Timpul nostru se împarte între activitățile de zi cu zi, viața personală și profesională, iar mai apoi, ne bucurăm de momentele în care reușim să ne relaxăm. Un somn odihnitor este fără dar și poate esențial pentru a reuși să ne trezim dimineața plini de energie. Atunci când punem capul pe pernă, este important ca mintea, cât și corpul nostru să se relaxeze în profunzime pentru a ne reveni complet. Pentru asta, ai nevoie de câteva lucruri care să te ajute în acest sens.

buna perna ortopedica3a

Patul este unul dintre elementele cheie, iar pe lângă acesta, salteaua și perna sunt la fel de importante. Atunci când avem suportul potrivit, vom reuși să avem parte de un somn odihnitor, dar și corespunzător pentru corpul nostru. Având în vedere timpul îndelungat petrecut în pat, este esențial să faci acest mediu cât mai plăcut. Experții susțin că perna trebuie schimbată cel puțin o dată la doi ani pentru că atunci când punem capul pe o pernă care este tocită, ne poate afecta coloana în timp. Dar, care este cea potrivită pentru tine, având în vedere gama largă de unde poți alege?

 

Cum alegi perna potrivită – Ghidul achiziției ideale

 

Perna nu ne oferă doar confort, ci și o poziție corectă. Probabil cunoști scenariul în care te trezești dimineața cu dureri de spate și gât și încă te simți obosit. O poziție corectă în timpul somnului înseamnă că întreg corpul este aliniat, din cap până în picioare, iar susținerea este una naturală, fără să existe presiune în anumite puncte. Pentru a beneficia de acest lucru, hai să vedem în continuare cum alegi perna perfectă pentru tine.

1. Poziția în timpul somnului

În decizia achiziționării este important să știi care este poziția în care dormi cel mai des, căci pentru fiecare poziție, există o pernă potrivită.

Într-o parte: o pernă tare sau medie din punct de vedere al compoziției este ideală. În acest mod, capul și gâtul tău vor fi susținute în mod corespunzător, iar coloana ta nu va avea de suferit.

Pe burtă: o pernă dintr-un material moale, precum pene sau puf, este o opțiune pe care trebuie să o iei în considerare. Aceasta compoziție te va ajuta la prevenirea arcuirii superficiale a coloanei.

Pe spate: o pernă care oferă un suport mediu este adecvată în această situație, căci menține o poziție naturală și confortabilă în timpul somnului.

2. Umplutura pernei

Perne cu umplutură de puf: Datorită faptului că sunt realizate dintr-un material natural, aceste tipuri de perne sunt mai moi și oferă o bună circulației a aerului. Forma lor este destul de flexibilă, astfel că, dacă știi că îți schimbi contant poziția în timpul somnului, această pernă este potrivită pentru tine.

Perne cu umplutură sintetică: Dacă te confrunți cu alergii, atunci această pernă răspunde nevoilor tale deoarece sunt rezistente la mucegai. Față de pernele din material natural, acestea sunt ușor mai tari, reușind să mențină o pozțitie mai fermă a gâtului și a capului în timpul somnului.

Perne cu umplutură de lână: La fel ca pernele sintetice, și umplutura de lână este potrivită în cazul alergiilor, deoarece sunt rezistente la mucegai și acarieni. Acestea au o durată de viață și mai lungă și sunt ideale pentru orice sezon, căci vara se păstrează răcoroasă, iar iarna se va menține caldă. Trebuie doar să mai știi că este o pernă dură, destul de fermă.

Perne cu umplutură de bumbac: Dacă îți dorești un suport plat și în același timp ferm, atunci perna cu umplutură de bumbac ți se potrivește. Pe lângă confortul excelent pe care îl oferă, acest material este ideal în cazul în care te confrunți cu alergii sau ești sensibil la tratamentele chimice.

Perne din spumă cu memorie: Aceste perne sunt destul de versatile, astfel că, le vei găsi sub diferite forme. Oferă un suport ideal pentru corp, iar dacă ai probleme în zona gâtului, maxilarului sau a umărului, vei resimți toate beneficiile pe care le oferă.

3. Volumul pernei

Vei observa că majoritatea pernelor pe care le vei vedea, dispun de o mărime standard, deoarece aceasta este ideală pentru un somn cât se poate de confortabil, sau pentru a menține poziția corectă a corpului. Totuși, la o simplă căutare, vei găsi diverse dimensiuni care să răspundă cerințelor tale.

Acestea sunt câteva aspecte de care ar trebui să ții cont atunci când vrei să găsești perna care te va purta în cele mai odihnitoare momente.

 

Top cele mai bune perne

 

Nr. 1: Perna Anatomică Black Diamond

black diamond pillow anatomic 03Această pernă îmbină cu succes elemente cheie care o condus spre un produs premium. Nucleul este realizat 100% memorie, care oferă o susținere fermă, dar care se și mulează după poziția ta. Stratul de 1 cm din spuma de memorie cu grafen creează o suprafață ultra aerisită, care menține un mediu optim, răcoros pe toată durata somnului. Învelișul format dintr-o meșă AirX System ajută la o bună circulație a aerului, iar taratamentul CleanEffect® ajută la prevenirea alergiilor.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

Nr. 2: Perna Air + Smart Dormeo: Tehnologia Octaspring®

air plus smart pillow 40x60 01Această pernă se mulează după orice poziție în care dormi. Este o pernă la care poți să îi reglezi înălțimea, astfel încât să profiți din plin de aceasta. Oferă un sprijin ideal al corpului datorită materialului din care este confecționată și a tubului special incorporat care păstrează un mediu uscat pe toată durata utilizării.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

Nr. 3: Pernă Pene Gâscă Natural Classic

perna pene gasca natural classic 1Materialul exterior este fabricat 100% din bumbac, fiind și foarte rezistent, iar umplutura este din puf și pene de gâscă, atent selectate pentru un confort optim. Această pernă menține temperatura corpului constantă datorită penelor de gâscă care își păstrează proprietățile unice pentru o perioadă lungă de utilizare.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

Nr. 4: Pernă clasică Siena V3 Dormeo

siena pillow classic v3 01 6Această pernă este confecționată dintr-un material fin, plăcut la atingere, cu model în zig-zag, care creează buzunare pufoase de aer. Pe lângă confortul sporit, vei avea parte de o susținere corectă a capului și a gâtului.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 5: Pernă microfibră cu umplutură Dreamball

perna microfibra cu umplutura dreamball 50x70 cm 3 1Țesătura naturală de bumbac 100%, îmbinată cu o umplutură de calitate, oferă experiența unei perne confortabile, ce asigură circulația perfectă a aerului în timpul somnului.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

Sperăm că am reușit pe baza acestor informații să te ajutăm să înțelegi importanța unei perne de calitate și, de asemenea, să o alegi pe cea potrivită nevoilor tale.