Somnul dulce, mult aduce.. o zicală pe care o avem în minte încă de mici copii, dar, pe care o conștientizăm abia acum, când realizăm că un somn odihnitor contribuie extrem de mult la productivitate, la buna dispoziție, adică, la energia de care ar trebui să ne bucurăm în fiecare zi. Pe lângă numărul orelor de somn și mediul în care acesta are loc, există un element care definește cu adevărat odihna pe care o resimțim atunci când ne trezim, și anume, salteaua. Astfel va prezentam ghidul ideal pentru a alege cea mai bună saltea din spumă cu memorie.

Fiecare persoană petrece în medie minim 6 ore pe zi în pat, timp în care corpul are nevoie de un suport confortabil, dar și sănătos pentru a se recupera așa cum trebuie. De la tradiționalele saltele pe arcuri care caracterizează acum un somn agitat, tehnologia și-a pus amprenta și în aria saltelelor de dormit, dezvoltând noi materiale și sisteme în acest sens.

cea mai buna saltea din spuma cu memorie

Confecționate dintr-un material modern, în prezent, cele mai avansate saltele din punct de vedere tehnologic sunt saltelele din spumă cu memorie. Acestea sunt create dintr-un material sintetic, vasco-elastic, sensibil la presiune și temperatură, material care vine cu numeroase beneficii pentru spate, deoarece se mulează exact după forma corpului tău.

Trei saltele cu memorie recomandate în funcție de buget

 

BUDGET-FRIENDLY – Saltea Aloe Vera 14+2 Memory, Super Ortopedica, 3D

saltea super ortopedica

Salteaua care îți promite perfecțiunea testată pe 500 de prototipuri. Compusă din două straturi cu spumă Aloe Vera Memory care se modelează pe corpul tău, oferind un confort sporit. Este super ortopedica, este matlasata, are husa cu fribre de bambus, dual confort si are un PRET IMBATABIL!

Vezi pretul redus

 

 

.

 

 

 

PREMIUM – Saltea Air+ Comfort 27 cm 

TOPSALTELE 1

O saltea premium, cu arcuri de spumă și Ecocell Dormeo, realizată cu tehnologia premiată Octaspring®. Alegerea ideală pentru un somn cu adevărat odihnitor și un corp sănătos.

Vezi pretul redus

 

 

.

 

 

MEDIUM Saltea Ortopedică Aquagel Medical Air-Plus Comfort

saltea spuma 2

Saltea compusă din 2 straturi, confecționată dintr-un material revoluționar antitranspirant din microfibră, ce permite respirația saltelei pe toată suprafața. Opțiunea care îți oferă cel mai bun raport calitate-preț.

Vezi pretul redus

 

 

 

.

 

 

Cum alegi cea mai bună saltea din spumă cu memorie – Ghidul achiziției optime

În primul rând, să răspundem la cea mai firească întrebare care apare în mintea oricărei persoane: de ce să alegi o saltea din spumă cu memorie? Răspunsul este simplu, deoarece focusul acestor saltele este acela de a-ți oferi un somn cu adevărat odihnitor, dar și de a avea grijă de sănătatea corpului tău în tot acest proces. Având în vedere că o bună parte din timp o petrecem dormind, trebuie să conștientizăm că o saltea calitativă este o necesitate, și nicidecum un moft. Astfel, îți recomandăm să faci achiziții documentate, verificate și testate pentru a beneficia de cea mai bună saltea din spumă cu memorie, la cel mai bun preț.

Diminețile iritate datorate unui somn agitat sunt istorie dacă alegi o saltea din spumă cu memorie. Nu vei mai resimți nici arcurile, nici senzația corpului înțepenit, dar nici mișcările partenerului din pat în timpul somnului. Principalele caracteristici ale unei saltele cu memorie sunt:

  • Flexibilitatea – această saltea se modelează și reține forma corpului tău în timpul utilizării, astfel, ajută la menținerea unei poziții corecte în timpul somnului. În plus, salteaua cu memorie se încadrează la tipul saltelelor ortopedice, adică va avea o grijă deosebită în prevenția durerilor musculare și de spate.
  • Confort – datorită materialului special din care sunt confecționate, aceste saltele oferă echilibrul ideal dintre elasticitate și fermitate, fără prezența arcurilor clasice care știm cu toții cât pot fi de deranjante.
  • Stabilitate – scenariul în care te trezești noaptea din cauza mișcărilor partenerului tău nu mai este valabil în cazul saltelelor din spumă cu memorie. Aceste saltele izolează orice mișcare, astfel încât să nu fie resimțite în cealaltă parte a saltelei.

Tipuri de spumă cu memorie

Saltea din spumă vasco-elastică

Spuma vasco-elastică reprezintă un material sintetic, conceput pentru a revoluționa domeniul saltelelor. Singurul dezavantaj al acestui material este încălzirea accentuată a saltelei în timpul somnului.

Saltea din spumă cu gel

Din dorința de a îmbunătăți și mai mult experiența saltelelor cu memorie, pe piață se găsesc acum și saltele din spumă cu memorie infuzate cu gel. Acesta are rolul de a echilibra temperatura și de a o elimina către exterior. În plus, acest tip de saltea este antimicrobiană și antibacteriană.

Saltea din spumă pe bază de plante

Aceste saltele urmează aceleași principii ca saltelele din spumă cu gel, însă umplutura de gel este înlocuită aici cu diferite substanțe organice precum extract din soia, aloe vera, ceai sau bambus.

În cele din urmă, toate cele trei tipuri de spumă cu memorie urmează o tehnologie avansată, care îți promite un somn de calitate, dimineți fără dureri și lipsite de frustrări.

Densitatea spumei cu memorie din saltea

Este important să știm că densitatea spumei este măsurată în greutate, așadar elementele la care trebuie să fim atenți sunt kg/mc. De regulă, cu cât densitatea spumei este mai mare, cu atât crește calitatea acesteia, iar beneficiile de care ne bucurăm în timpul somnului sunt mai mari. Densitatea crescută este direct proporțională cu durabilitatea și rezistența saltelei, cu fermitatea acesteia, cu izolarea mișcărilor și cu susținerea optimă a corpului nostru.

Înălțimea spumei și straturile multiple

Înălțimea unei saltele dictează confortul pe care aceasta ni-l va oferi. În cazul saltelelor din spumă cu memorie, înălțimea stratului de confort trebuie să aibă aproximativ minim 10 cm pentru a ne bucura de beneficiile dorite. În plus, cele mai multe saltele cu memorie sunt compuse din 2 sau chiar mai multe straturi, fiecare dintre ele fiind optimizate pentru confortul și calitatea produsului final.

Așadar o saltea cu mai multe straturi (de confort, suport, aerisire, protecție și așa mai departe) îți va oferi o experiență mai plăcută și mult mai durabilă.

Detalii suplimentare care maximizează succesul alegerii

Așa cum am punctat în toate informațiile de până acum, compoziția unei saltele este cel mai important element care ne asigură confortul și odihna calitativă. Dar, pe lângă asta, trebuie să fim atenți și la alte elemente care contează în acest sens, precum materialul învelișului sau husa saltelei, componente ce asigură o bună circulație a aerului. Astfel, achiziția trebuie orientată către acele saltele care sunt finisate cu țesături naturale, precum bambusul, țesături cu fir de argint, țesături tratate antiacarieni etc.

 

Top cele mai bune saltele din spumă cu memorie

 

Nr: 1: Saltea Air+ Comfort 27 cm Ecocell Dormeo 

saltea dormeo memory

Această saltea reprezintă combinația perfectă dintre nou și tradițional, deoarece urmează structura saltelelor cu arcuri, însă acestea sunt create din spumă Octaspring®, permițând distribuția uniformă a greutății corpului, oferind o experiență de relaxare la superlativ. Este de până la 8 ori mai aerisită față de alte saltele din spumă cu memorie, beneficiază de termoreglare dinamică (vară-iarnă) și este potrivită persoanelor care suferă de astm sau alegrii, fiind antibacterială și antialergenică. Mai mult, poți beneficia de o perioadă de testare gratuită de 100 de nopți.

Vezi pretul redus

 

.

 

 

Nr. 2: Saltea American Dream Memory

saltea memory americanAceastă saltea este din gama produselor premium, fiind confecționată manual pentru o senzație de confort excelentă. Beneficiază de 6 cm de spumă cu memorie în topperul de suprafață, iar grosimea totală a saltelei este de 34 cm. Această saltea este pregătită să te transpună în cele mai relaxante momente petrecute în pat, fie în timpul somnului odihnitor, fie pe durata activităților tale de recreere, precum cititul. Te ajută să menții poziția optimă a corpului și previne astfel durerile de spate și durerile musculare.

Vezi pretul redus

 

.

 

 

Nr. 3: Saltea Bio Antialergică Green Future Bamboo Memory, Ortopedică

saltea bambus memoryAceastă saltea este ideală pentru persoanele predispuse la alergii sau care suferă de astm, deoarece compoziția ei este caracterizată de materiale naturale, de calitate superioară. Baza saltelei din spumă elastică Green Form HD cu celulație deschisă, asigură o susținere anatomică a corpului și o poziție corectă a coloanei, rezultând într-un somn odihnitor, fără dureri de spate sau senzație de înțepenire la trezire. Confecționată din bambus, salteaua oferă proprietăți antialergene și antimicrobiene, iar în plus, neutralizează mirosurile neplăcute precum cele de transpirație.

Vezi pretul redus

 

 

 

 

 

.

 

 

Nr. 4: Saltea ortopedica Aquagel Medical Air-Plus Comfort 14+5

saltea spuma 2Această saltea cu inserție de gel este renumită pentru gradul ridicat de aerisire internă pe care îl oferă, pe toată suprafața saltelei, și nu doar la capete ca alte saltele din spumă cu memorie. Materialul de Acoperire Soft Care AloeVera permite o aerisire internă constantă, având și rolul de a proteja salteaua de bacterii și mucegai. Mai mult, inserția de gel menține o temperatură optimă a saltelei pe toată durata somnului, oferind o experiență proaspătă & respirabilă.

Vezi pretul redus

Acum, alegerea ta este mult mai ușoară. Cu toate informațiile de care ai nevoie, vei identifica cu ușurință cea mai bună saltea din spumă cu memorie pentru tine.

 

 

.