Iubim anotimpurile calde pentru toate oportunitățile de relaxare și distracție pe care ni le oferă, iar grătarul cu prietenii este numai una dintre acestea. Timpul petrecut în grădină, alături de cei dragi, pregătind cele mai savuroase preparate este timp pentru sufletul nostru, așa că merită să investim toată atenția în alegerea celui mai bun grătar pe gaz.

cel mai bun gratar pe gaz

De ce a crescut popularitatea grătarelor pe gaz? Deoarece nu trebuie să te mai chinui să aprinzi focul cu lemne, cărbuni și brichete de gaz, nu trebuie să te mai îngrijorezi de fum și de mirosul pe care îl emană, iar astfel, te poți relaxa cu adevărat.

 

Top Recomandări de grătare pe gaz in functie de buget

 

1. Gratar gaz Grillchef, 2 arzatoare

garat p egazDacă spațiul din grădină este limitat, atunci acesta este cel mai bun grătar pe gaz pentru tine. Este mic și versatil, însă totuși, se poate găti masa pentru 8 persoane în același timp. Are două trepte de reglare a căldurii, are rafturi laterale pentru pregătirea rapidă a grătarului și se poate transporta ușor cu ajutorul roților.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Grătar gaz Tomahawk 3.1 S

cele mai bune gratare gradinaEste un grătar confecționat din oțel inoxidabil, de înaltă calitate. Are 3 arzătoare + unul lateral special pentru tigaie wok, dar și o suprafață de gătit de aproximativ 60 x 45 cm. Funcționează cu gaz de butan și gaz propan, aprinderea este piezoelectrică și are un termometru integrat. Acest grătar pe gaz îți promite gătirea celor mai savuroase preparate pentru cei dragi.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

3. Grătar gaz LANDMANN TRITON 2.0 argintiu

gratar pe gaz emagAcest grătar este confecționat din fontă, are două arzătoare și ajunge la o căldură de 200 grade celsius în aproximativ 15 minute. Are 4 roți care fac acest grătar să fie foarte ușor de mutat și transportat.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

La ce să fii atent când alegi cel mai bun grătar pe gaz

Ca în cazul oricărui alt produs, și grătarul pe gaz se găsește acum pe piață într-o diversitate mare, fiecare cu specificații și aspect estetic diferit. Dacă ești un simplu amator de grătare, însă ai vrea să gătești ca un profesionist, atunci îți spunem noi în continuare cum să alegi cel mai bun grătar pe gaz.

Materialul din care este construit – două dintre cele mai populare materiale folosite în crearea grătarelor pe gaz sunt oțelul inoxidabil și fonta. Fiecare dintre acestea vine cu avantaje și dezavantaje. Oțelul inoxidabil este mult mai rezistent la rugină, însă pot fi mai încăpățânate când vine vorba de curățare. Pe de altă parte, fonta reține mult mai bine căldura, iar dacă alegi varianta emailată, se și curăță extrem de ușor. Ambele materiale sunt rezistente, iar preferințele consumatorilor sunt împărțite. Așadar, analizează ce e mai important pentru tine și bazează-ți alegerea pe aceste aspecte.

Temperatură și putere de funcționare – cel mai important aspect la care trebuie să te uiți atunci când alegi un grătar pe gaz este puterea exprimată în kW și numărul de arzătoare. Cu cât puterea este mai mare și arzătoarele sunt mai multe, cu atât vei găti mai rapid și mai ușor. Pe lângă asta, este important să vezi ce sistem de aprindere are, fie manual, fie electric, dar și dacă are opțiuni suplimentare precum tehnologie cu infraroșu, plită pentru gătit etc.

Dimensiunea și flexibilitatea – în funcție de spațiul din grădină, dar și de buget, vei putea alege dintr-o diversitate mare de dimensiuni ale grătarelor pe gaz. Cu cât grătarul este mai mare, cu atât poți găti mai multe preparate simultan, însă, cu atât crește și spațiul pe care îl ocupă. Astfel, alegerea aici este personală, în funcție de buget și preferințe. În orice caz, îți recomandăm să alegi un grătar ce are roți incorporate, pentru a-l putea muta sau transporta mai ușor dintr-o parte în alta.

Top 5 cele mai bune grătare pe gaz

 

Nr. 1. Grătar gaz Klarstein Hot & Hot grill

top cele mai bune gratare pe gazApreciat de consumatori, acest grătar vine cu trei arzătoare din otel inoxidabil și poate fi utilizat atat pe gaz cat si pe carbune. Are o dimensiune impresionanata si o capacitate de lucru foarte mare find extrem de util cand ai multi invitati la terasa. Este confecționat din materiale de cea mai buna calitate, iar cele 4 roți incorporate îl fac foarte ușor de transportat.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

Nr. 2: Grătar gaz LANDMANN 12736

gratar pe gaz landmannAcest grătar pe gaz este confecționat din inox și are 3 arzătoare, fiecare cu o putere de 3,2 kW. Este de dimensiuni mari, potrivit pentru grădinile spațioase și aerisite. Este mobil, are termometru incorporat și îți promite cele mai savuroase preparate.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 3: Grill Flame Master de exterior

grill gazAcest grătar are o suprafață de gătit generoasă, de aproximativ 56 x 45 cm și este construit din oțel inoxidabil. Are 3 arzătoare și o putere de 9kW, iar pentru depozitare, are un dulap cu două uși și un raft. Funcționează și cu gaz de butan și cu gaz propan, iar aprinderea este piezoelectrică.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 4: Grătar gaz Grillchef Landmann, 5.5 KW

grillchefEste un grătar cu o suprafață de gătit destul de generoasă, de 56 x 36 cm. Are două arzătoare, cu o putere totală de 5,5 kW, fiind foarte potrivit pentru persoanele tinere, dinamice, dornice de a petrece timp de calitate în timpul gătitului.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 5: Grătar gaz Fessler

gratar fessler metal negru 83 x 96 x 60 cm95569Este de dimensiuni mai mici, foarte versatil și ușor de integrat în orice grădină. Are două trepte de încălzire, grătarul  poate fi utilizat atat pe gaz cat si cu carbuni. Deține spațiu pentru depozitat diverse accesorii, și este mobil cu ajutorul celor două roți incorporate.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

.