Confortul propriei locuințe nu este definit doar de lucrurile pe care le-am ales pentru a contura designul de interior, ci și de atmosfera care se creează. Atunci când gradele încep să coboare, iar sezonul rece este din ce în ce mai aproape, știi și tu că principalul factor care îți va asigura confortul este căldura. Pentru un bun control al căldurii îți recomandăm să alegi un termostat, care nu te va ajuta numai să setezi temperatura ideală, ci te va ajuta pe viitor să economisești la consum.

Atunci când dorești să faci o astfel de achiziție, este important să te informezi pentru a lua cea mai bună decizie. În prezent există o mulțime de furnizori care îți pun la dispoziție diverse modele, iar pentru a-ți da seama care este compatibil cu sistemul tău de încălzire sau după ce specificații să te uiți, ți-am pregătit câteva informații utile care te vor ajuta pentru a face achiziția corectă.

 

Cum alegi cel mai bun termostat pentru centrală – Ghidul achiziției ideale

 

Tipul termostatului.

Aici ai posibilitatea să alegi între două modele, în funcție de preferințele tale personale și în funcție de bugetul de care dispui.

Mecanic: acest tip de termostat îl vei mai regăsi și sub numele de termostat manual și reprezintă o achiziție bună dacă ai un buget mai restrâns. Prin intermediul acestui model vei putea seta manual temperatura pe care o dorești în locuință, astfel încât sistemul de încălzire să pornească sau să se oprească pentru a atinge gradele respective.

Electronic: este o variantă mult mai preferată deoarece ajută mult la economisire. Prețul mai mare este justificat deoarece acest termostat îți oferă mai multe funcționalități, prin care poți face diverse reglaje și poți chiar să îl programezi astfel încât să păstreze o anumită temperatură în locuință. Un model bun de termostat electronic poate să te ajute să economisești chiar și cu 30%la consum.termostat ambiental 1024x561

De asemenea, este foarte util dacă nu îți petreci tot timpul în casă. Atunci când ai de făcut un drum în oraș, poți programa termostatul să pornească sistemul de încălzire la ora la care vei ajunge acasă, astfel încât locuința să fie deja încălzită. Acest tip de termostat este foarte util chiar și vara în cazul în care dispui de un sistem de aer condiționat, pe care îl poți porni sau opri la un anumit interval orar.

Compatibilitatea.

Termostatul trebuie să fie achiziționat în funcție de sistemele de încălzire sau răcire pe care le ai în casă. Dacă deții doar un astfel de sistem, atunci treaba va fi destul de simplă, însă dacă ai mai multe sisteme, atunci trebuie să te asiguri că modelul de termostat va fi compatibil cu toate acestea.

Tipul de montaj.

În cazul în care vei folosi acest termostat doar pentru a controla temperatura ambientală, atunci un model bimetal de contact va fi suficient pentru nevoile tale. Dacă îți propui să folosești acest tip de termostat pentru a controla o temperatură specifică, dintr-un spațiu, sau dacă deții o centrală pe lemne, ideal ar fi să optează pentru un termostat cu imersie. Acest model din urmă este mult mai performant deoarece îți oferă o acuratețe mai mare, însă implică puțin mai mult efort la montare.

Termostat cu fir sau wireless.

În continuare va trebuie să iei o decizie cu privire la modul în care termostatul funcționează. Dacă bugetul îți permite, ai putea să te orientezi după un termostat wireless, deoarece îți oferă mai mult confort și vei putea astfel să îl faci setările pe care le dorești de la distanță.

Dacă bugetul nu îți permite, sau pur si simplu nu simți că funcția wireless te va ajuta cu ceva, atunci alege un termostat cu fir. Este la fel de eficient, doar că va trebui să te deplasezi până la el pentru a putea seta temperatura dorită de tine.

Histereza.

Este un indicator al modului în care funcționează termostatul și reprezintă minimul de diferență necesară dintre temperatura ambientală și cea setată pe termostat, astfel încât aceasta să pornească. Pentru un termostat eficient, alege unul cu o histereză mai mică de 2 grade.

Sensibilitatea.

Aceasta se referă la modul în care termostatul reușește să perceapă valoarea temperaturii ambientale. Pentru a te asigura că vei face alegerea bună, orientează-te după un termostat care are sensibilitatea de până la 1 grad C.

Funcții.

Înainte de toate, este important să te uiți după funcțiile de bază pe care ți le poate oferi un termostat. Printre cele mai căutate sunt panoul de control electronic, display-ul electronic, timer-ul și indicatorul pentru baterie. Acestea funcționalități pot să difere de la model la molde, în funcție de performanța acestuia.

 

Top 5 cele mai bune termostate pentru centrală

 

1. Termostat Salus iT500

termostat1acest model de termostat îți oferă posibilitatea de a controla sistemul de încălzire de la distanță. Poți utiliza unul dintre cele trei programe deja prestabilite sau, dacă ai alte preferințe, îți poți crea propriul program. Avantajul mare al acestui termostat este faptul că în cazul în care conexiunea la Internet se întrerupe pentru o scurtă perioadă, acesta va continua să funcționeze.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

2. Termostat Wi-Fi BeOk BOT306RF-WIFI

03 beok bot306rf wifi termostat centrala termica gaz control telefon mobil smartphonepentru centrala termica pe gaz și încălzire în pardoseală cu agent termic programabil, memorare setări, anti-îngheț, control de pe telefonul mobil: un model performant, prin intermediul căruia ai un control bun asupra temperaturii din locuință folosind aplicația mobile ”BeOk Home”. Îți poți seta temperatura ideală pentru tine de pe telefon, astfel încât atunci când ajungi acasă, să te bucuri de tot confortul.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

3. Cronotermostat Salus RT520RF

termostat3programabil, făra fir – protocol Open Therm: datorită îmbunătățirii prin funcția de auto adaptare, acest model de termostat te va ajuta să economisești considerabil din punct de vedere al încălzirii. Se instalează rapid și este foarte simplu de utilizat. Poți chiar să setezi și o alertă care să te atenționeze atunci când e momentul să faci revizia la cazan.

 

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

4. Termostat WiFi BeOk BOT-313WiFi

06 termostat inteligent bot313wifi wh control smartphonepentru centrală termică pe gaz și încălzire în pardoseală dacă îți dorești un termostat care să pornească sau să oprească sistemul de încălzire în anumite intervale orare, atunci acest model este o alegere ideală. Acest termostat poate fi controlat fie direct prin interfață, fie prin utilizarea aplicației ”BeOk Home”.

 

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

5. Termostat digital Computherm Q7 RF

termostat5programabil de ambient cu comandă wireless se programează foarte ușor în funcție de căldura ambientală pe care o dorești în locuință. Are incorporată funcția COPY, care îți oferă posibilitatea de a introduce în sistem programele repetitive.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

.