Unul dintre cele mai mari avantaje atunci când stai la casă, este faptul că te poți bucura de o curte exterioară. Atunci când vrei să iei o gură de aer, să te relaxezi sau pur și simplu să profiți de priveliște, este important să ai și mediul potrivit. Pentru asta, este necesar să ai grijă de acest spațiu și să te ocupi de întreținerea lui în mod constant.
Dacă ai uneltele și aparatura potrivită, acest task poate deveni chiar plăcut, mai ales când o să poți aprecia pe deplin rezultatul. Fie că vrei să întreții grădina cu flori, să plantezi diverse legume sau să plantezi pomi care îți vor oferi cele mai savuroase fructe, ai nevoie de câteva lucruri care îți vor asigura uneltele necesare pentru întreținere. Unul dintre acestea este atomizatorul, sau altfel spus, aparatul de stropit pentru grădină. Având o varietate atât de largă din care poți alege, este important să îți dai seama de ce ai tu nevoie, de asta ți-am pregătit un ghid și câteva sugestii.
Top 3 atomizoare în funcție de buget
Buget low: Atomizor Ruris A103S
Acest produs este potrivit pentru un buget redus, în special în cazul în care nu ai suprafețe mari pe care trebuie să le întreții .Are o presiune de 2.5 bari, iar împrăștierea substanțelor se face sub formă de ceață, reușind astfel să acopere un perimetru mai generos.
Buget medium: Atomizor O-MAC 3WF-14B
Cu un motor în doi timpi, acest aparat are aprindere electronică și funcționează pe bază de benzină. Este fabricat din materiale de înaltă calitate, astfel ai garanția unui produs rezistent în timp. Este potrivit pentru deratizare, dezinfectare, horticultură și pomicultură.
Buget high: Atomizor Cifarelli M1200
Acest aparat este potrivit dacă ai de lucrat pe o suprafață mai extinsă, deoarece are o arie de acoperire mai mare și face parte din categoria atomizoarelor profesionale. Este o investiție ideală dacă dorești să eficientizezi timpul de lucru, dar să ai alături și un aparat pe care îl poți folosi într-un mod foarte ușor.
Cum alegi atomizorul potrivit nevoilor tale – Ghidul achiziției ideale
Tipul atomizorului: în funcție de așteptările și nevoile pe care le ai, pe piață sunt diverse tipuri de atomizoare care pot răspunde cerințelor tale. Este important să știi de la bun început ce îți dorești și cât ești dispus să învestești într-un astfel de aparat, căci ai de ales între trei tipuri.
Atomizator convențional: dacă îți dorești un astfel de produs doar pentru a întreține curtea din spatele casei, un spațiu mai mic, atunci acest aparat este ideal pentru tine. Produsele din această gamă au un preț mai scăzut și chiar dacă au rezervorul mai mic, de 10 l, acestea sunt potrivite pentru arii mai restrânse.
Atomizator semi-profesional: în cazul acestor modele, capacitatea rezervorului este mai mare, între 16 – 20 l, iar suprafața de acoperire poate atinge 15 m. Este o variantă mai îmbunătățită a primului tip și este ideal în cazul în care îți propui să folosești și substanțe sub formă de praf, nu doar lichide.
Atomizator profesional: dacă îți dorești un aparat pentru a-l folosi în agricultură, atunci te poți orienta spre astfel de atomizatoare. Într-adevăr prețul acestor modele este mai ridicat, însă și eficiența lor este mai mare, la fel și calitatea din care sunt confecționate. Raza pe care acționează poate să atingă și 20 m, iar capacitatea rezervorului este mai ridicată.
Tipul de pompare: pe piață există două variante din care poți alege. Fie optezi pentru un aparat cu pompare manuală, fie pentru un model cu pompare automată. În cazul primului model, costurile achiziției sunt mai scăzute, însă sunt mai inconfortabile de utilizat deoarece trebuie apăsată o manetă în mod constant pentru a pulveriza substanța. Dacă alegi un model cu pompare automată, atunci munca ta va fi mult mai ușoară. Fiindcă aceste modele dețin un motor mai puternic, de 3 – 5 CP, acesta va împrăștia substanța cu o presiune mai mare și va acoperi astfel și o rază mai mare.
Puterea motorului: un alt aspect la fel de important este indicatorul de putere al motorului, mai exact caii putere. În cazul modelelor convenționale, puterea motorului este între 1 – 2 CP, deci destul de slabă pentru un teren mare, însă începând cu modelele semi-profesionale, această putere crește între 3 – 5 CP. O putere mai mare înseamnă și o acoperire mai mare.
Top atomizoare recomandate in 2021
Nr. 1: Atomizor Makita OM7651H
Un aparat care face parte din categoria celor profesioniste, care reprezintă o investiție ideală în cazul în care ai de lucrat pe suprafețe mari. Deține un motor caracterizat de putere, în 4 timpi și este perfect pentru utilizarea lui în deratizare, horticultură, dezinfectare și pomicultură.
.
Nr. 2: Atomizor Cifarelli M1200
Este tot un model de top, care îți oferă dexteritate și confort atunci când îl utilizezi. Jetul de ieșire este reglabil, cu 9 poziții, ceea ce înseamnă că nu vei irosi substanța pe care trebuie să o distribui. Este proiectat din materiale de înaltă calitate, ceea ce înseamnă că te vei bucura de acest produs pentru o lungă perioadă.
Nr. 3: Atomizor O-MAC 3WF-14B, 3.4 CP
Are un motor în 2 timpi și este foarte eficient în orice utilizare. Funcționează pe baza aprinderii electronice, ceea ce este mult mai ușor și are o capacitate de 1.5 l benzină. Este un produs excelent, care descrie perfect raportul dintre preț și calitate.
Nr. 4: Atomizor Ruris A103S, 3 CP, 44 CC
Pentru un buget mai redus, acest aparat este ideal deoarece nu face rabat de la calitate. Chiar dacă are motorul mai mic, acesta se descurcă excelent pe suprafețe mai mici pe care trebuie să le tratezi.
Nr. 5: Atomizor manual capacitate 18l, Stihl, SG 71
Un atomizor manual, portabil in spate, dar foarte confortabil si usor reglabil pentru aplicatii profesionale. Capacitate 18 litri. Este perfect pentru cei care au un buget mai mic, dar vor un produs de calitate.
.
Sperăm că ai găsit utile informațiile și modelele pe care ți le-am prezentat, iar acum, decizia este una mult mai ușoară.