Daca esti pe cale sa-ti schimbi laptopul cu un altul nou si ei in calcul Asus X552CL-SX187D probabil ca ai vrea sa afli mai multe informatii pretioase despre el, iar acest articol despre acest lucru a si fost publicat. Am cautat sa aflu cat mai multe pareri si cat mai multe informatii legate de fiabilitatea acestui model cat si despre specificatiile detaliate ale acestuia, respectiv performantele sale.

Design

Un capitol pe care personal pun pret spre deosebire de unii eu consider ca un laptop trebuie sa-ti si placa nu doar sa il folosesti ca merge si asa, e ca la o masina chiar daca nu-l scoti la fel de des in lume, dar daca e urat, apoi nu prea iti vine sa-l tii pe birou cateva ore pe zi, nu?

Asus au facut intotdeauna laptopuri cu design frumos, semn ca asiaticii au mai mult bun gust la acest capitol fata de francezi sau chiar si americani (am vazut cateva modele de HP sau Dell din raza asta de pret de credeam ca designer-ul a vrut sa le faca rau). In fina, Asus X552CL este un model cu un aspect elegant, modern si in acelasi timp simplu, fara prea multe linii trasate, pastrand o forma ergonomica, cu o carcasa din policarbonat cu un model modern pe ea, noul Asus X552CL va aduce un plus de stil pe birou si cu siguranta va incanta privirea. Tastatura este una perfecta pentru redactat, iar zona de palm rest este mentinuta rece de un sistem inteligent de racire dezvoltat special de cei de la Asus pentru ca utilizatorii acestor modele de laptopuri sa aibe o experienta cat mai placuta.

Asus01

Specificatii tehnice

Daca in ceea ce priveste design-ul ne-am lamurit si putem spune ca este un laptop aratos, cred ca este timpul sa trecem si la lucruri mai putin elegante si cu mai multa forta. O sa incepem totusi cu display-ul care este unul cat se poate de obisnuit de tip LCD LED cu rezolutie HD. Ceea ce ma nemultumeste personal este faptul ca ecranul este unul lucios (glare) si daca il scoti la lumina soarelui s-ar putea sa nu mai poti vedea nimic pe el, dar nu trebuie sa va faceti griji de acest lucru, 90% din laptopuri au astfel de ecrane datorita faptului ca nimeni nu se gandeste sa lucreze direct in bataia soarelui, astfel ca in birou sau intr-un spatiu acoperit de lumina directa a soarelui, lucrurile sunt cat se poate de ok.

Procesorul cu care este dotat este un Intel Dual-Core tactat la o frecventa de 1,8 GHz, procesor ce vine la pachet si cu o placa video integrata Intel HD 2500 (foarte buna in momentele cand nu este necesara placa video dedicata – cum ar fi navigarea pe internet sau redactarea de texte). Forta bruta insa nu vine de la procesor dupa cum cred ca v-ati dat si seama ci de la memoria RAM cu o capacitate de 8GB DDR3 ce ruleaza la o frecventa de 1600 MHz si care ofera destul avant si procesorului pentru a se lua la “tranta” si cu jocurile sau softurile care par mai pretentioase la o prima vedere. Spatiul de stocare este extra-generos in cazul de fata pentru ca avem la dispozitie nici mai mult si nici mai putin de 1000 de GB(1TB). Pe partea de video am specificat un pic mai sus ca avem pentru uz standard gen navigat pe internet o placa video integrata Intel HD 2500, insa pentru treburi mai serioase Asus a exhipat acets model cu o placa video dedicata de la nVidia GeForce 710M cu o capacitate de 1GB GDDR3, placa video capabila pentru foarte multe lucruri dupa cum veti putea observa si in video-ul de mai jos:

Pe partea de multimedia trebuie si merita specificate cele doua porturi USB 3.0, camera web HD, cititorul de carduri, portul HDMI si nu in ultimul rand touchpad-ul inteligent cu functii multiple.

Concluzii si pareri

Un laptop pe care l-as lua si eu fara sa stau prea mult pe ganduri, anul trecut nu ma puteam atinge de un asemenea model pentru ca era cu cel putin 500 de lei mai scump fata de laptop-ul pe care mi l-am luat eu si care are doar jumate din capacitatile acestuia. Pe scurt: un best-buy in toata regula sau cel mai bun laptop de pana in 1.500 de lei.

Pareri clienti:

Valentin – sunt placut impresionat de el , hardul un pic cam zgomots , nu se incinge aproape deloc , procesorul este extraordinar si el dar nu am specificat nimic la “Pro” pentru ca este un dual core. dar isi face treaba foarte bine . GTA 4 cu toate detaliile la mediu si rezolutie maxima nu are pic de lag, Legue of Legend la detalii ultra high merge la fel perfect fara pic de lag .