Procesor video
Memorie video
Specificatii
Pret
Functii video
User rating
Pros: Pentru ce-i ce doresc toate tipurile de conexiuni (vga, dvi, hdmi) ii ideala. Nu ma joc, folosesc doua monitoare, ideala pentru ce doresc, racire pasiva deci nu am zgomot.
Cons: Performante reduse in jocuri video noi

Daca esti in cautarea unei placi video ieftine si bune care sa se potriveasca pe un slot de PCI Express x16 2.0, poti lua cu incredere modelul AMD Radeon HD 5450 cu 1GB VRAM DDR3 produs de Sapphire. O placa video ce isi face datoria pentru cei ce nu au nevoie de super putere de procesare video, mai exact pentru cei ce nu se joaca prea mult ori nu joaca jocuri cu cerinte prea mari la capitolul video.

Acest model ofera o rezolutie maxima de 2560 x 1600 pixeli, dispune de Pixel Shader 5.0, DirectX 11 si Open GL 3.2 (deci se pot rula jocuri mai noi cu conditia sa aveti si un procesor decent pe sistem). Are iesire HDMI si VGA, deci se poate conecta usor la doua monitoare. Pe langa aceste avantaje, dezavantul majori al acestui model (de und esi pretul foarte mic pe care il are) este racirea pasiva (doar pe baza unui radiator din aluminiu – dar aceasta poate fi privita si ca pe un lucru pozitiv – nu face zgomot) si faptul ca dispune de doar 64bit.

radeon

Opinie clienti:

Acum cateva zile mi-am luat-o. E destul de buna avand in vedere pretul. Joc MW3 pe rezolutie native (1440*900) si setari high @45-50 frame-uri. Am verificat daca totul corespunde cu specificatile trecute. Asa e. DAR. Atentie: Frecventa memorie (MHz): 1334 este clock-ul efectiv. si nici macar acela. am verificat si clock-ul efectiv e de 1000MHz. Deci, clock-ul real este de 500 MHz. Original este 667 MHz.