineva ce laptop ieftin sa-si ia cu siguranta i-as spune cateva lucruri si despre Asus X551CA-SX022D.

Design

Tinand cont ca avem de a face cu cel mai ieftin laptop de la Asus nu ar trebui sa ne asteptam la foarte multe lucruri la acest capitol, insa trebuie sa spun ca intotdeauna laptopurile Asus au avut parte de un design modern indiferent de categoria de pret din care faceau parte, iar pentru acest lucru nu trebuie sa ma credeti pe cuvant ci dati o tura prin magazinele de profil si uitati-va putin la cum arata laptopurile de la Asus si cum arata cele de la HP ca sa dau un exemplu, e o diferenta majora care dupa opinia mea face diferenta. Carcasa este construita in totalitate din plastic, insa nu este din acela de tip foarte ieftin pe care il intalnim la chinezerii ci un plastic de calitatea I, deci nu premium, insa destul de aspectuos si de rezistent. Cel mai mult mi-a placut la acest model faptul ca are o textura fina ce ii ofera un aspect de produs bun. Un alt aspect interesant este si faptul ca plasticul este unul mat ce nu aduna amprenta si nu reflecta lumina, daca stati mult in fata laptopului stiti despre ce vorbesc.

Designerii Asus au incercat pe cat posibil sa nu faca rabat la calitate si au croit o carcasa de tip slim, aspectuoasa, au pus un touchpad mare (caracteristic celor de la Asus), o tastatura spatioasa ce face redactarea o placere si au asezat porturile intr-un mod accesibil.

Asus-X552VL-SX009D-de-aproape

Specificatii tehnice

Configuratia acestui model de laptop este una de tip office sau home use, de aici si pretul foarte mic pe care il are, insa trebuie sa tinem cont si de faptul ca mai toate componentele de la interior sunt destul de noi si fata de un model mai vechi acesta are un oarecare avantaj.

Procesorul cu care este dotat e un Intel Pentium Dual-Core 1007U ce ruleaza la o frecventa de 1,5 GHz, acesta a obtinut in testele speciale de bechmark un rezultat acceptabil pentru categoria din care face parte:

becnhmark

Memoria RAM menita sa dea o mana de ajutor procesorului de mai sus dispune de o capacitate de 2GB DDR3 si ruleaza la o frecventa de 1600 MHz. Spatiul de stocare este 320GB pe interfata SATA si cu o viteza de 5400 RPM. Placa video cu care este dotat nu este una performanta, aceasta este integrata, insa Intel HD 2500 nu poate fi numita nicidecum o placa video slaba ci chiar una destul de buna pentru un astfel de model de laptop, ca sa vedeti ca nu vorbesc aiurea o sa las aici un clip cu performantele acesteia in jocuri:

La capitolul multimedia Asus ne ofera un port USB 3.0, unul USB 2.0, un port HDMI si un port VGA. De asemenea nu lipseste unitatea optica DVD-RW, cititorul de carduri sau camera web HD.

Concluzii si pareri

Un laptop perfect uzul normal de tip navigare internet, jocuri, filme sau alte activitati de gen sau pentru office unde trebuie sa intocmesti un raport, unde trebuie sa completezi ceva date in excel si asa mai departe. Pe el se poate instala atat Windows 7 cat si Windows 8, insa recomandat este primul pentru ca laptopul sa ruleze la intreaga sa capacitate.

Pareri clienti:

L-am luat pentru sotia mea, e perfect pentru ea, arata superb pentru un laptop ieftin. Nu se simta lipsa unei memorii RAM mai mari daca este utilizat exclusiv pentru navigat internet si Office, in rest cred ca ar putea avea probleme dar sotia mea nu face altceva. Sunetul se aude vine, camera web vede exceptional.

PRO: pretul foarte bun si aspectul

CONTRA: se putea pune macar o memorie mai mare