Fie că locuiești la casă sau la apartament, unele obiecte nu ar trebui să lipsească din inventarul locuinței. În momentul în care trebuie să intervii pentru o mică reparație sau îți dorești să introduci un nou element într-o încăpere, cel mai probabil vei avea nevoie de o mașină de găurit cu acumulator. Nu trebuie să fii în domeniu pentru a folosi un astfel de aparat deoarece, acesta se poate utiliza foarte ușor, fără prea multe cunoștințe. Astfel, dacă trebuie să înșurubezi, dezșurubezi sau să găurești un loc, ai nevoie de o mașină de găurit cu acumulator bună.

Fiind o investiție pe care nu trebuie să o faci des, ar fi bine să alegi din prima un aparat care să faciliteze orice operațiune pe care vrei să o faci. Dacă nu știi cum să alegi un astfel de aparat, dar știi la ce ți-ar putea fi de folos, ți-am pregătit în continuare un ghid de achiziție care te va ajuta în luarea celei mai bune decizii.

 

Cum alegi cea mai bună mașină de găurit cu acumulator – Ghidul achiziției ideale

 

Funcționalitate

Un factor la care trebuie să fii atent, în primul și primul rând, este puterea pe care o are aparatul deoarece, aceasta îți va oferi detalii despre performanță. Majoritatea aparatelor funcționează la o tensiune de cel puțin 14V și dispun de o alimentare cu acumulatori Litiu-Ion. La o încărcare completă, aceste mașini ar trebuie să ducă la bun sfârșit orice proiect din jurul casei.

În cazul în care proiectul tău este mai complex, atunci ai nevoie de un aparat care dispune de o forță de torsiune de minim 40 nm.

Caracteristici

Dacă ești în căutarea celei mai bune mașini de găurit, atunci trebuie să știi că acestea au o caracteristică aparte, mai exact, folosesc o mandrină bormasina cu acumulatorcare nu necesită alte piese pentru a fi strânsă.

În general, atunci când optezi pentru un aparat bun, vei mai primi și un burghiu sau un suport de șurubelniță, iar dacă mai ai nevoie de alte unelte, îți recomandăm să achiziționezi separat diverse accesorii care te vor ajuta în proiectele tale.

Tensiunea de alimentare

Față de mașinile de găurit care funcționează cu alimentare de la rețeaua de energie electrică, mașinile de găurit cu acumulator au o putere mai mică, între 6 și 36 de V, față de celelalte modele, care au o putere între 230 V/50 Hz.

Pentru ajustarea mânerelor de la sertare, montarea unui raft, instalarea unui cuier și așa mai departe, nu ai nevoie de o putere mare astfel că, mașina de găurit cu acumulator este perfectă pentru acest fel de acțiuni.

Viteza

Pentru proiectele mici nu ai nevoie de o viteză foarte mare, aceasta putând varia între 300-400 de rotații pe minut. În schimb, dacă ai proiecte mai ambițioase, atunci te poți orienta spre acele mașini care au o viteză de funcționare mai mare, care poate ajunge chiar și între 1200 – 1500 de rotații pe minut. Este important să cunoști acest aspect pentru a fi sigur că vei face o achiziție care să răspundă cerințelor tale.

Greutatea

In cazul în care nu lucrezi în domeniu, probabil îți va lua puțin timp până te vei obișnui cu utilizarea acestei mașini de găurit cu acumulator. Pentru a-ți ușura munca, alege un model care nu cântărește mult, astfel încât să nu îți creeze disconfort. Greutatea unui astfel de aparat variază între 1 și 3 kg.

Utilizare

Un alt element de confort în utilizare este oferit de mânerul auxiliar, care este poziționat în partea din laterală a aparatului. În acest fel vei avea un control mai bun atunci când îl folosești.

 

Top cele mai bune aparate de găurit cu acumulator

 

1. Mașină de găurit și înșurubat (bormașină) pe acumulator Bosch EasyDrill 1200

bormasina emag12 V, 1.5 Ah, 1650 RPM, acumulator, încărcător, cap șurubelniță dublu, valiză transport: unul dintre cele mai cunoscute branduri din această arie, Bosch, îți propune o mașină de găurit cu acumulator cu o putere optimă și o rezistență foarte bună în timp. Acest aparat este pregătit oricând pentru a face față proiectelor tale datorită tehnologiei oferite de acumulatorii litiu-ion. Prin intermediul comutatorului cu buton, poți regla simplu turația, de 0 la maxim.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

2. Mașină de găurit și înșurubat Makita DF457DWE

makita emag18V, 2 acumulatori li-ion, 1.3Ah, 42nm: este o mașină ușor de utilizat, indiferent de nivelul de pregătire. Prin intermediul controlului electronic vei putea selecta într-un mod simplu viteza la care dorești să o folosești. Rezistența mare este oferită de angrenajul metalic, care cu siguranță trece testul timpului. Pentru un plus de confort, acest aparat are incorporat un mâner de cauciuc moale.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

3. Bormașină cu percuție Bosch PSB 600R

9132848349214600 W, 3000 RPM + madrină cu cheie: la un preț avantajos pentru bugetul tău, această bormașină face parte din gama celor semiprofesionale. Se poate utiliza chiar și pentru a găuri suprafețe precum ziduri, oțel sau lemn, însă se poate folosi și pentru înșurubare și filetare. Are o putere destul de mare, de 600 W și atinge o viteză a turațiilor pe minut între 50 și 3000, la un număr de percuții de 48 000 rot./minut.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Mașina de găurit și înșurubat Steinhaus PRO-CD108X

bormasina steinhaus25Nm, 2 trepte 350/1300 RPM, mandrină rapidă 10 mm, 13 accesorii, cutie plastic: acest aparat dispune de tehnologia acumulatorului Li-Ion Steinhaus PRO, care îți va permite să utilizezi aparatul chiar și după ce a trecut un timp îndelungat de la încărcare. Are un design compact și un mâner softgrip, care îți va permite să utilizezi mașina de găurit într-un mod eficient și simplu.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Bormașină cu percuție Raider RPD-ID27

bormasina mathaus550 W, 2800 rpm, diametru mandrină 1,5-13 mm: această mașină are o putere destul de ridicată, de 550 W și este perfectă pentru operațiuni care implică găurire în diverse materiale, precum lemnul, metalul și zidăria. Are incorporată o funcție specială de reglare a vitezei și poate atinge un număr maxim de rotații pe minut de 2800 și 42 000 de percuții pe minut.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

.