Design
Specificatii
Ecran
Dotari
Contrast
User rating
Pros: Display LED 119 CM Full HD | SMART TV cu functii multiple | Conectivitate diversa | Pret REDUS
Cons: Nu este slim si nu trece automat la ora de vara/iarna

Modelul LG 47LN575S este un SMART TV Full HD cu o diagonala mare (119 cm) ce face parte din seria de TV-uri lansate in 2013 de catre LG, serie din care mi-am ales anul trecut si eu un model de care sunt destul de multumit. In fapt ceea ce diferentiaza modelul meu de acesta este diagonala (al meu e de 80 cm) si tehnologia 3D pe care am ales-o mai mult pentru curiozitate caci nu am vazut intr-un an de zile mai mult de 10 filme 3D la el.

O sa vorbesc in continuare despre LG 47LN575S in special datorita faptului ca acesta este chiar acum intr-o promotie foarte buna la eMAG – beneficiaza de 20% reducere din pret si il face un televizor bun pentru vizionarea Campionatului Mondial de Fotbal ce sta sa inceapa in cateva zile.

Design

Nu este un produs revolutionar la acest capitol, insa nici nu se poate spune ca este un TV urat, are exact acelasi design ca si TV-ul meu, ceea ce nu-mi place prea mult la el este faptul ca e un pic cam gros, nu ma deranjeaza intr-un mod anume acest lucru pentru ca il tin pe o biblioteca cu spatiu dedicat TV-ului, insa dupa ce vezi cateva tv-uri slim iti pui cateva intrebari de ce nu e si al tau la fel. In rest este foarte stabil, standul are o forma frumoasa, materialele utilizate sunt de calitate, rama este ingusta si pare destul de rezistent.

LG-47”-Cinema

Specificatii tehnice

Display-ul este de tip LED Full HD, are o diagonala de 119 cm iar caracteristicile speciale de imagien cum ar fi Smart Color Gradation ori 24p Playback fac ca imaginile sa fie din cele mai colorate si mai clare. Nu am sa-i fac personal nici un repros, exista destule moduri de luminozitate, de claritate ce pot face minuni daca va intereseaza sa va jucati cu ele, eu am ramas la standard si sunt multumit atat pentru partea de tv cat si pentru filme.

Legat de filme trebuie specificat faptul ca dispune de player incorporat, iar legat de partea de Smart o dezamagire ar fi faptul ca nu are un brower mai bun, insa sincer nici nu prea am stat prea mult pe internet, e oarecum dificil dupa ce te obisnuiesti cu navigatul pe laptop sau pe smartphone. Mai intru pe Youtube direct din aplicatia instalata, insa nici asta nu fac prea des.

Conexiunea la internet se poate face atat prin cablu cat si wireless, eu prefer prin cablu pentru a garanta o viteza constanta.

Pentru cei care nu isi doresc prea multe posturi HD aveti gratuit in UPC ProTV-ul U TV si inca vreo 2-3 posturi prin tunerele digitale prezente.

La partea de conectivitate aveti disponibile 3 porturi HDMI si 3 USB, dar si DLNA, WiDi sau WiFi Direct.

Concluzii si pareri

LG 47LN575S imi pare o solutie buna pentru un TV de living care sa ofere o imagine clara, perfect pentru filem, tv si bineinteles, sport. Dispune de noua tehnologie, i se fac update-uri de soft periodic, conectivitatea este diversificata, iar pretul este unul perfect in acest moment.

Pareri clienti:

Pro: . Un televizor bun per total. Imi place ca are un design frumos ce se potriveste cu restul camerei, se vede excelent pe posturile HD, dar si mai frumos la meciuri (pe RDS Digi). Nu-mi place ca pe partea de smart lipsesc cateva aplicatii care m-ar fi interesat pe mine, dar nu e o tragedie. Pe internet se misca bine, player-ul functioneaza perfect.
Contra: Nu trece automat la ora de vara. Daca il trec pe manual (adica selectez +3 GMT) sau setez ora manual nu mai corespunde cu grila de programe. Adica ma uit la o emisinune iar titlul apare de la ce o sa fie peste o ora. Cel mai tare ma incurca cand ii dau sa inregistreze o anumita emisiune. Trebuie selectat decalat cu o ora.