Cu toții încercăm să respectăm pe cât se poate de bine un program strict de odihnă, pentru că așa cum știm, orele de somn sunt cele care ne ajută la refacere, pentru a dobândi toată productivitatea de care avem nevoie în următoarea zi. Dar pe lângă durata somnului, foarte importantă este și calitatea acestuia, căci dormind pe o saltea inconfortabilă, riști să te trezești mai obosit decât atunci când te-ai pus la culcare.

saltea ortopedica buna

O prioritate în acest sens reprezintă salteaua pe care alegem să ne odihnim. Saltelele ortopedice au dobândit multă popularitate în ultimii ani, și pe bună dreptate, căci oferă un plus de confort și nu în ultimul rând, o poziție sănătoasă pentru corp în timpul odihnei.

Care este cea mai bună saltea ortopedică? Alege informat

Ca orice alte produse, și saltelele evoluează odată cu tehnologia, dezvoltând noi modele într-un ritm foarte accelerat. Saltele ortopedice sunt cele mai recomandate pentru un somn confortabil, dar și sănătos, iar pentru că piața este încărcată cu numeroase oferte în acest sens, ghidul nostru de achiziție te va ajuta să faci cea mai potrivită alegere.

Fermitatea saltelei

Mulți dintre noi preferăm o saltea moale, în care să ne cufundăm cu totul, dar puțini știu că aceste saltele nu sunt tocmai cele mai sănătoase. Pentru a menține poziția corectă în timpul somnului, cele mai indicate saltele sunt cele cu fermitate medie sau mare.

Saltele ortopedice au un nivel optim de fermitate, astfel încât ele permit un contact bun al corpului cu salteaua, și mențin coloana vertebrală în cea mai bună poziție. Ce înseamnă asta? Dimineți mult mai relaxate și fără dureri de spate.

Dimensiunea saltelei

Cea mai bună saltea ortopedică este cea care se încadrează perfect în somiera patului tău. Ea nu trebuie să fie nici mai mică, nici mai mare, căci asta va rezulta în diverse deformări ale acesteia. În orice caz, o saltea utilizată de două persoane trebuie să aibă dimensiuni de minim 160×200 cm.

În ceea ce privește grosimea, trebuie să știi că o saltea, cu cât are o grosime mai mare, cu atât este mai confortabilă și mai sănătoasă pentru corp, în timp ce densitatea recomandată este una medie.

Materialul din care este confecționată

Atât materialele exterioare, cât și materialele folosite ca umplutură sunt extrem de importante la o saltea. Pentru exterior, atât la saltea cât și la husa acesteia, îți recomandăm să alegi fibre 100% naturale, precum latexul natural sau fibra de cocos. Acestea permit o ventilație mai bună și astfel, au proprietăți antibacteriene și antiacariene, foarte importante pentru persoanele predispuse la alergii.

În ceea ce privește compoziția, aici ține doar de preferințele tale. Totuși, de evitat sunt saltelele cu arcuri clasice care sunt și inconfortabile, și cu o durată de viață mai mică. Cele mai bune tehnologii sunt arcurile împachetate Pocket Spring și saltelele din spumă cu memorie.

Acestea sunt cele mai importante criterii pe care trebuie să le ai în vedere atunci când cauți să alegi cea mai bună saltea ortopedică. Mai departe, totul ține de preferințe și buget, căci există opțiuni ideale pentru fiecare dintre voi.

Top 5 cele mai bune saltele ortopedice

1. Saltea Super Ortopedica Tri Flexa 12+3+3 cm

mezoni saltea ortopedica

Tehnologia acestei saltele se bazează pe spumă vasco elastică memory, fără arcuri în compoziție. Are două niveluri de fermitate, una moale pe partea cu Memory, și una fermă pe partea cu spumă High Resilience. Ca dezavantaj, husa acesteia nu este detașabilă și nu poate fi curățată, decât aerisită. Totuși, se bucură de proprietăți antialergene.

Vezi detalii si pret

 

Nr.2: Saltea Aloe Vera 14+2 Memory, Super Ortopedica

saltea super ortopedica

O saltea cu husa hipoalergenica, are 3 zone si 14+2 cm grosime. Nucleul este reversibil si dispune de 4 variante de fermitate. Husa are proprietăți antibacteriene și antiacarieni, iar husa are fibre de bambus. Suport ortopedic, confort termic si aerisire 3D. Livrare gratuita si Retur 100 zile.

Vezi detalii si pret

.

Nr. 3: Saltea Ortopedică Medical Bio Memory  Air-Fresh 14+2 Previ

saltea ortopedica sano memory146 aloe vera 2 32

O saltea compusă din 2 straturi, cel superior fiind Memory Aquagel AirFresh 2 cm cu o densitate de 50 km/mc, iar stratul inferior este din spumă poliuretanică de 14 cm, HD-High Resilience cu o densitate de 30kg/mc. Această saltea nu se încălzește în contact cu corpul nostru, promovând o ventilare optimă.

Vezi detalii si pret

.

Nr. 4: Saltea Aloe Vera 14+2 Memory

imemory s plus mattress 02 2

Salteaua iMemory S Plus are 3 zone de confort, 20 cm, este hipoalergenică și este realizată pe baza tehnologiei premiate Octaspring®. Perfectă pentru orice poziție de dormit și orice formă a corpului, oferind posibilitatea de a regla nivelul de susținere și fermitate. 15 ani garanție.

Vezi detalii si pret

.

Nr. 5: Saltea pat Ortopedică, Bio Bumbac Air, Memory HD, Hotel Line

Bio Bumbac Air Sectiune

Grație înălțimii mari de 26 cm, cu arcuri împachetate, învelită într-o husă groasă cu fibre ECO de bumbac, această saltea oferă un somn odihnitor ca cel experimentat în cele mai luxoase hoteluri. Este foarte bine ventilată, susține o greutate peste medie și previne transpirația în timpul nopții.

Vezi detalii si pret

.