Design
Dotari
Pret
Imagine
Functii
User rating
Pros: + imagine HD, filtru de imagine, tehnologie LED, aspect modern, porturi HDMI si USB 2.0, pret redus si consum mic de energie
Cons: - lipsa tunere DVB-C si DVB-T

Akai LT-1907ABUn televizor care mi-a atras atentia datorita faptului ca se afla in acest moment la reducere este Akai LT-1907AB, un tv cu dimensiuni mici, o diagonala de 47 cm (cu aproximatie) si care utilizeaza tehnologia LED pentru imagine si implicit pentru a avea o silueta mai subtire. Spun ca mi-a atras atentia deoarece chiar ieri v-am spus de tv-ul Orion T-16D-LED, un tv cu o diagonala mai mica pe care as vrea sa-l cumpar pentru ai mei parinti care au nevoie de un tv in bucatarie. Tinand cont de reducere (vezi aici pretul redus) si de diagonala mai mare tind sa-l iau in calcul si pe acets model.

Akai LT-1907AB este un tv produs de o companie cu renume si de aceea consider ca merita un pic de atentie. Akai este o companie japoneza fondata in anul 1929 care isi are sediul actual in Singapore dupa ce a fost preluata de Grande Holdings in anul 1999 (mai multe informatii despre istoria Akai gasiti pe pagina de wikipedia dedicata companiei). Produsele Akai au fost intotdeauna vazuta drept produse de calitate, insa ce-i drept in ultimul timp au cam ramas in urma la anumite capitole, dar acest lucru nu inseamna ca un televizor din gama 2013  nu se ridica la asteptarile noastre.

Televizorul in cauza are un design chiar frumos pe langa alte modele asemnatoare, datorita faptului ca utilizeaza tehnologia LED are un design slim, compact, rama nu este foarte groasa, marime medie, iar dimensiunile cu stand sunt: 525 x 109 x 388. Imi place la acest model ca are un stand robust ce pare destul de rezistent, in plus acest model poate fi montat si pe perete, un lucru extrem de util in conditiile in care dispui de un spatiu mic si nu vrei sa risti sa-l darami.

Display-ul are o diagonala de 47 cm, imaginea este HD (nu full HD asa cum precizeaza unele magazine online, pe site-ul producatorilor si pe cutie este afisat corect), timpul de raspuns este cel mai mic pe care l-am vazut eu pana in prezent la un tv (doar 2 ms), contrastul dinamic este de 50000:1, iar caracteritica speciala denumita 3D Comb filter ofera un plus de calitate imaginilor (mai multe informatii despre 3D Comb filter gasiti aici). Unghiul de vizualizare este unul foarte ok: 170/160 grade.

Conectivitatea lui Akai LT-1907AB se ridica peste nivelul acestui model, avem parte de un port HDMI, un port USB 2.0, dar si de clasicile intrariakai1 Scart, minijack (pentru casti), AV si PC.

Daca va faceti griji in privinta consumului de energie electrica (precum tatal meu) va spun ca acest model consuma extrem de putin, doar 20 de W.

In concluzie pot spune ca Akai LT-1907AB imi face cu ochiul mai mult decat modelul de la Orion care este mult mai mic si care nu dispune de toate caracteristicile p ecare le are acest model de la Akai. Imi place la acesta faptul ca are o diagonala mai mare, ca ar eun design mai placut, se poate monta pe perete, calitatea imaginii este mult mai buna si nu in ultimul rand optiunile de conectivitate care sunt necesare in zilele noastre, fie vrem sa ne uitam la un film, fie sa ascultam muzica ori sa urmarim un fisier video direct de pe camera de filmat.