Cultivarea pământului reprezintă o activitate pe o cunoaștem de când există omenirea, o activitate care ne asigură hrana de care avem nevoie, mai ales atunci când ne dorim o alimentațe cât mai sănătoasă, bio. Agricultura pe lângă casă poate fi o activitate foarte bună pentru oricine, deoarece ne deconectează de la stresul cotidian și ne oferă mișcarea fizică de care avem nevoie. Așadar, nu trebuie să fie asta meseria ta, ca să investești în cea mai bună motosapă.

cea mai buna motosapa emag

Pământul care se lucrează manual este de ordinul istoriei, căci acum tehnologia ne invită să descoperim o serie de aparaturi care ne fac munca mai ușoară și mai plăcută, fără repercusiuni negative asupra bună stării noastre fizice. Citește acest articol în continuare și descoperă care este ce mai bună motosapă pentru tine, la ce trebuie să fii atent în alegere.

 

Recomandari motosape foarte accesibile

 

1. Motosapa, Rotakt, RO10, 1.7 CP

motosapa1O motosapă extrem de apreciată de clienți, la un preț foarte bun în raport cu beneficiile oferite. Este ideală pentru grădinile mici din spatele casei, cu o greutate de 8 kg și o lățime de lucru de 32 de cm. Este foarte ușor de folosit, iar discurile cultivatorului ajung la o adâncime de până la 20 de cm.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

2. Motosăpătoare Ruris DAC 6000 K, 6.5 CP 

motosapa2Motosapă profesională care promite să-ți ușureze cu mult munca solicitantă din grădină. Este ideal de folosit pentru suprafețe mici și medii, este ușor de manevrat, extrem de fiabilă, având un motor în 4 timpi și o cutie de viteze cu 3 trepte, două înainte și 1 înapoi.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

3. Motosapă Ruris DAC 7000 ACC1, 7 CP

motosapa3Pentru arii ușor mai mari, această motosapă este printre cele mai alese de către consumatori. Este robustă, se manevrează ușor și oferă rezultatele așteptate. Are o cutie cu 3 trepte, 2 înainte și una înapoi, motor pe benzină și promite o viteză crescută de arat.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Cum alegi cea mai bună motosapă? Ghidul tău de achiziție

Fie că ai o mică grădină în spatele casei sau ți-ai cumpărat un teren de dimensiuni medii pentru a-ți cultiva diferite plante și legume, în procesul de îngrijire și cultivare ai nevoie de aparaturi performante alături de tine. Acum există numeroase motosape disponibile pe piață, iar acestea diferă prin funcționalități, calitate, dimensiuni și așa mai departe. Cum alegi cea mai bună motosapă pentru tine? Citește în continuare ghidul nostru de achiziție.

Motorul

În ceea ce privesc motosapele, putem spune că motorul este cel mai important element din structura acestora. Este cel care asigură buna funcționare, puterea, eficiența și calitatea arării pământului. În acest sens, există două opțiuni:

Motor cu ardere internă (carburanți): acest motor funcționează fie cu benzină, fie cu motorină, prin arderea combustibilului care transformă energia calorică în energie mecanică. Pe lângă combustibil, vei avea nevoie și de un ulei special, ca la orice alte mașinării care funcționează pe acest principiu. Puterea acestor motoare se măsoară în cai putere (CP).

Motor electric: acest motor convertește energia electrică în energie mecanică, fiind fie alimentată la o rețea de energie sau autonom, pe baza unui acumulator. Avantajele acestui tip de motor se descriu prin zgomotul redus față de motorul pe combustibil, însă cablul de alimentare poate influența distanța pe care poți folosi motosapa, iar acumulatorul poate reduce puterea de funcționare. Totuși, motoarele electrice sunt mai favorizate în rândul consumatorilor.

Dimensiuni motosapă și accesorii

Dimensiunea motosapei este importantă pentru a fi manevrată cât mai ușor, așadar, dimensiunea acesteia se ia în considerare în funcție de persoana care o va utiliza. Ce este și mai important este lățimea motosapei și distanța dintre lamelele plugului. În funcție de poziționarea acestora, vei avea un teren lucrat mai fin sau mai grosolan. În plus, lățimea oferă și aria acoperită, cu cât este mai lat, cu atât munca ta va fi gata mai repede.

Plugul

Plugul reprezintă elementul situat la baza motosapei care realizează contactul cu pământul, pentru a fi arat. Acesta se poate regăsi în 3 poziții diferite pe o motocoasă:

Frontal – această variantă este ideală pentru grădinile mici, fiind puțin mai greu de manevrat. Cele mai multe motosape permit rotirea plugului doar în față, dar există variante mai performante care permit schimbarea direcției de rotație.

La mijloc – motosapa cu plugul poziționat la mijloc este mult mai ușor de manevrat, așa că este ideală pentru grădinile ușor mai mari și pentru persoanele cu o condiție fizică nu tocmai dezvoltată.

La spate – această variantă urcă ușor prețul motocoasei, însă este cea mai bună alegere. Este cea mai ușoară e manevrat, este fiabilă și versatilă, astfel încât tot procesul de lucru se eficientizează.

Accesorii

Pe lângă elementele de bază menționate anterior, atunci când alegi o motosapă îți recomandăm să fii atent și la toate detaliile ce îl compun. Lame speciale, acestea sunt importante atunci când vrei ca motosapa să îți fie de folos în mai multe activități (prășit, semănat, cosit etc.), freze detașabile, discuri protectoare, roți laterale și roată frontală, panou de control, ajustarea adâncimii de săpat, toate aceste accesorii definesc complexitatea și calitatea motosapei, dar, de asemenea, pot defini prețul motosapei.

Top 5 cele mai bune motosape

 

1. Set unitate de antrenare profesională BCS 615 L MAX

MOTOSAPA4Motor Honda GX200 6.5 CP, 5l ulei AgroPro – Face parte dintr-o gamă complet profesională, fiind compusă doar din piese de cea mai înaltă calitate. Este versatilă și fiabilă, potrivită pentru toate tipurile de teren, are chiar și freză de zăpadă. Are motor Honda, o putere de 6,5 CP și un consum mediu de 1 l benzină / 1 oră de funcționare. Cu siguranță cea mai bună motocositoare de pe piață la momentul actual, pentru uzul semiprofeisonal.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

2. Pachet motocultor Profesional AgroPro HS 1000B far, 7 CP

motosapa5O motosapă care include aproape toate accesoriile de care ai nevoie pentru o muncă rapidă și eficientă. Are un motor de 7 CP în 4 timpi, cu o capacitate de 208 cm cubi, care garantează o funcționare constantă și eficientă. Este ușor de manevrat și are o cutie de viteze, care îți permite să acționezi și funcția Reverse.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

3. Motosapa Ruris DAC 7000ACC1, 7 CP

motosapa6Cu 83 cm latime lucru – Această motosapă este ideală pentru ariile mici și medii, având o lățime de lucru de 83 cm. Este robustă, fiabilă și extrem de versatilă, are cutie cu 3 trepte și funcționează pe motor cu combustibil. Este foarte eficientă ca viteză și ca randament.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

4. Motosăpătoare Ruris DAC 6000 K, 6.5 CP, 163 CC 

motosapa2 1Este un utilaj ideal pentru ariile mici și medii, pentru mici fermieri care își doresc ajutor în cultivarea pământului. Este puternică dar ușor de manevrat, fiabilă, cu un motor în 4 timpi și cu o cutie de viteze cu 3 trepte. Această motosapă permite și atașarea diverselor accesorii precum plug cu o brazdă, răriță, dispozitiv de scos cartofi etc.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

5. Motocultor Campo 703 – Pachet Promo

pachet motocultor campo 703 benzina 7cp 2 1 trepte 2 1 freze ulei63513 Trepte + 3 Freze – Un raport calitate-preț excelent pentru toate beneficiile pe care această motosapă le oferă. Are o lățime mai mică de lucru de 32 cm, însă este ideală pentru micile grădini din spatele casei.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

.