Design
Dotari
Pret
Imagine
Conectivitate
User rating
Pros: + imagine HD, tehnologia LED, sunet stereo, conectivitate prin HDMI si USB 2.0, pret foarte mic
Cons: - sunetul se aude distorsionat daca este dat la maxim, nu are suport pentru fixare pe perete

orion t-16dIn cautarea unui televizor de bucatarie am dat peste  Orion T-16D-LED, un tv de dimensiuni mici, cu o diagonala perfecta pentru o bucatarie sau o camera mai mica si la un pret mai mult decat excelent daca este sa tinem cont de faptul ca este dotat cu tehnologia LED si ofera o rezolutie HD.

Pretul pe care acesta il are in momentul de fata la eMAG este de si consider ca pentru un tv din categoria sa este cea mai buna varianta. Eu cautam un asemenea tv pentru bucataria parintilor care are o suprafata de aproximativ 10 m2. Au avut un tv normal cu tub destul de vechi care s-a stricat de doua ori si reparatiile au costat mai mult decat facea televizorul asa ca pana la urma s-au hotarat sa-si cumpere altceva, iar eu m-am oferit sa-i ajut.

Design-ul unui astfel de model nu este foarte important, cel putin nu si pentru ai mei, insa arata foarte bine, culoarea sa este un negru lucios, iar plasticul din care este construita carcasa este finisat frumos, nu am nimic de reprosat pentru ca nici nu poti sa reprosezi ceva unui tv atat de ieftin care are un alt scop.

In ceea ce priveste specificatiile tehnice pot spune ca sunt foarte multumit cu ce vine dotat. In primul rand display-ul sau de 41 cm este unul de 150282_3tip LED ceea ce inseamna din start o calitate mai bun fata de display-urile din anii trecuti bazate pe tehnologia LCD. Faptul ca face parte din gama de televizoare lansate de compania Orion in 2013 este un alt aspect important, insa cu siguranta faptul ca ofera o rezolutie HD (1366 x 768 pixeli) il poate face perfect nu doar pentru bucatarii ci si pentru studentii din camine, pentru cei care locuiesc in gazda sau pentru cai care au o garsoniera mica. Faptul ca dispune de rezolutie HD face ca acest mic tv sa poate reda canalele HD fie de la RDS, UPC sau Dolce cu ajutorul tunerelor DVB-C si DVB-T de care dispune si a unui receiver HD.

Sunetul lui Orion T-16D-LED este asigurat de un sistem audio stereo cu egalizator, se aude destul de tare, insa nu recomand sa-l dati la maxim pentru ca este un tv mic si sunetul se va auzi distorsionat.

Conectivitatea acestui model de tv intrece orice asteptari. In ptimul rand eu am fost surprins sa aflu ca dispune si de port HDMI, unde sa mai pun de faptul ca are si un port USB 2.0 la care puteti conecta fara probleme un memory stick sau un HDD extern de pe care puteti reda fisiere video sau audio, practic acest model se aseamana cu VORTEX VLED-32T1D.

Consumul acestui tv este unul foarte mic, doar 24 de W, iar dimensiunile sale sunt: 39,8 x 30,9 x 13 cm cu standul montat.

In concluzie pot spune ca Orion T016D-LED este un televizor care intrece asteptarile oricarei persoane care cauta un tv modern de dimensiuni mici pentru a-l pune intr-o camera mica precum un dormitor mic, o bucatarie sau o camera de camin.