O casă îți oferă prilejul să te bucuri nu numai de ceea ce te întâmpină în interior, ci și de spațiul exterior, pe care ai oportunitatea să îl folosești după bunul plac. Zilele sau serile petrecute afară, la aer curat, desfășurând diverse activități alături de familie sau prieteni sunt memorabile, în special atunci când ai cadrul potrivit. Pe lângă amenajarea corespunzătoarea a grădinii sau curții, la fel de important este și modul în care o întreții. Pentru a te bucura din plin de toate avantajele, trebuie să ai o curte îngrijită.

sacrificator gazon

În acest sens, este important să ții cont de câteva aspecte în acest proces, printre care scarificarea gazonului, astfel spus, curățarea acestuia de frunzele picate din copaci, pentru îndepărtarea ierbii care s-a uscat, buruieni sau mușchi. Astfel, dacă vrei să nu dedici foarte mult timp acestei activități, atunci îți recomandăm achiziționarea unui scarificator. Există o mulțime de modele din care poți alege când vorbim despre un astfel de produs, astfel, ți-am pregătit în continuare un ghid care te va ajuta în procesul de achiziționare, pe care l-am completat cu câteva recomandări.

 

Cum alegi cel mai bun scarificator pentru gazon?

 

Tipul scarificatorului: în cadrul acestei caracteristici, există două opțiuni din care poți alege varianta potrivită pentru tine.

Poți alege un scarificator pentru gazon manual, care presupune utilizarea acestuia în mod manual și să îl împingi tu pe suprafața pe care vrei să o lucrezi. Este compus dintr-o greblă și două roți, iar dezavantajul cel mai mare ar fi efortul pe care trebuie să îl depui. Pe de cealaltă parte, trebuie să știi că prețul este destul de scăzut.

În cazul în care dorești mai mult confort în utilizarea acestui produs, atunci un scarificator mecanizat este variantă ideală pentru tine. Este o alegere bună în cazul în care dispui de o grădină mare, iar tot ce trebuie tu sa faci este să îndrepți aparatul în direcția pe care trebuie să lucreze. Chiar dacă prețul este mai ridicat, este o investiție bună pentru proprietatea ta.

Tipul de alimentare: aici trebuie să te gândești care e varianta cea mai convenabilă pentru tine. Fiecare model are un anumit tip de alimentare, iar aici decizia se raportează la trei variante.

Cu acumulator – această variantă îți oferă foarte multă flexibilitate în utilizare, deoarece nu trebuie să dispui de o sursă de alimentare. Totuși, trebuie să te asiguri de fiecare dată că acumulatorul este încărcat. Pentru a alege un model bun, trebuie să te orientezi după autonomia bateriei, care ar trebui să țină undeva între 15-45 de minute. După cum îți indică și timpul, această variantă nu este recomandată în cazul unei grădini cu o suprafață mare.

Cu conectare la curent – unul dintre cele mai mari avantaje al unui astfel de model este faptul că îl poți folosi încontinuu, fără probleme, pe suprafețe care ating chiar și 800 mp. Este o variantă destul de des întâlnită în grădinile oamenilor și este potrivită în cazul în care nu faci această muncă la nivel profesional.

Cu carburant – aceste tipuri de scarificatoare sunt o alegere potrivită în cazul în care ai suprafețe mari de lucrat, care ating aproximativ 1000 mp, fiind și niște produse din aria profesională. Au o putere mare, ceea ce le face și mai practice și mai ușor de folosit, iar efortul depus în utilizare este relativ mic.

Putere: un alt aspect foarte important la care trebuie să te uiți este puterea la care lucrează motorul. În funcție de tipul de alimentare, vei găsi diverse valori. Dacă optezi pentru un scarificator cu acumulator, vei vedea că puterea motorului se încadrează între 18 și 40 V. Dacă optezi pentru un scarificator care se conectează la o sursă de alimentare, vei găsi puterea motorului cuprinsă între 1000 și 1800 W. Cele cu carburant au un indice de putere între 1,5 și 6,5 CP.

Suprafața de lucru: dacă ești orientat spre un model care să îți ofere cât mai multă lejeritate în utilizare și să economisești timp, atunci ideal ar fi să alegi un model cât mai lat. Totuși, dacă ai o grădină de dimensiuni mici, noi îți recomandăm un scarificator care are lățimea de tăiere cuprinsă între 30 și 32 cm. Dacă suprafața de lucru este mare, atunci orientează-te spre un model cu o lățime care depășește 40 cm.

La fel de importantă este și adâncimea la care pătrunde un scarificator. Pentru a te asigura că îți vei curăța grădina foarte bine, atunci optează pentru un model care are opțiunea de a-și modifica adâncimea în mai multe trepte.

Dotări: în funcție de bugetul pe care îl ai, poți opta pentru un model mai simplu, sau care vine la pachet cu diverse dotări care să ușureze tot procesul. Pentru o grădină îngrijită, practic ai nevoie de două operațiuni, una de curățate și una care să îți permită să decompactezi solul. În mod normal, ar fi necesar să ai două utilaje, însă există scarificatoare care se ocupă de ambele proceduri. Chiar dacă prețul achiziției este mai mare, dacă ai lua separat cele două utilaje, cel mai probabil tot la același buget ai ajunge.

 

Top scarificatoare recomandate

 

Nr. 1: Scarificator și aerator electric HECHT 1384

scari2Este unul dintre modele 2 în 1, care funcționează și ca aerator, la o putere a motorului de 40 V. Acest produs este compus atât dintr-un cilindru cu cuțite metalice, cât și dintr-un cilindru cu fire metalice, care ajută la aerarea suprafeței. Adâncimea poate fi setată între 5 și 10 mm, iar lățimea este de 38 cm.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

Nr. 2: Aerator/ Scarificator electric HECHT 1848

hechtAcest model are un motor electric și funcționează pe suprafețe de până la 1200 mp. Motorul de 1800 W îți asigură eficiență maximă și confort în utilizare. Are un cilindru cu 8 cuțite metalice, cât și un cilindru cu fire metalice, care ajută la aerarea suprafeței.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 3: Scarificator fără cablu Einhell Power – X – Change

einhellEste potrivit pentru o suprafață de până la 400 mp și are o putere ridicată, fiind o alegere ideală în cazul în care nu dorești să depui efort în această activitate. Poți seta adâncimea, care este reglabilă până la 9 mm, iar lățimea este de 350 mm.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 4: Scarificator electric MAKITA UV3200, 32cm, 1300W

scari 3Dacă îți dorești un produs bun, dar cu o investiție cât mai mică, atunci acest model este o variantă potrivită. Are un tip de alimentare care se conectează la rețea, cu un motor electric, de 1300W și o lățime de lucru de 32 cm.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 5: Scarificator/ aerator electric Einhell GC-SA 1231

scarificator nr5Pentru o suprafață de până la 300 mp, acest model funcționează excelent. Are o lățime de lucru de 31 cm și un număr de trepte reglabile în 3 variante. Puterea motorului electric este de 1200 W, iar tipul de alimentare se face la rețea.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

.