Design
Functii
Specificatii
Nivel zgomot
Pret
User rating
Pros: Compresor intelginet cu clasa A++, functionare si la -15 grade pe timp de iarna, control Wi-Fi, filtu Cold Plasma + filtru 4 in 1.
Cons: Pentru cei mai putini experrimentati controlul prin Wi-fi poate fi un pic mai dificil de activat.

Compania Beko si-a facut simtita prezenta pe meleagurile noastre in urma cu foarte multi ani, astfel nu este de mirare ca majoritatea romanilor au auzit de brand-ul Beko, ba chiar au detinut diverse electrocasnice ale acestuia. Faptul ca produsele comercializate in Romania sunt de calitate peste medie, ba chiar superioare fata de a multor altor brand-uri a facut ca Beko sa castige increderea mai multor clienti de la an la an. Personal am detinut o masina de spalat marca Beko care desi a costat destul de putin a rezistat aproximativ 10 ani de zile in conditiile in care in baie aveam condens in mai toata perioada anului cu exceptia sezonului cald. Din ce am inteles, putea fi reperata si utilizata inca 2-3 ani, dar sotia oricum isi dorea un model nou as aca am dat-o in cadrul campaniei buy-back.

Insa, acum o sa discutam insa de aparatele de conditionat marca Beko. Aparate care beneficiaza de recenzii extrem de bune din partea utilizatorilor. Azi am decis sa va prezentam modelul Beko BDIN 120, unul extrem de bine primit de catre clienti si care credem noi ca se potriveste unei familii moderne.

Pret Beko BDIN 120

Ca in cazul multor altor achizitii, totul incepe de la planificarea bugetului. Trebuie sa cunosti dinainte acest aspect important din procesul de achizitie. Care este suma maxima pe care este dispus sa o cheltuiesti pe un aparat de aer conditionat ar fi un bun inceput. Cum de cele mai multe ori campaniile de reduceri apar peste noapte este bine sa verifici pretul actualizat al aparatului de aer conditionat Beko BDIN 120 – AICI, astfel vei stii exact daca pretul sau se incadreaza cu bugetul maxim.

Design & specificatii tehnice

In ceea ce priveste design-ul putem cadea cu totii de acord asupra faptului ca unitatea interioara este cea care conteaza cel mai mult. E drept ca nici cea exterioara nu trebuie sa fie hidoasa, insa la interior trebuie sa avem un aparat electronic care sa se potriveasca cu design-ul camerei unde va fi instalat. De aceea mai toti producatorii apeleaza la culori simple precum combinatiile dintre alb si gri. In plus, design-ul simplist al unitatii interioare este cel preferat si de utilizatori.

beko aer conditionat

 

La capitolul specificatii tehnice, modelul in cauza are extrem de multe atuuri. Principalele sunt legate de compresor, de functiile inteligente si de condumul de energie.

O sa incepem cu compresorul de tip Inverter si care conform manualului de utilizare este clasificat cu clasa A++ pentru eficienta energetica la functie de racire si A+ la cea de incalzire (unele magazine il prezinta gresit doar cu clasa A – majoritatea compresoarelor cu Inverter au minim A+). Astfel, investind intr-un aparat electrocasnic cu un un pret mai mare un pic, dar cu un consum extrem de redus, veti investi ca sa economisiti pe viitor.

Capacitatea de racire este de 12000 BTU, ceea ce este mai mult decat suficient pentru un apartament de marime medie (55-60 mp), dar poate fi amplasat cu succes in birouri, living-uri etc. Un alt avantaj important al acestui model este dat de faptul ca in sezonul rece el poate fi utilizat chiar si atunci cand temperaturile scad cu mult sub zero grade, chiar pana la -15 grade, iar ca sa avem un termen de comparatie un aparat normal poate fi utilizat pe timp de iarna doar pana la -5 grade.

Filtrul de aer utilizat de cei de la Beko este unul cu totul special. In primul rand avem de a face cu un filtru de tip 4 in 1. In al doilea rand acesta dispune de ION Guard, un sistem inteleginet prin care aerul din locuinta devine mai sanatos datorita generatorului de ioni negativi care are ca rol  spargerea moleculelor de aer in particule cu incarcare pozitiva si negativa astfel sterilizand praful si moleculele bacteriene.

Controlul prin Wi-Fi este probabil cea mai laudata tehnologie de care dispune acets aparat. Cu ajutorul unei aplicatii de pe telefon puteti controla aparatul chiar si atunci cand sunteti pe drum de la locul de munca sau de la cumparaturi astfel incat atunci cand ajungeti acasa sa aveti o temperatura optima fara sa fie nevoie sa mai asteptati.

Alte functii si tehnologii cu care este inzestrat modelul Beko BDIN 120:

  • dezumidificare
  • KIT de INSTALARE inclus
  • sleep mode
  • auto restart
  • functia Jet
  • zone follow
  • auto changeover

Un alt capitol important la care sta bine este nivelul de zgomot. Acesta poate atinge un nivel maxim de 56 dB la unitatea interioara (media din UE este de 60 dB), iar la unitatea exterioara de 64 dB (media in UE find de 68).

Concluzie si pareri

Cei de la Beko au reusit sa-si faca loc pe piata aparatelor de aer conditionat oferind clientilor aparate cu un raport calitate/pret foarte bun (verificati constant promotiile oficiale). Modelul Beko BDIN 120 vine la pachet cu o sumedenie de tehnologii si functii speciale, in plus are un design atractiv, modern, dar este si in pas cu tehnologia noii generatii oferind control Wi-fi. Nu degeaba a primiti 5 stele din partea clientrilor care l-au achizitionat deja. Iata mai jos opinia unuia dintre ei:

Recomand, unitatea interna sufla puternic, in cateva minute raceste o incapere de aprox 33-35 metrii patrati, control de la distanta prin wi-fi, super multumit, vine cu kit de instalare.