Design
Functii
Specificatii
Nivel zgomot
Pret
User rating
Pros: Pret extrem de mic. Capacitate uniforma pentru ambele functii de racire si de incalzire. Clasa de eficienta energetica A++. Garantie 3 Ani. Functie speciala anti-microbi.
Cons: Fara control Wi-Fi. Nivel de zgomot mai ridicat al unitatii exterioare cand functioneaza la capacitate maxima.

Vortex se numara printre primele companii producatoare de aere conditionate care au poposit in Romania. Produsele Vortex si-au castigat respectul clientilor in principal datorita fiabilitatii lor in timp. Faptul ca aveau un standard de productie ridicat s-a putut vedea inca de la primele aparate de aer conditionat aduse in Romania la inceputul anilor 2000. Acestea veneau dotate cu compresoare Mitsubishi si cu o garantie de 5 ani de zile fata de 2 ani oferita de competitorii directi. Brand-ul Vortex a parafat un partenriat solid cu cei de la Altex si de aceea veti observa faptul ca produsele lor sunt vandute in majoritate in magazinele Altex si pe Altex.ro, dar cum recent acestia au intrat si in eMAG MarketPlace veti putea cumpara produsele Vortex si din cel mai mare magazin online din Romania.

Revenind la produsul nostru de azi, in speta VORTEX A1218FC, un aparat de aer conditionat pe care cei de la Vortex il vor scoate in evidenta in vara lui 2018. Acesta este un model cu specificatii de nivel mediu, dar la un pret imbatabil (Vezi pretul actualizat AICI).

De ce credem ca este un BEST BUY pentru vara lui 2018 o s ava explicam in randurile de mai jos.

Design VORTEX A1218FC

vortex aer conditionat 2018

Desi unii ar spune ca la pretul asta nu conteaza foarte mult aspectul cat fiabilitatea si eficienta, noi credem ca si aspectul unui produs conteaza extrem de mult in alegerea sa dintre zeci de alte modele. Probabil acelasi lucru si l-au spus si cei de la Vortex, astfel avem de a face cu un model cu un design modern, cu linii rotunjite, cu nuante de culori putin diferite si de ce sa nu spunem adevarul, inspirate din modelele celor de la Samsung din ceea ce ne putem da noi seama. Un punct bonus pentru telecomanda pentru acel “smile” din centru care cu siguranta o sa va atraga atentia.

Specificatii tehnice & Pret VORTEX A1218FC

Capitol la care cu siguranta acets model de aer conditionat ieftin sta cel mai bine. In principal datorita raportului calitate/pret despre care am tot spus ca este imbtabil. Iata si de ce. In primul rand avem de a face cu un aparat de aer conditionat care are o capacitate de 12000 BTU atat pentru functia de racire cat si pentru cea de incalzire (citeste AICI de ce este important sa ai un AC eficient si la functia de incalzire). In al doilea rand vine la pachet cu kit de instalare ceea ce inseamna ca pe langa economia facuta initial mai economisesti inca vreo 300 de lei (cu aproximatie) cat ar costa sa cumperi acest kit separat. Atentie! Kit-ul inclus este in limita a 3 metri, ceea ce este peste se va plati suplimentar firmei care va monta aerul conditionat. O alta economie extrem de importanta pentru viitor este cea oferita de clasa de eficienta energetica obtinuta, anume clasa A++ pentru functia de racire si clasa A+ pentru cea de incalzire. Rar se intalnesc aparate de aer conditionat la un pret atat de bun care sa beneficieze de o astfel de clasificare. Pentru ca aerul este din ce in ce mai poluat, iar foarte multe probleme de sanatate se datoreaza lui (in principal datorita prezentei virusilor si microbilor) este esential ca aparatul de aer conditionat pe care urmeaza sa-l achizitionati sa dispuna de un filtru extrem de eficient. Ei bine, VORTEX A1218FC pe langa un astfel de filtru mai dispune si de o functie creata special pentru a starpi virusii si microbii ce ar putea ajunge in locuinta dvs. Functia poarta un nume sugestiv: Anti-Fungus. Odata pornita aceasta functie aparatul de aer conditionat va elimina toate bacteriile si ciupercile.

Aceste caracteristici de mai sus le-am considerat ca find si cele mai importante, insa cei de la Vortex nu au ramas in pana de idei cand au proiectat acest model, astfel ca au inclus si alte functii speciale menite sa satisfaca chiar si pe cei mai pretentiosi dintre clienti:

  • Briza racoroasa – consum redus de energie
  • Sleep mode – functia prin care aparatul functioneaza silentios pastrand o atmosfera placuta in locuinta
  • Auto-diagnosticare
  • Dezghetare inteligenta
  • Functia Turbo
  • Auto Restart
  • Timer

Acum ca am prezentat tot ce are d eoferit mai bun acest model o sa reluam discutia pretului. La momentul redactarii acestui articol pretul este unul REDUS cu -500 de LEI, astfel ca pretul sau este unul extrem de mic in comparatie cu ceea ce ofera.

Concluzii & Pareri

VORTEX A1218FC este un aer conditionat menit sa satisfaca nevoile tuturor clientilor care nu cauta un aparat sofisticat de tip SMART ci unul simplu dar care vine la pachet cu functii extrem de utile si care pe deasupra este extrem de economic, inca de la pretul sau mic pana la clasa de eficienta energetica. Un bonus ar putea fi considerat si cei 3 ani de GARANTIE de care dispune, mai ale sca exista destul d emulte modele care dispun de doar 2 ani.