În orice locuință, fie ea cât de nouă sau veche uneori, trebuie să intervii pentru diverse reparații sau, de ce nu, pentru proiecte care ar putea să îți asigure un plus de confort. Pentru a nu apela de fiecare dată la un specialist în privința unor reparații minore, precum reparația unei uși de la un dulap, înlocuirea unui bec și așa mai departe, este important să ai uneltele necesare care să te ajute. O trusă de scule este mai mult decât bine venită în orice casă, deoarece te va ajuta în realizarea diverselor proiecte.

Dacă deja știi că ai puțină îndemânare, atunci mai trebuie doar să achiziționezi o trusă cu diverse unelte. Există o gamă foarte variată, de la cele mai de bază, cu doar câteva scule, până la cele complexe, care sunt de obicei alese de cei care lucrează în acest domeniu. Pentru a-ți oferi câteva îndrumări referitoare la cea mai bună decizie pentru nevoile tale, ți-am pregătit în continuare un ghid de cumpărături.

 

Cum alegi cea mai bună trusă de scule – Ghidul achiziției ideale

 

Complexitate

Aici trebuie să te gândești la proiectele de care te poți ocupa tu și pe care le poți finaliza fără probleme. Astfel, aici poți să te îndrepți spre o trusă cu unelte de bază, precum șurubelniță, patent, ciocan și așa mai departe, sau, una care să îți ofere o diversitate mai mare din punct de vedere al uneltelor, precum capsator, fierăstrău și multe altele.

Dacă îți dorești să ai o astfel de trusă fără un scop anume și să intervii doar pentru mici reparații, precum să reglezi un șurub sau să montezi o piesă de mobilier, un set de unelte de bază cu aproximativ 30 de accesorii va fi suficientă. Dacă vrei să fii pregătit, asigură-te ca trusa să aibă două modele de șurubelnițe, una în cruce, una simplă, un creion de fază, patent, normal și alungit, ciocan, clește și cutter. Aceste accesorii sunt cele mai importante. În cazul în care trusa pe care o găsești nu are una dintre aceste componente, poți să o achiziționezi separat.

Dacă ești puțin mai avansat și știi că te descurci și cu proiecte mai solicitante, atunci poți alege o trusă de unelte mai complexă, din gama celor semi-profesionale. Față de uneltele deja enumerate mai sus, aceste truse îți pun la dispoziție și alte accesorii, precum șurubelnița pentru control de tensiune, diverse capete de șurubelnițe și adaptoare, capete hexagonale și așa mai departe. Dacă alegi o astfel de trusă, trebuie să știi că prețul va crește considerabil.

Tipul de trusă

Trebuie să știi că există mai multe tipuri din care poți alege, în funcție de utilitatea acesteia. Poți opta între o trusă auto, de tâmplărie sau un kit pentru electricieni.

În cazul în care ai nevoie de o trusă de unelte auto, trebuie să te asiguri că aceasta include cât mai multe măsuri de chei și șurubelnițe. Acestea te vor ajuta pentru diverse intervenții de bază pentru mașina ta. În plus, te mai poți uita după un model de trusă care are în componență chei tubulare, de tipul convenționale sau lungi, imbusuri și vârfuri de șurubelniț interschimbabile.

Pentru trusele destinate tâmplărieri, vei avea nevoie, în primul rând, de piesele de bază, precum ciocanul de dulgher, două dălți pentru lemn pe dimensiuni diferite, fierestrău de mână, placă pentru șlefuit, rezervos cu tuș și mosor de marcaj, metru și ruletă. Pentru proiecte care nu sunt complexe, acestea sunt uneltele de bază de care vei avea nevoie.

Pentru un kit de electrician, vei avea nevoie să bifezi cel puțin câteva componente importante, și anume: 3 șurubelnițe drepte de măsuri diferite, 3 modele în cruce diferite, creion de tensiune, multimetru digital, patent universal, patent ascuțit, clește tip tvick, clește curbat, cuțit pentru dezizolare, bandă izolatoare, cleme de tip pilă, cheie reglabilă și ciocan.

 

Top 5 cele mai bune truse de scule

 

1. Trusă scule 215 piese Mannesmann 98430

cea mai buna trusa de sculeacest model se încadrează în gama truselor de unelte profesionale și îți asigură un kit complex pentru diverse proiecte. Acest model de trusă vine la pachet cu 3 x clichet reversibil, 38 de tubulare scurte, 18 tubulare lungi, 14 tubulare torx (profil E), 3 chei bujii, 5 prelungitoare și 12 chei combinate.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

2. Trusă de chei tubulare și accesorii Stels, 94 piese

trusa de scule mathausaceastă trusă este destinată în principal pentru intervenții de tip auto, însă uneltele din care este compusă pot fi folosite și pentru diverse reparații în locuință. Materialul din care sunt fabricate capetele și cheile este din oțel aliat crom-vanadiu, ceea ce oferă garanția rezistenței în timp.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

3. Trusă de scule Mannesmann M29166, 130 piese

trusa scule casa ideaeste o trusă pe care o poți folosi pentru uz general, complexă, care te va ajuta în multe proiecte. Uneltele sunt fabricate din metal, ceea ce asigură o bună rezistență.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Trusă scule 1/4 “, 3/8”, 1/2”, NEO TOOLS 08-681, 233 piese, CrV

trusa de scule emagdacă erai în căutarea unei truse de unelte cât mai complexe, înseamnă că acest model ar putea fi o achiziție ideală pentru nevoile tale. Are în componență 233 de piese, de o calitate foarte bună, cu care poți interveni ori de câte ori este nevoie.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Trusă scule universală set 735 piese, Tresko+troler aluminiu, crom-vanadiu

cea mai buna trusa cu scule 2023dacă îți dorești o trusă de unelte pentru diverse îmbunătățiri prin casă, pentru construcția mobilierului, pentru mașină și așa mai departe, atunci această opțiune poate fi potrivită pentru tine. Cele 735 de piese sunt utile pentru diverse proiecte și te vor ajuta să finalizezi multe proiecte cu succes.

Vezi detalii si pret