Cu toții încercăm să respectăm pe cât se poate de bine un program strict de odihnă, pentru că așa cum știm, orele de somn sunt cele care ne ajută la refacere, pentru a dobândi toată productivitatea de care avem nevoie în următoarea zi. Dar pe lângă durata somnului, foarte importantă este și calitatea acestuia, căci dormind pe o saltea inconfortabilă, riști să te trezești mai obosit decât atunci când te-ai pus la culcare.

O prioritate în acest sens reprezintă salteaua pe care alegem să ne odihnim. Saltelele ortopedice au dobândit multă popularitate în ultimii ani, și pe bună dreptate, căci oferă un plus de confort și nu în ultimul rând, o poziție sănătoasă pentru corp în timpul odihnei.

Trei recomandări de saltele ortopedice pentru buget mic, mediu și mare

 

1. Saltea Ortopedică cu Arcuri Miracle 

Dacă nu dispui de un buget foarte mare pentru achiziția saltelei, îți prezentăm cea mai bună opțiune. Este o saltea cu arcuri de 2,4 cm, confecționată din materiale calitative, ce îți promite un somn odihnitor și confortabil. Husa are proprietăți antibacteriene și antiacarieni.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

2. Saltea Aloe Vera 14+2 Memory

Husă cu fibre de bambus cu efect antimicrobian, Super Ortopedică, aerisire 3D Free Air, 160 x 200 cm – cu un raport calitate-preț excelent, această saltea promite să-ți ofere tot confortul de care ai nevoie în timpul orelor de somn. Confecționată din spumă elastică Green Form HD, este o saltea cu memorie, tratată cu aloe vera și deține o husă din fibre de bambus.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

3. Saltea pat Ortopedică, Bio Bumbac Air, Memory HD

Grație înălțimii mari de 26 cm, cu arcuri împachetate, învelită într-o husă groasă cu fibre ECO de bumbac, această saltea oferă un somn odihnitor ca cel experimentat în cele mai luxoase hoteluri. Este foarte bine ventilată, susține o greutate peste medie și previne transpirația în timpul nopții. Cea mai bună saltea pentru un buget de investiție mai ridicat.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Care este cea mai bună saltea ortopedică? Alege informat

Ca orice alte produse, și saltelele evoluează odată cu tehnologia, dezvoltând noi modele într-un ritm foarte accelerat. Saltele ortopedice sunt cele mai recomandate pentru un somn confortabil, dar și sănătos, iar pentru că piața este încărcată cu numeroase oferte în acest sens, ghidul nostru de achiziție te va ajuta să faci cea mai potrivită alegere.

Fermitatea saltelei

Mulți dintre noi preferăm o saltea moale, în care să ne cufundăm cu totul, dar puțini știu că aceste saltele nu sunt tocmai cele mai sănătoase. Pentru a menține poziția corectă în timpul somnului, cele mai indicate saltele sunt cele cu fermitate medie sau mare.

Saltele ortopedice au un nivel optim de fermitate, astfel încât ele permit un contact bun al corpului cu salteaua, și mențin coloana vertebrală în cea mai bună poziție. Ce înseamnă asta? Dimineți mult mai relaxate și fără dureri de spate.

Dimensiunea saltelei

Cea mai bună saltea ortopedică este cea care se încadrează perfect în somiera patului tău. Ea nu trebuie să fie nici mai mică, nici mai mare, căci asta va rezulta în diverse deformări ale acesteia. În orice caz, o saltea utilizată de două persoane trebuie să aibă dimensiuni de minim 160×200 cm.

În ceea ce privește grosimea, trebuie să știi că o saltea, cu cât are o grosime mai mare, cu atât este mai confortabilă și mai sănătoasă pentru corp, în timp ce densitatea recomandată este una medie.

Materialul din care este confecționată

Atât materialele exterioare, cât și materialele folosite ca umplutură sunt extrem de importante la o saltea. Pentru exterior, atât la saltea cât și la husa acesteia, îți recomandăm să alegi fibre 100% naturale, precum latexul natural sau fibra de cocos. Acestea permit o ventilație mai bună și astfel, au proprietăți antibacteriene și antiacariene, foarte importante pentru persoanele predispuse la alergii.

În ceea ce privește compoziția, aici ține doar de preferințele tale. Totuși, de evitat sunt saltelele cu arcuri clasice care sunt și inconfortabile, și cu o durată de viață mai mică. Cele mai bune tehnologii sunt arcurile împachetate Pocket Spring și saltelele din spumă cu memorie.

Acestea sunt cele mai importante criterii pe care trebuie să le ai în vedere atunci când cauți să alegi cea mai bună saltea ortopedică. Mai departe, totul ține de preferințe și buget, căci există opțiuni ideale pentru fiecare dintre voi.

 

Top 5 cele mai bune saltele ortopedice

 

Nr.1: Saltea ortopedică Dormeo iMemory Silver

O saltea cu husa hipoalergenica, are 3 zone si 18 cm grosime. Nucleul este reversibil si dispune de 4 variante de fermitate. Husa are proprietăți antibacteriene și antiacarieni, iar husa are fibre cu argint pentru reglarea calduri. Perioada de testare gratuita 60 de zile. Garantie 15 ani.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

2. Saltea Ortopedică Medical Bio Memory  Air-Fresh 14+2 Previ

O saltea compusă din 2 straturi, cel superior fiind Memory Aquagel AirFresh 2 cm cu o densitate de 50 km/mc, iar stratul inferior este din spumă poliuretanică de 14 cm, HD-High Resilience cu o densitate de 30kg/mc. Această saltea nu se încălzește în contact cu corpul nostru, promovând o ventilare optimă.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

3. Saltea Aloe Vera 14+2 Memory

Salteaua iMemory S Plus are 3 zone de confort, 20 cm, este hipoalergenică și este realizată pe baza tehnologiei premiate Octaspring®. Perfectă pentru orice poziție de dormit și orice formă a corpului, oferind posibilitatea de a regla nivelul de susținere și fermitate. 15 ani garanție.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

4. Saltea Extreme Memory 18 cm spuma HR + 6 cm Memory + Perne Bonus

Tehnologia acestei saltele se bazează pe spumă vasco elastică memory, fără arcuri în compoziție. Are două niveluri de fermitate, una moale pe partea cu Memory, și una fermă pe partea cu spumă High Resilience. Ca dezavantaj, husa acesteia nu este detașabilă și nu poate fi curățată, decât aerisită. Totuși, se bucură de proprietăți antialergene.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

5. Saltea pat Ortopedică, Bio Bumbac Air, Memory HD, Hotel Line

Grație înălțimii mari de 26 cm, cu arcuri împachetate, învelită într-o husă groasă cu fibre ECO de bumbac, această saltea oferă un somn odihnitor ca cel experimentat în cele mai luxoase hoteluri. Este foarte bine ventilată, susține o greutate peste medie și previne transpirația în timpul nopții.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

.

 

Summary
Review Date
Reviewed Item
Cea mai bună saltea ortopedică
Author Rating
51star1star1star1star1star