Orele pe care le petrecem în pat în timpul somnului reprezintă cel mai important proces de recuperare pentru organismul nostru, astfel încât acesta să poată dobândi toată energia necesară pentru activitățile din cursul zilei. Așadar, produsele și accesoriile pe care le alegem să ne fie alături în timpul somnului sunt extrem de importante, astfel că este necesar să investim în produse de calitate, care să ofere tot confortul de care avem nevoie, pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

cea mai buna pilota de pat

Pilota de pat este un element esențial pentru un somn odihnitor. Aceasta este folosită în principal primăvara, toamna și iarna, dar parcă nici somnul din timpul verii nu pare complet fără a fi acoperiți cu o pilotă, cât de subțire. Dacă te-ai bucurat de tranziția de la plapumă (strămoșul mai mare și mai greu al opțiunilor din ziua de azi) la pilotă, acum vei rămâne surprins să vezi câte modele diferite există pretutindeni, atât în online, cât și în offline.

 

Ghidul de achiziție a celei mai bune pilote de pat în 2021

 

Așa cum îți spuneam, în prezent există o mulțime de opțiuni în ceea ce privesc pilotele de pat. Vei vedea că există pilote extrem de ieftine și de accesibile, însă înainte de a face o achiziție din impuls, cel mai bine este să faci o documentare rapidă, cât de concretă despre pilote. Mai jos îți vom expune principalele criterii la care să fii atent atunci când consulți caracteristicile unei anumite pilote de pat.

Compoziția interioară și materialul exterior al pilotei de pat

Compoziția interioară a pilotei este cea care ne asigură confortul termic de-a lungul nopții, iar materialul exterior este cel care asigură confortul în contact direct cu pielea. Așadar, pilota de pat ideală este cea care le poate oferi pe ambele.

În ceea ce privește compoziția interioară, aici există numeroase opțiuni, de la diverse microfibre sintetice dezvoltate prin tehnologii avansate, până la umpluturi naturale cum ar fi puful și penele de gâscă. Cele mai recomandate umpluturi sunt acum cele sintetice, deoarce imită foarte bine proprietățile celor naturale, însă, spre deosebire de acestea, cele sintetice pot fi curățate chimic și spălate, pentru o igienă sporită. Cele din pene sau materiale naturale pot fi doar aerisite.

Materialul exterior, cel ce intră în contact cu pielea este la fel de important. Pentru persoanele sensibile în acest sens, care dezvoltă alergii, există numeroase opțiuni precum țesături tratate cu aloe vera, țesături sintetice dezvoltate astfel încât să nu dezvolte bacterii și așa mai departe.

Grosime și greutate

Aceste două elemente sunt reprezentate de densitatea pilotei de pat, care variază între 175 și 500 de grame. Cele mai ușoare pilote sunt cele din pene de gâscă, iar cele mai grele sunt cele de lână sau bambus. În ceea ce privesc pilotele sintetice, greutatea lor este de regulă una medie, cuprinsă între 200 și 300 gr/mp.

Pentru un somn lejer, confortabil și ușor, greutatea recomandată este una mică, spre medie. Mai mult, reține că există pilote diferite pentru vară și pentru iarnă, cu grosime mai mică sau mai mare. În plus, există pilote 4 anotimpuri, care sunt compuse de regulă din două pilote detașabile.

Întreținere și perioadă de utilizare

O pilotă de pat este de regulă o achiziție de termen lung, cu o durabilitate cuprinsă între 5 și 10 ani, în funcție de material și modul de utilizare. Ce este important de reținut la întreținere, este faptul că pilotele din umpluturi naturale precum pene sau puf de gâscă nu pot fi spălate sau curățate chimic, deoarece își modifică forma și compoziția. În cazul acestor pilote, se recomandă doar aerisirea periodică.

Pilotele de pat sintetice în schimb, pot fi spălate și curățate pentru o igienă cât mai bună, așa cum este recomandat.

 

Top cele mai bune pilote de pat

 

Nr. 1: Pilotă + Pernă Dormeo Platinum

platinum1O pilotă de pat care pune un deosebit accent pe respirabilitate și circulația optimă a aerului în timpul somnului. Cu umplutură sintetică Wellsleep de ultimă tehnologie, această pilotă asigură confortul termic întreaga noapte. În plus, la achiziție primești și o pernă reglabilă din aceeași gamă, cadou.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

Nr. 2: Pilotă Dublă Siena V3

siena duvet double v3 01Această pilotă este ideală pentru orice anotimp, deoarece este compusă din două pilote detașabile, una de vară și una de iarnă. Este umplută cu microfibre sintetice Wellsleep, și oferă o rezistență sporită la întindere, tasare sau șifonare.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

Nr. 3: Pilotă Dublă V3 Aloe Vera 

aloe vera double duvet v3 5O pilotă ideală pentru toate cele 4 anotimpuri, acest produs aduce un plus în ceea ce privește învelișul exterior tratat cu Aloe Vera. O opțiune ideală pentru persoanele sensibile la piele, cu reacții alergice frecvente.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 4: Pilote Hipoalergenice 4 Anotimpuri cu Umplutură DreamFill 

pilota dreamfill 2Această pilotă este destinată persoanelor care își doresc un somn odihnitor, descris de un confort absolut. Microfibrele DreamFill oferă o circulație foarte bună a aerului, și sunt de asemenea, prietenoase cu persoanele alergice.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 5: Pilotă Pene Gâscă Natural Classic

pilota pene gasca natural classic 3La exterior, această pilotă este îmbrăcată în bumbac 100%, iar umplutura din interior este reprezentată de pene și puf de gâscă. Este o alegere pentru cei mai tradiționali, care își doresc o pilotă ușoară pentru un somn călduros, de calitate.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

.