Pentru a afla care este cea mai bună saltea de cocos te invitam sa citesti ghidul nostru de mai jos. Astfel, pentru a crește și a se dezvolta frumos și sănătos, cea mai importantă activitate pentru cei mici în acest sens este somnul. Programul de somn al copiilor cu vârste fragede este unul prelungit, și acesta se reglează pe măsură ce ei cresc. Atât pentru aceștia, cât și pentru noi adulții, odihna trebuie să fie atât confortabilă, cât și sănătoasă, astfel că, salteaua pe care o alegem reprezintă o decizie foarte importantă.

cea mai buna saltea de cocos

Cele mai sănătoase saltele pentru corp și coloană sunt cele cu o fermitate medie spre mare, iar acum există numeroase tehnologii care permit reglarea fermității. Însă, există și materiale și fibre naturale, precum cele din cocos, care oferă o fermitate optimă saltelelor, atunci când sunt utilizate în compoziția acestora.

 

Trei saltele din cocos recomandate pentru cei mici

 

1. Saltea Bedora Lavanda Therapy Cocos Memory Anatomica

Saltea cu husa detasabila din microfibra Nichiduta Cocos Comfort 120x60x12 cm 2350 27Această saltea este confecționată din straturi din fibră de cocos și un strat din burete, la mijloc. Are o fermitate ideală astfel încât va susține corect coloana copilului, pentru o creștere și dezvoltare sănătoasă. Are proprietăți anti-umezeală și antialergeni.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

2. Saltea pătuț cu cocos: Komfort 95*65*10 cm Danpol

cocos2O saltea extrem de confortabilă, compusă din fibră de cocos și un strat de spumă poliuretanică flexibilă, care asigură un plus de comoditate. Husa este detașabilă și lavabilă, pentru o igienă impecabilă.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

3. Saltea Nichiduta din cocos integral

Saltea Nichiduta din cocos integral 120x60x12 cm 106953 2Această saltea este fabricată exclusiv din nucă de cocos și este cea mai bună alegere pentru sănătatea copiilor voștri. Fibra de cocos asigură o fermitate optimă, dar și confortul necesar unui somn odihnitor. Pentru un plus de flexibilitate, între compoziție și husă există un strat de Termo-Loftex, un material ce asigură o mai bună izolare termică.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

De ce este salteaua de cocos cea mai bună alegere pentru tine și familia ta?

În general, fibrele naturale sunt cele mai bune alegeri în ceea ce privește compoziția unei saltele. Fibra de cocos în special, este preferată pentru fermitatea optimă pe care o oferă, pentru circulația aerului din interiorul saltelei care se menține în parametri optimi și pentru permeabilitatea acesteia, deoarece permite trecerea lichidelor și nu menține umezeala. Astfel, este recomandată în special acelor persoane predispuse alergiilor.

Dimensiunea

La fel ca saltelele clasice, ortopedice sau din spumă cu memorie, și saltelele din fibră de cocos sunt fabricate pe diferite dimensiuni astfel încât să se potrivească unei varietăți mari de somiere. Trebuie să ții cont de faptul că salteaua trebuie să se încadreze exact în somieră, pentru a te bucura de toate beneficiile ei.

Pentru cei mici, este recomandat ca lungimea saltelei să nu depășească înălțimea copilului cu mai mult de 10-15 cm, iar ca lățime, minimul este de aproximativ 70 cm.

Materialul

Fibra de cocos este 100% naturală, așadar poți dormi liniștit știind că în acest sens, ai făcut cea mai bună alegere. Pentru un plus de confort și flexibilitate, cei mai mulți producători au optat pentru introducerea unui strat de spumă poliuretanică, de latex sau chiar din hrișcă.

Atât timp cât majoritară este compoziția de fibră de cocos, salteaua va avea o fermitate optimă, o durabilitate crescută și un confort ideal.

Circulația aerului

Un aspect extrem de important mai ales în cazul celor mici. Fibra de cocos permite circulația aerului, permite trecerea lichidelor, însă nu menține un mediu umed. Astfel, sunt favorizate de către părinți, deoarece sunt antialergenice, antibacteriene și antiacariene. Copiii vor avea parte de un somn neîntrerupt, în timpul căruia se pot dezvolta sănătos.

Husa și întreținerea saltelei

La fel ca și în cazul altor saltele, husa este extrem de importantă. Cea mai bună opțiune este husa detașabilă, care poate fi spălată și igienizată ușor. De altfel, cu o husă nedetașabilă, se recomandă aerisirea saltelei și întoarcerea ei periodică de pe o parte pe alta, pentru a-i asigura o durabilitate crescută.

Acum, să vedem și care sunt cele mai bune opțiuni prezente pe piață în ceea ce privesc cele mai bune saltele din cocos.

 

Topul care ne dezvaluie care este cea mai bună saltea de cocos:

 

Nr. 1: Saltea cu husă detașabilă din microfibră Nichiduta Cocos Comfort

cea mai buna saltea cocosAceastă saltea este confecționată din fibră de cocos, iar pentru un plus de confort, la mijlocul ei este adăugat un strat din burete. Este fermă, ideală în menținerea unei poziții optime a copiilor pe parcursul orelor de somn.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

Nr. 2: Saltea cu husă detașabilă din microfibră Nichiduta Cocos Comfort

SALTEA COCOS NORIELAceastă saltea este compusă din 2 straturi de fibră de cocos combinate cu un amestec de latex, și un strat din spumă poliuretanică pentru extra comoditate. Husa este detașabilă, din bumbac 100%, iar salteaua oferă proprietăți anti-umezeală.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

Nr. 3: Saltea pătuț cu cocos: Komfort 95*65*10 cm Danpol

cocos2Pentru o flexibilitate superioară, între cele două straturi de microfibră de cocos, această saltea este prevăzută cu un strat de burete, la mijloc. De asemenea, între saltea și poliester este introdus un strat Termo-loftex, material ce asigură izolare termică și un plus de confort.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

Nr. 4: Saltea Nichiduta din cocos integral 120x60x12 cm

Saltea Nichiduta din cocos integral 120x60x12 cm 106953 2Această saltea este fabricată exclusiv din nucă de cocos și este cea mai bună alegere pentru sănătatea copiilor voștri. Fibra de cocos asigură o fermitate optimă, dar și confortul necesar unui somn odihnitor. Pentru un plus de flexibilitate, între compoziție și husă există un strat de Termo-Loftex, un material ce asigură o mai bună izolare termică.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

Nr. 5. Saltea SuperOrtopedica Medicală Bio Cocos Memory Aquagel Previ 

saltea previ cocosCea mai bună variantă pentru adulți, această saltea este compusă din 4 straturi cu materiale diferite. Ca strat superior este Memory Aqua-Angel-Air-Fresh 2 cm, straturile centrale sunt formate din spumă poliuretanică de 8 cm High-Resiliance și un strat superior din fibră de cocos, de 1,5 cm, iar stratul inferior este din spumă poliuretanică High Resilience de 8 cm.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

.