Cei de la Nokia incearca cu fiecare model nou lansat sa mai fure cateva procente rivalilor din piata si pana acum totul decurge ok, nu intr-un ritm alert cum si-ar dori foarte probabil finlandezii, dar indeajuns cat sa-i mentina in plutonul fruntas.
Noul smartphone lansat din seria Lumia denumit 625 vine dotat cu un ecran generos, in tendintele pietii si a utilizatorilor. Este printre putinele smartphone-uri cu sistem de operare Windows Phone 8 si cu un display atat de mare, iar pe acest lucru si pe conexiunea 4G LTE mizeaza finlandezii ca sa-si atraga noi clienti.
Pretul anuntat pentru Nokia Lumia 625 este de 220 euro, insa dupa cum probabil stiti deja, in Romania pretul sau va fi mai mare, preconizez ca va ajunge undeva la, dar e foarte probabil ca cu timpul (2-3 luni de la lansare acest pret sa scada).
Design
Nu se deosebeste prea mult la acest capitol de celelalte modele din seria Lumia. Carcasa este construita din policarbonat, are marginile rotunjite frumos si va avea aceleasi culori vii cu care ne-au obsinuit deja cei de la Nokia (galben, verde deschis, portocaliu, alb si negru). In ceea ce priveste dimensiunile acestui smartphone tinand cont ca dispune de un display de 4,7″, acestea sunt: 133,25 x 72,25 x 9,15 mm, iar greutatea sa este una un pic peste media telefoanelor cu aceleasi dimensiuni, de 159 de grame.
Specificatii tehnice oficial Nokia Lumia 625
Nokia nu si-a dorit sa lanseze un smartphone de top pentru ca stiu ca deocamdata nu prea pot sa se ia la tranta cu Apple si Samsung. Cei de la HTC au reusit sa se lupte de la egal la egal venind cu ceva nou pe piata, un smartphone foarte apreciat, as aca s-au axat pe clasa de smartphone-uri medii, adica cele cu preturi cuprinse intre 1.200 si 1.900 de lei.
Cum am spus is la inceput, Lumia 625 vine dotat cu un display de 4,7″, cu o rezolutie de 800 x 480 pixeli si o densitate de 201 ppi, deci nu este un ecran performant insa asii din maneca abia acum ii scot cei de la Nokia care spun ca au implementat in acest display o tehnologie noua care permite o vizualizare mai buna chiar si la lumina soarelui, culoriile si luminozitatea pot fi reglate foarte usor, iar ecranul mai dispune si de tehnologia “Super-sensitive touch”, tehnologie ce permite ca utilizatorii sa poata folosi ecranul tactil si cu manusi. De asemenea, ecranul este protejat cu Gorilla Glass 2 si astfel putem spune ca cei de la Nokia au ca tinta precisa cu acest smartphone tinerii a caror parinti au un buget de nivel mediu pentru ca acestia au nevoie de un smartphone rezistent a carui ecran sa fie vizibil la lumina soarelui si bineinteles, sa fie destul de mare.
Procesorul cu care a fost dotat Lumia 625 este un Qualcomm Snapdragon S4 MSM8930, procesor ce ruleaza la o frecventa de de 1,2 GHz. Procesorul grafic este si el unul de generatie mai veche, Adreno 305, dar care inca mai poate face fata provocarilor, iar memoria RAM are o capacitate de doar 512 MB. Personal nu am inteles exact cum pot producatorii ca Allview sa puna aceleasi hardware pe un telefon si apoi sa-l vanda cu preturi chiar si cu 50% mai mici decat telefoanele similare produse de companii cu renume? As spune ca se impunea macar 1 GB de memorie RAM , dar chiar si cu 512 MB Lumia 625 e mai puternic fata de Lumia 720.
Spatiul de stocare consider ca este unul corect pentru un smartphoen de nivel mediu, 8 GB flash cu posibilitatea de a-l mari cu pana la 64 de GB cu ajutorul unui card microSD.
Camera principala a lui Lumia 625 dispune de un senzor de 5MP, filmeaza in FullHD la 30fps, are Flash LED, autofocus, focalizare la atingere si setari manuale in cazul in care vrei sa te joci un pic cu camera si sa faci fotografii mai luminoase, cu un contrast mai bun,etc.
Spre deosebire de Lumia 520, acest model nou dispune de inca o camera frontala de tip VGA dedicata in principal apeulrilor video, dar cu care se pot face poze si se poate filma.
Conectivitatea este una de top datorita in principal conexiunii 4G LTE, dar si a portului USB 2.0, Wi-Fi-ului, dar si a bluetooth-ului, versiunea 4.0.
Bateria telefonului are o capacitate de 2000 mAh si conform spuselor celor de la Nokia, aceasta este capabila sa ofere o autonomie de pana la 9 ore daca telefonul este conectat la internet prin intermediul retelei de Wi-Fi si pana la 7 ore prin 3G. Nu s-a specificat care este autonomia standard, insa pot sa presupun ca aceasta depaseste 24 de ore.
Concluzii si pareri
Nokia Lumia 625 este un smartphone de clasa medie ce se diferentiaza de restul smartphone-urilor prin ecranul de 4,7″ combinat cu sistemul de operare Windows Phone 8. Design-ul unic, viu colorat, tineresc, al celor de la Nokia indica clar publicul tinta al acestui tip de smartphone si sincer, cred ca este unul pe care mi l-as cumpara si eu personal, singura problema pentru mine a r fi acomodarea cu sistemul de operare, dar dac ae sa ma gandesc ca toata ziua stau pe laptop utilizand Windows nu cred ca va fi chiar asa de dificil pe cum vor unii sa para.
Desi unii ar putea spune ca Lumia 625 are ca rivali smartphone-uri precum HTC One Mini sau Samsung Galaxy S4 Mini, personal cred ca nici nu se apropie de cele doua si e foarte bin epentru el asa cum e, ca altfel nu ar avea nici o sansa pe piata.
lumia 625 este frumos, simpatic, dar fara legatura permanenta la internet este inutilizabil. nu se poate conecta la nokia suite pentru transferul contactelor, agendei, a fotografiilor sau a melodiilor, totul se bazeaza pe crearea unui cont microsoft si iti accesezi toate informatiile confidentiale de pe acest site, daca esti prost sa le descarci. daca nu, odata ce ai introdus in telefon un contact, de pilda, telefonul il descarca automat in site, fara sa sti ca ti se fura aceasta informatie.
daca dositi sa va cumparati o camera foto medie, un player audio video si acces la un terminal internet caffe portabil, atunci pacaliti[va cu lumia 625