Daca in vara ne luptam zi de zi cu temperaturi mari si de multe ori chiar cu canicula, in toamna aceasta ne-am fi asteptat cel putin la temperaturi normale care sa ne faca nostalgici, sa ne amintim de vara, soarele sa ne surada mai putin, insa indeajuns incat sa ne ofere mangaieri calde si sa ne scoata din case. Ei bine, nu a fost sa fie deloc asa pentru ca la sfarsitul lunii septembrie ne-am trezit cu fenomene meteo mai putin placute si mai rar intalnite la noi in tara, au fost mici tornade, dar si inundatii datorate precipitatilor extrem de mari, ulterior vremea s-a incalzit un pic si s-am mai domolit, insa dupa doar cateva zile a lovit din nou o mare parte din tara, a plouat zile la rand, vantul a facut ravagii, iar acum a venit frigul, temperaturi de luna decembrie la inceputul lui octombrie. O schimbare brusca de temperatura care pe unii ne-a luat prin surprindere si spune “ne-a luat” pentru ca si eu au fost surprins mai ales ca ma incalzesc cu lemne pentru ca locuiesc la casa, iar la noi in zona a venit gazul abia acum 2 ani de zile si din pacate nu am nici un vecin dornic sa se conecteze la gaz pentru a imparti costurile cu traseul de tevi pana la zona noastra (aproximativ 50-55 de metri). O sa va intrebati de ce nu mi-am luat lemne, ei bine raspunsul e ca nu am avut timp, iar cand am vrut s-a inrautatit vremea asa ca a trebui sa apelez la o metoda mai putin placuta si anume la achizitia unei aeroterme. Cum vremea de afara nu te face sa iesi din casa am apelat la magazinele online, astfel am gasit cateva modele pe care a trebuit sa le anlizez si am decis sa vi le prezint si voua, celor interesati de asa ceva, poate va ajuta o parere in plus despre ele:

 1. Aeroterma MYRIA FH-90A 

radfh90a

Este probabil cea mai simpla aeroterma pe care o puteti gasi, iar . Are functie de ventilare si de incalzire a aerului ca oricare aeroterma, puterea maxima e de 2000 w, are doua trepte de putere, led de control si termostat. 2 ani garantie.

 

radso62152. Aeroterma ROWENTA BALNEA SILENCE SO6215

Cu un design caracteristic brandului Rowenta, adica elegenta si modern, aceasta aeroterma ofera o putere maxima de 2400 W, led de control, termostat, protectie impotriva inghetului, maner pentru transport, dar si un nivel de zgomot mai mic fata de oricare alta aeroterma cu ventilator (doar 47 dB – la putere maxima). Este printre putinele aeroterme de calitate care se mai afla in stocul comerciantilor –

radso20353. Aeroterma ROWENTA SPRINTO SILENCE SO2035

O aeroterma asemanatoare cu cea prezentate mai sus, aceeasi capacitate, acelasi nivel scazut de zgomot, un design modern, o culoare neagra lucioasa, ce se integreaza bine in orice camera, termostat, protectie impotriva inghetului si grila de protectie la ventilator.

 

radscfh-20x14. Aeroterma SIMBIO SCFH-20X1

O aeroterma mai mare si mai inalta care are capacitatea de a se roti la un unghi de 90 grade, dispune de protectie in caz de rasturnare, adica se opreste in cazul in care din varii motive se va rasturna. Puterea pe care o are este de 2000 de W iar nivelul de zgomot este unul acceptabil, 50 dB.  Aeroterma mai dispune de doua trepte de caldura si .