Design
Consum
Specificatii
Functii
Contrast
User rating
Pros: Cel mai ieftin LED din Romania | Rezolutie HD | Tunere digitale | USB 2.0 si HDMI |
Cons: Nimic

Daca esti doar curios sa afli care este cel mai ieftin televizor LED HD din Romania la ora actuala atunci raspunsul direct este: Vortex LED-V19C02D. Un tv cu o diagonala normala pentru era trecuta, insa pentru era noastra se poate spune ca este un tv perfect pentru o bucatarie sau pentru un dormitor caci cu cei 48 de cm ai sai nu cred ca si-ar dori cineva sa-l puna intr-un living. Avantajul principal si categoric pe care il are acest model fata de oricare altul de pe piata din categoria sa este fara doar si poate pretul sau extrem de mic. In fapt la ora actuala acesta beneficiaza de o reducere semnificativa ce face ca acest TV sa coste.

Design

Cu toate ca are un pret atat de mic, cei de la Vortex nu au vrut sa vina pe piata cu un TV despre care sa spuna lumea “e un tv urat, dar are un pret mic” ba din contra mi se pare ca are un design modern cu linii drepte subtiri, o rama la fel de subtire pentru a oferi ecranului spatiul necesar de desfasurare. Ceea ce nu prea imi place este plasticul lucios pe care il intalnim la el ce atrage amprentele, dar deh, am vazut TV-uri la mii de lei cu aceasta problema si na, poate doar eu am o obsesie cu astfel de materiale care ce-i drept arata bine pana sa pui mana pe ele 🙂

Specificatii tehnice

La fel ca si in cazul aspectului am putea sa ne facem o impresie gresita asupra potentialului acestui TV care ne surprinde inca odata, cel putin pe mine, la acest capitol. Primul lucru pe care il aflam despre el este ca are un ecran LED cu o diagonala de 48 cm. In plus dispune de HD ready( rezolutie 1366 x 768 pixeli), ceea ce insemna ca este capabil sa redea continut HD, timpul sau de raspuns este de doar 5 ms (asemanator cu un monitor, ceea ce este foarte bine), formatul sau este 16:9, iar unghiul de vizualizare este de 170 grade cu 160 grade.

Daca pana acum poate nu v-a surprins indeajuns va mai spun ca acest TV dispune si de tunere digitale DVB-C si DVB-T, astfel ca cei care nu-si doresc neaparat un receiver HD pot sa vizioneze cateva posturi HD fara a plati nimic suplimentar, doar cu antena normala conectata in spatele tv-ului (eu daca tin bine minte prindeam asa ProTV HD, U HD si inca vreo 2 posturi de care nu-mi aduc aminte). Si daca nici asta nu v-a dat pe spate pentru un TV de numai 399 lei, atunci cu siguranta faptul ca dispune de port USB 2.0 pentru conectare de stick USB si nu numai ca sa redati filme sau muzica, cat si de port HDMI pentru a conecta o consola de jocuri sau o tableta ori alt dispozitiv asemanator.

Concluzii si pareri

Vortex LED-V19C02D este la pretul sau actual un adevarat BEST-BUY. Nu exista alt model de TV care sa ofere atat de multe lucruri la un pret atat de mic. Pur si simplu nu cred ca are cineva ceva sa-i reproseze, are cam tot ce-ti trebuie de la un TV in ziua de azi.